Monday, June 30, 2014

7 susunatur: sorok penyapu and mop

Korang letak penyapu and mop kat mana ?
kat store ker?
belakang pintu ker ? or 
kat ujung dapur ker..?

umah aku nih x banyak ruang yang leh simpan penyapu and mop bagai
kat ujung dapur pun x der pintu
kalo tak, leh sorok kat situ kan
nak letak kat store
aku ada store yang berkongsi dgn ruang pakaian suami ..
so x sesuai letak situ jugak..

alternatif lain aku sorok belakang pintu jugak
tapi belakang pintu bilik air and belakang pintu tandas



mop aku sangkut kat tandas
sebabkan bilik air orang malaysia ni selalu jew basah
so aku sangkut mop aku kat situ
mop supaya kering
sebab x nak ada  kesan peta-peta air kat mozek

setiap kali nak guna 
kalo nampak tandas tu berair jew 
ambik and mop terus..
dah guna sangkut balik tempat asal..

bila bukak pintu
kompom tak nampak
memang betul2 celah pintu ni..
so tak nampak la..kan
memang tu pun tujuan nya..kan

kat area bilik mandi 
aku sangkut berus and mop jugak
kalo mata dah tak tahan  dengan lumut2 tu
ambik jew.. sambil2 mandi.. hahah



bila dah sangkut akan tergantung macam ni lah
motip aku..
semua nak cepat and senang
yang penting praktical
boleh terus sangkut mop untuk keringkan
so tak der susah2 nak kena keringkan setiap kali and tranfer plak kat store..

sesuai untuk pintu yang jenis lipat 2 macam nih
kalo  pintu yang lipat kecik2 tu tak sure .. 
boleh kot rasanya (kