Tuesday, December 31, 2013

0 Review 2013.. wishlist 2014...

Assalammualaikum

Malam nih kira diambang 2014 lah kan.. erm kejab jer masa berlalu..pejam celik pejam celik dah 2014.. banyak wishlist yang x capai lagi.... kekke  (bajet macam banyak benar wishlish nyer)

sebab tak tercapai.. mesti ada la sebab tersendiri kan... and pastinya ayat 'manusia hanya mampu merancang'  tu popular time2 cam ginih.. ..kan..kann..kan.. if apa2 yg di wishkan tak tercapai la :) kekek

tahun 2014 nak teruskan dengan wishlist yang sejak bertahun2 tak tercapai - moga 2014 hope and hope and always hope dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan kerja & bahagia bersama encik suami.. amin... 

Wishlist 2013 postponed ke tahun 2014  (always) 
  1. Have my own baby (Insyaallah allah tahu yg terbaik utk aku) kalo org asyik tanya lagi, rasa nak suruh jer fahamkan maksud kun fa ya kun tu.. hhuhuhuh.. sabar2 yer cik yana.. huhuhu

Wishlist 2014 (bergantung pada bajet)
  1. Nak pasang gril rumah
  2. Awning kat tingkap bilik 
  3. Ibadah Korban - insyallah and harap sangat tahun ni dapat buat korban kena kumpul duit
  4. Upgred waja kepada ... x sure lagi
  5. meningkatkan lagi kualiti perkhidmatan makeup hehehe
  6. prosit dengan IUI kat KPJ Kajang - dah bincang dah dgn hubby 
  7. nak beli periuk nasik saiz besar kekke 
  8. projek susunatur, D.I.Y, totorial and tip.. (pehh larat ker yg tahun lepas pun x settle lagi)

and sepanjang tahun 2013 aku dah dapat buat banyak gak perkara.. hheeh alhamdulillah and antaranya
  1. personal blog aku sendiri siap tanggal 28 ogos 2013 dengan jumlah follower 98 orang (target nak 100 x tercapai hehe, ker ada sapa2 nak cukupkan 100 ) and 141 entry termasuk entry ni.. dah 4 bulan aku berbloging yer...
  2. dapat beli perkakas rumah guna duit aku sendiri antaranya.. sofa,water dispencer, Vacum, beg makeup dll..
  3. dah prosit beberapa prosidur kat sepital Kajang antaranya - ambik clomit for 3 bulan berturut2, than teruskan lagi dengan clomit diikuti dengan injection untuk turun telur, x sure ubat apa pun 3 bulan berturut and last ujian HSG untuk check tiup sumbat ker tak (alhamdulillah ok, sihat )
  4. dapat siapkan yana makeup studio dengan lebih proper (x banyak aku cerita pasal ni)
  5. job make-up yg alhamdulillah
 
Kisah2 yg tak leh lupa..bila sengsorang diri g makeup org..kekke
  1. Tersalah masuk lorong jer.. dah terpaksa pusing cyberjaya nak balik bangi sebab x leh nak u-turn kat h.way....papago plak abis bateri..huhhhh... ingat sampai sekarang wehh...dah la drive x berapa nak cekap lagi.. koi..koi..koi..
  2. turun tangga naik tangga nak ke tingkat 5.. pehh 2 org costumers aku dok tinggi-tinggi.. pengsan nak angkat beg makeup.. 
  3. Lupa paking keta kat mana..paking kat lain cari kat lain... 
kisah2 suka duka
  1. Ada banyak .. tak mampu nak taip rasanya.. kalo nak buat novel pun kompom x laku nyer.. sapa nak baca kan.. hidup sempoi jew..kekek

opss arinih log keluar kul 5.04 PM.. last log out utk tahun nih..kekek (kena mantion ker yana oii..)

ok till than.. jumpa tahun depan yer.. bye

3 Bekal utk hubby...

Assalammualaikum

Pagi tadi sempat goreng jab.. ermm nasi goreng jew..

Hhehe opsss salah goreng telur goreng jew.  Hheheh... nasi goreng aku memang dah stanby dah dr semalam lagi.. kiranya dinner semalam mkn nasi goreng la..

Request from hubby nak makan nasi goreng katanya ... aku masak main campak2 jew and saja lebihkan utk bawak bekal.. nasi kali ni lain ckit sebab terlupa letak ikan bilis.. selalunya aku suka jew letak ikan bilis.. so modified ckit letak telur banyak2 ckit.. hahha nasik goreng telur kekdahnya...

hubby tegur.. lain macam nasi goreng nih.. selalu warna merah, putih, hitam arinih kuning plak.. hehhe.. rasa pun lain ckit..

abg.... kalo leh nak jew buat warna hijau kelabu biru.. hahha boleh gituh..

amboii cik abg banyak plak komen2 ekk... geeeer :) x per tak per.. ubah selera sekali sekala... 
padahal nak masak macam lain bentuknya.. dah siap jadi lain.. kekek

Selamber jer bg tau..terlupa letak ikan bilis.. hehhe.. ermm sedap ke tak nih.. macam x sedap jew. . huhuh 

Nasib baik jawab sedap.. kembang ckit idung.. haha br la ada semangat nak masak hari2... hhehe  

Amboi yana nak kena puji sokmo..penampo kang..

hehhe.. sedap tak.. ermm memang sedap.. keh.. keh.. kehh kat tekak aku..

satu bekas untuk hubby and 1 lagi untuk aku... pagi tadi sempat perangat nasik and goreng telur bagi extra baganza ckit.. bubuh sos.. ++ dengan daun sup and daun bawang + bawang goreng... hahah..

macam la ni kali pertama ko bawak bekal kan... hehhe kengkadang jew.. if rajin.. tapi aku memang akan bekalkan nasi goreng if malam dinner nasi goreng.. bagi muntah makan nasi goreng tuh.. kekkekek....


7 Kemas almari baju (part 2)

Assalammualaikum. .

Heheh.. ni pasal almari aku lagi. part 2 plak. ada lagi part 3 nanti.. ( ooo ada part2 la pulak) hehe x abis lagi bab almari baju aku nih.. macam la banyak sangat bajunya. (ermm banyak la jugak).

Ni pic before,sebelum kerja-kerja rombakan kat ruang 1 arituh kat sini .
 Asalnya kotak ni untuk letakkan di bawah almari tv. Oleh kerana diri nih cerdik sangat, main beli jer tak ukur,dah tak muat hehe... (tu la lain kali dengar cakap suami yer) . Memandangkan hasratku dah terbantut, pk jer lah cara lain untuk guna kotak2 nih.. tingg...(idea) aku simpankan jer koleksi baju nikah and sanding aku dalam kotak ni..(haha bajet macam boleh pakai semula jer kan, tapi....ermm sebenarnya nak buat kenangan la konon bila pk balik.. ermm naper aku buat ekk.. kan baik sewa jer.. dah 1 masalah nak kena simpan huhuh,  ok ok.. kan dah mantion tadi nak buat kenangan nak tunjuk kat anak cucu.. hahah)


Ni almari ruang 2 aku sebelum makeover.. Hehhe... nun diatas sana. Nak ambik barang susah nyer..sebab tu kosong jew..Hehe. Kotak A4 tu semua koleksi tudung tak nak pakai.. Now dah jadi mcm nih.. 

So aku tranferkan 2 kotak nih kat atas sekali. Stok pad pun aku letak kat area nih. kotak pink pulak aku letak kotak2 tepon yang x pakai.. under waranty .. hahha..bila buka almari rasa bermanfaat la ckit ruang tu. Kotak A4 tadi aku keluarkan dulu. tengah pk nak letak mana pulak.. nanti aku update.. hohohoh..

Monday, December 30, 2013

3 projek memikat bos... krikkk...krik... krikk...

Assalammualaikum

heheh see see see.. hehhe amacam.. banyak tak.. ermm ni lah namanya proses mem 5s kan semua benda alah nih. A.K. A alat pakai habis pejabat.. 

aik apa kaitan nya dengan tajuk nih.. hehhe saja jer bagi org konpius.. huhuh.. dah 5 tahun aku kat sini , ni lah pertamanya aku leh dapatkan impian ku nak partation utk stor.. usul2 sebelum ni direject atas alasan dot..dot.. dot.. kekek

sebagai org yg dipertanggujawabkan utk mengurus hal ehwal aset, inventori and urusan stor nih.. aku dah lama nak partation yg banyak utk aku susun susun kemas kemas and atur2 semua nih ikut kesenangan aku and kesenangan orang yang akan menggantikan tempat aku suatu hari nanti.. hehe zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.... poyonya ayat ko yana...tau la kau tu mantan budak kelas sastra..kahhh... kah... kah....

ok22.. back to cerita pasal stor kat bilik audio opis aku nih... see korang nampak tak.. nampak kan.. kan... kan... 

ni lah rupanya dalam almari opis a.k.a stor , sebahagian jer nih...ada lagi .. partion ada 2 jer.... so.. terpaksa tindan2 untuk susun alat tulis ni. 

makanya kompom la kan akan jadi selerak walaupun dah kemas.. pastu ada ruang kosong banyak jer kat area atas sebab item kecik2 jer.. so ada pembaziran disitu

mintak bantuan P. A opis keluarkan semua ni letak alatas meja jer dulu.. and aku plak kemas2 ikut kategori semua item.. 

so susun and pakai jer kotak toner utk letak item yang kecik2 ..  ni baru sebahagian kecik item yang ada kat atas meja.. kat keliling aku ada berlambak lagi.. 

ok done dulu dipagi isnin yg indah ni...hehhe... bersambung sebab ada banyak lagi nak kena buat...bye



4 Sambungan part 1..... susun atur dlam beg makeup

Assalammualaikum

Pasal beg makeup lagi.. hehhe part 2 plak  yer,  if korang nak cari part 1 ada kat sini.. (if nak cari la.. geerrrr..;p)

Amboi banyak part part la plak kan .. betapa kepoyooan nya disitu kan ko yana..... hhehe ada aku kisah..krikk...krikk... krikk....

Ok2... part 2 ni.. ermm lebih banyak ckit.. ermm tapi x la banyak sangat pun.. saja ngada. Kalo x ngada tu bukan cik yana la tuh.. hihuhi ;) 

so ni lah rupa beg yg memang dah ada dalam inglot beg aku tuh.. dia bagi case macam nih 2 unit.. tahap kebesaran x berapa besar.. tapi cukup la nak letak pallet blusher aku tu..

see... like this.. warna hitam cover plastik berzip.. cukup smart pada mata aku.. 5 tahun akan datang or tahun2 mendatang aku tak sure beg nih akan kekal comel camnih... hehe 

so untuk beg nih , aku asingkan semua barang2 nih dulu.. ikut kategori kononnya.. hehhe semua pallet ada kat sini..
  1. beg no 1.. aku dapat beg ni dari beli brush real technique.. from my sifu.. brush aku masukkan dalam brush belt..so tinggal dia punya beg jew, aku gantikan dengan all my pencil type like viva pencil, lip liner pencil, eyeliner pencil semua pasal pancil..
  2. pallet 2 and 5 plak Is palllet eye shadow.. no 2 tu from inglot and no 5 tu mac brand.. sekarang nih tengah best pakai inglot.. so mac tu kengkadang jer pakai.
  3. case no 3 plak,  lipstik.. all my lipstik colour , sebelum nih aku pakai siap dengan case lip kan.. pastu aku tukar bubuh dalam bekas kecik2 (pan) aku potong and cairkan... (nanti aku rajin aku bg tau cara nak buat)  kesemua pan and z pallet ni aku beli online jew..  pan tu rm 10.00 & z pallet rm60.00 (mahal weh)
  4. shu uemura spring water
  5. shu uemura makeup base
  6. Last no 4. Is blusher pallet

so untuk semua ni aku masukkan jew dalam beg tuh.. muat2 la,  if pandai ejas.. kekke
Aku nih bab nak terak bagi muat pandai jew... 


 so siap 1 beg .. zip kan.. 

second beg.. ermm semua jenis bedak... loose powder, compact powder, cream foundation pendek kata semua jenis bedak la..

ermm bab ni, aku bubuh jew semua.. tak der partition sangat la tapi still berasaskan bedak.. and sedikit stik and cream foundation.. tumpang2kan jew.. so selesai 2 beg yang inglot bg.. next

semua jenis liquid foundation, mac and shu uemura.. tapi yang laju abis ni shu uemura..  ada 2 tone.. tone paling cerah and tone paling gelap... mix kan jew if nak dapatkan skin tone sesuai dengan kulit paten.. sebab tu x banyak  liquid foundation ni.. 

so semua tuh aku masukkan dalam beg ni.. ermm beg nih bukan dari inglot.. aku beli sendiri kat kedai one Kajang sebelah econsave ... RM4.50 jer .. ngam2 utk 4 botol foundation aku nih, so rembat 2.. ermm nak dapatkan warna hitam x der. abis sudah ada 1 jew..... so biru pun biru lah...

and ni jugak,  ermm ni aku kira random jer lah.. main main campak ..tapi masih dalam kategori yg sesuai.. kott...  but still bg aku senang nak cari.. hope.. ...
x der per sangat just lip glose, mascara, dll.. malas nak senarai satu2.. huhuhu...

so sumbat jugak.. 

 bila dikumpul2,  semua benda alah nih wajib ada dalam beg makeup aku.. hhahhah...  
ok ni aku dah banyak kurangkan dah.. bawak yang betul2 keperluan jew.. kehendak aku simpan tempat lain.

done..banyak tak kekek.. x kan.. ni dah kurangkan separuh.. ada yg pre love item tuh ingat nak buat pre love sale jew.. agak2 ada ker orang nak..  :)

Friday, December 27, 2013

0 Penaja Hadiah untuk 2nd Giveaway

Assalammualaikum

Ermm Giveaway dah lancarkan arituh kan kan kan... hehehe so alhamdulillah , ada penaja untuk giveaway ni.. thanks kepada yang join and berkongsi resepi.. leh yana try satu persatu nanti insyaallah.. hehhe and kepada yg nak join boleh tinggalkan link entry nanti yer kat sini...

so hadiah tajaan kita from JOM BELI EMAS ON9 berbentuk wangian diri.. hehe sapa2 yang nak perfume ni jom try kongsikan resepi kat sini.. tapi must follow the rule dengan like page JOM BELI EMAS ON9 terlebih dahulu.. kekek mudah kan..


hadiah untuk tempat pertama

hadiah untuk tempat ke2


pemenang akan dipilih berdasarkan klik terbanyak.. if ramai yang join yana akan mintak bantuan random.org plak.. 

p/s: hadiah mungkin akan berubah selagi stok masih ada. tetapi akan diganti dengan perfume yang sama nilai dengannya.. tq..


Thursday, December 26, 2013

6 Susun atur dalam beg makeup.. (part 1)

Assalammualaikum

semalam Cuti krismas x g mana. Dok umah jew.. baik tak baik tak baik x.. krikk.. krikk.. krikkk...

Ok aku pernah up kisah beg makeup baru aku kat sini kan.. so aku susun susun kemas2 and atur atur bagi comel pada mata aku...kekke

Ok nak susun benda alah nih semua macam remeh jugak la.. mana tak nyer semua kecik2 and mudah pecah..paling penting kena susun ikut kekerapan penggunaan..mana nak kena pakai dulu letak 1 bekas.. senang nak ambik nanti

So fist kena asingkan ikut kategori. .. tapi sebelum tuh ni bahagian tepi beg makeup aku...
hehe comel tak.. kekke (perasan)

See... macam nih bentuknya.. ada 3 ruang.. ketinggian beg nih dalam 17 inci la kot... ngam2 dengan ketinggian curly iron

So aku asingkan dulu.. ni semua barang2 nak buat rambut. x banyak sebab aku dah kurangkan mana yg x perlu.. huhuhu..tapi selalunya aku akan check dulu borang costumer.. if dia nak set rambut barang2 lain kena bawak gak.. if costumer bertudung jew aku bawak yg basic ni jer.. incase

So susun2 bagi muat.. curly iron tu buh kat tempat special tuh..memang tu pun tempatnya..  clear case tu aku letak  jelly cream and sikat jew.. and last part,  hair net.. letak kat last compartment tu

Ok done dulu part 1.. 

Wednesday, December 25, 2013

13 Kek batik cream cheese bernestum

Assalammualaikum

Wah2 sebab tuan rumah buat GA makanya nak gak up entry pasal my favourite resepi kek batik..ermm dah di upgrade kepada kek batik cream cheese bernestum..
Hahha... amacam.. penuh berkrim lemak2 manis kan..

Ok Kek batik jew pun.. (org lain dah buat dah pun aku jew ketinggalan tran ) aku memang suka makan kek batik,  makanya gigihkan diri mintak resepi kat kak ita, member opis.. hehhe.. kira nih fist timer la aku buat kek batik ni.. cuba try test resepi baru dapat.. koi..koi..koi...tapi kan kan kan.. aku dah modified resepi nih..ikut suka hati aku..lari ckit dr resepi asal.. hehhe...sebabnya ada kisah disebalik nya.. hehhe

Ok..ok  memandangkan aku rajin tahap cipan.. aku akan tunjukkan kat korang step by step cara nak buat kek batik upgraded...resepi aku kan.. so ikut suka aku la.. nama pun my resepi, my way.. krikkk... krikkk...krikk.... ( op resepi org lain aku yg modified kan )


so bahan2 nya..Senang jew.. 
  1. 250g butter
  2. biskut marie
  3. 1/2 tin susu pekat
  4. 1 sudu kecil serbuk nescafe
  5. 1 sudu kecil serbuk agar2
  6. 3 sudu besar serbuk koko
  7. 3/4 cawan milo
  8. 3/4 cawan air
ni semua aku dah modified ckit2.. kekke ikut suka hati aku.. 


mula2 masukan air + serbuk agar2 boil sampai mendidih pada api paling slow yg korang ada.. 
api paling slow adalah api paling selamat so pakai yg slow2 jew yer..

dah boil , masukan plak buttercup.. butter tu aku potong bg kecik2 jew dulu senang nak kacau nanti..

ok dah jadi cair macam nih and masukkan 1/2 tin susu pekat  kacau lagi.. Kurangkan lagi pun x per.. nak lebihkan pun x per.. kalo terlebih manis pun korang yg makan kan... koi...koi..koi...

pastu masukkan milo sedikit demi sedikit and kacau lagi.. sampai milo abis, pastu masukan nescafe, kacau2 laju2...
masukkan plak serbuk koko pun sedikit demi sedikit..kacau laju2 jugak and jangan sampai berbuih and berketul2. api always kena slow2.

ok kacau sampai pekat agak2 la kepekatan yg korang nak cam ner..

sebelum tuh susun dulu biskut marie dalam loyang.. aku leh susun 9 keping biskut ngam2 jer utk loyang nih.. bagus2 tak yah aku kepak2kan lagi dah..

so curahkan jer dalam dulang.. hehhe ratakan bg tutup semua biskut..

pastu layerkan lagi dengan biskut.. ulang sampai biskut marie abis.. hehhe... pastikan coklat tuh last sekali..

dah selesai sejuk kan jew dalam peti..

untuk buat cream cheese makanya kena la ada cream cheese and  susu pekat dengan sukatan 
250g cream cheese 
1/2 tin susu pekat manis
nak wangi letak vanila..

mix jer pakai mixer, dah kembang baru la masukkan susu pekat ..mix dengan kelajuan tahap gaban.. if ada high speed 10, gunakan jew.. hehhe

pastu keluarkan kek batik tadi and letakkan cream cheese yang gebus tu.. ratakan

ratakan like this.. penuhkan jer dulang dengan chees tu..

last taburkan nestum jer.. hiasan.. nak banyak nestum bubuh la banyak2..
Masukkan semula dalam peti sejuk.. dah keras boleh potong 



 
ok done.. selamat mencuba.. if nak cuba la... :) 

Tuesday, December 24, 2013

2 Kupon ni.. bila la nak gunanya..

Assalammualaikum

Pagi selasa yg sejuk, ermm... sebab, hujan turun pagi2.. nak angkat mata pun malas..masing2 tarik selimut bungkuskan diri jer.. kekke

ok ok.. bajet ujan x lebat la kononnya.. me masing kuar awal dr rumah.. ermm aku biasa jer. kul 7.15 baru hegeh2 nak kuar umah.. hubby kul 7.00 dah kuar dah... kuar awal ckit, takut ujan makin lebat..katanya

Elok aku kuar rumah jew.. ujan makin lebat. Aku takut ckit bwk keta time ujan..huhuu
Behenti kat shell, macam kenal moto jew tu.. ermm hubby ada kat shell lagi..x leh g mana ujan lebat kan..cian plak nampak... menunduk jew main tepon.. aku plak dah abis buh minyak teruskan perjalanan jer..ujan lebat pun redah gak.. koi..koi..koi...nasib baik sampai ada paking paling dekat dengan opis.. tu pun basah gak kuar dr keta. payung tak der...

ehh melalut plak..back to story asal.. dapat surat cinta dr tesco..ermm x pernah dapat.. firs timer ni..


see nampak tak... kekek kupon jew pun.. RM2.00 jew dia bagi.. (cer up ckit bg la RM10 baru lagi rajin aku nak beli brg dapar kat sana.. kekek.. opss banyak sonyeh plak ko yer yana) 
tapi valid sampai tahun 2016 , 2 tahun tu.. ok la kan.. mana la tau kot kot tershoping kat sana lagi boleh la guna kupon nih..


and kupon ni discount.. 
ermm senarai yg dia bg tu, ok la .... benda2 yang selalu aku makan jugak...
so buat checklis lu.. mana perlu  jew beli...
  1. sotong putih.. save 0.80 dengan pembelian RM6.00 dan keatas - tengok keadaan x makan 
  2. kimball chilli sos save RM1.00 - ok boleh beli
  3. cili padi beli 2 jimat RM0.50 - erm boleh jugak la...
  4. maggi jimat RM0.50 - ok ni boleh guna
  5. FDF Roti Kopi beli 3 jimat RM0.50 - entah x pernah makan pun.. 
  6. everyday  Filled milk soft Jimat RM3.00 - ok memang makan susu ni pun

ok tu jer..ni semua sampai januari 2014.. sempat la kot kalo nak shoping barang dapur next month.. hope la... kuiiii..kuii.. kuuuiiii


Monday, December 23, 2013

7 Printer cik abg A.K.A aku punya..

Assalammualaikum

Kekke... misi pencarian printer tuk cik abg... hehhe done.. akhirnya beli jugak..
Nak beli printer dah lama dah.. lama sangat sangat..kalo boleh simpan dalam muzium kira tahap antik lah bertangguh2 sebab ehemm..ehem..(padahal x der lah mahal sangat pun) 

so ari jumaat ritu , cik hubby suarakan pendapat nak beli printer. sebab dia kata susah kalo x der printer.. nak print itu ini.. biz partime dia la tu.. aku... hohoho best2 leh aku tumbang bukan setakat sekaki, banyak kaki aku tumpangkan diri nanti.. koii.. koiii.. koiii...so misi nak beli printer nih aku setuju 200%..


dengan sedikit keilmuan yg ada kat aku..  (wah poyo nyer ayat) aku tanya lu bajet hubby berapa.. so aku cari la price kat tenet.. and apa pro and kontra printer nih..Pilih punya pilih and pilih and tanya.. so kitaorg pilih yg nih.. ermmm sebenarnya aku yg pilih.. hahha.. (kan siapa suruh bg kuasa kat aku)

price mahal ckit la.. sebab ada jer price RM165.00 boleh scan and print..tapi tonernya mahal and cetakan 400 per cartridge jer..
so... aku pilih yg ni jer.. canon pixma ink E510.. walaupun mahal ckit dari yg fist choice tu..tapi memandangkan tonernya murah aku proced jer 

brand Canon pixma 
price RM 236.00
Boleh Scan, Print, Photostat
cetakan 800 per catridge
cetakan hitam and colour
warna hitam menawan..

so dengan  perasaan poyonya semalam baru kitaorang pasang.. 
sabtu tak sempat pasang bz ok.. tu pun hubby merengek suruh pasang jugak.. nak settlekan kerja dia..katanya

Boleh print, scan, senang gila nak guna if nak copy like photostat mechine pun ok jer just on plug jer. tak yah sambungkan kat laptop pun x per.. so simple

So bila dah beli kena la setup small opis.. ermm x tau nak letak mana lagi. Cuma buat masa nih yana makeup studio lah tempatnya.. tu pun still kat bawah jew..nak letak atas plug point x der.. nak pakai extension wayar x beli lagi.. so susun atur yg tah apa2.. agak memburukan pandangan..


tip from me.. hehhe ehh ehh.. nak tip2 plak.. ok2 aku just kongsikan jew apa yang aku tahu la.. tak kisah lah apa tujuan korang beli printer pastikan cetakan adalah berkualiti..cetakan per cartridge semaksimum mungkin.. hehhe and paling2 penting cartridge mestilah murah..tak la pengsan sangat nanti kalo nak beli cartridge .. kalo setakat RM39.00 boleh diterima la kan.. (price tuh  mahal jugak kalo ada lagi murah lagi aku suka hahha melampau ko yana)

tapi if nak cetakan yang betul2 best batter pakai laser jet jer.. like opis nyer.. laju and cetakkan berkualiti.. tapi price untuk toner mahal la.. kalo dah 1 toner jer dah 200 lebih bayangkan lah lagi 3 warna tu price dia.. mau nya dekat RM1000. tu baru toner.. printer plak lagi r.. kalo setakat small opis macam aku nih.. ni pun dah baik dah..

 ops.. kitaorang beli kat tesco kajang jer.. kebetulan ada offer..and boleh la shoping barang dapur sekali.. ;)

ok done .. bye

Friday, December 20, 2013

0 2nd giveway by lipstik

Assalammualaikum...

hehhe.. senyum senyum senyumm peace. .. kekke kan comel bila senyum kann kan kan.. :p

To day filling2 nak buat GA jer.. ermm agak2 korang nak join tak GA poyo aku nih.. kekke.. ala seronok seronokan diri jew..

Hadiah insyaallah kalo ada orng nak taja aku terima.. if x der aku sendiri yg akan bg.. tapi tak der lah besar benar adiahnya.. just for fund jer..

Ga kali nih, rasanya paling mudah.. hehhe aku rasa la.. koi..koi..koiii.. so insyaallah next GA will be coming soon.. hehe...

Ok done tu jer..bye bye..

3 Review beg makeup baru.

Assalammualaikum..


hehhe dapat beg makeup baru.... opss dah lama sebenarnya.. dah jatuh kategori baru nak buruk dah.. haha... syukur alhamdulillah berkat kesabaran kumpul duit ckit ckit hasil dari duit makeup dapat aku upgred beg makeup aku nih..

so boleh lah review ckit apa yang best sangat beg nih...

ermm fist sebelum g beli aku dah lama buat kajian dan penyelidikan tentang beg ni..( kekke dah macam ambik master jew siap nak selidik bagai) . dalam you tube hari2 aku dok tengok beg nih.. macam berkenan jew. macam best jew..macam nak jew... hhehe.. so cari punya cari punya cari aku jumpa page inglot.. kalo luar nagara zuca beg rasanya..

so terjah and find price beg nih.. ermm mahal jugak la... sebab tu, makan bulan jugak la aku nak membelinya... pastu kalo ada kat bangi jew senang, boleh beli terus jer.. (hehe bajet banyak duit jekk) ni tak kena turun KL g midvally dulu..huhuh.. 

see see..pic from page inglot.. ehhe.. copy jab buat inspirasi.. kuii..kui..kuii..


yang haven sangat bila aku dapat beg pack ni ada banyak slot yg aku leh guna and ciri2 beg ada jer dalam mind aku.. hhehe so aku senaraikan dulu..
  1. boleh galas kat belakang (ni penting sebab  utama nak beli pun memang nak galas belakang)
  2. ada tempat nak letak iron curler and +++ (ni aku bekenan jugak boleh simpan panas iron tu lepas guna)
  3. dalam dia ada bukaan luas nak letakkan semua item makeup aku (ermm sebenarnya x berapa cukup luas utk aku, tapi bolehla)
  4. pintu beg plak ada beberapa slot lagi ( ok )
  5. and tepi beg pun ada 2 slot jugak.. (ni pun ok la)
opss... heheh motip,  aku nak sangat beg nih... ermm gini.. tak semua jadual aku, cik abg dapat ikut sekali.. kengkadang tuh dah set baik punya date and time.. cik abg plak kena kerja.. pastu tak kira time pengantin tukar time nikah lagi tuh.. ermm so aku terpaksa buat kerja sengsorang diri.. angkut la beg2 makeup tu sorang diri kalo ringan ok lagi.. ni semua tahap berat.. kalo kena naik tangga macam kes arituh lagi r.. pengsan aku.. dengan beg camera, beg tangan,beg makeup..hehe so kena la kreatip ckit cari jalan mudahkan kerja... hehhe.. so solution waktu nih adalah dengan beg nih... hehhe :p

macam mana aku susunatur makeup dalam beg nih, lain kali la aku up... hehhe.. ok done


Thursday, December 19, 2013

9 Upgrade tipuware kepada tuppurware

Assalammualaikum



Hehhe..up teaser jer dulu.. kah.. kah.. kah..
Ngada2 tak..ok baru jer dapat.. 

Ehh bukan dpat free ekk..beli sendiri kat kakak opis aku nih.. dah hari2 lepas sorang sorang dok angkut katelog tu g mari... mau tersangkut gak kat aku..

kan best kalo ada orang bagi ker..menang hadiah ker ( aku menang tu mustahil, tak pernah menang pun).. hehhe.. mesti  haven lah aku kannn .. kahh kahh.. tapi tu tak mungkin... sapa nak bagi free tupperware branded kat aku.. kalo nak,  beli sendiri.. tapi masa beli nih pun banyak tahun gak r stady.. mengalahkan nak ambik exam..

ohoho melampau ko yana sampai makan tahun ko stady..kekek

akhirnya aku tewas.. huhuhu.. kan dah terbeli.. 'ter' ok.. 'ter'.. tak sengaja.. ermm leh terima ker alasan nih... 


see.. dalam plastik lagi..  

motip beli... hehhe ada projek mendatang..tapi entahla.. tengok keadaan dulu.. rasa sayang plak nak guna..
wohh wohh boleh plak gitu..

masa aku edit2 ckit pic nih,  ermm hubby tanya.. aik.. beli baru ek..

aku.. erm.. urmm.. hehhe tak lah.. kekek
ehh baru beli r nih.. ni pic kat carpet umah.. oooo ...

aku.. hehehhe jer lah.. tak per bang, ayg tak beli selalu pun kadang2 and jarang2 jew.. :p

 ok done.. nanti aku update apa aku buat dengan benda alah nih...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close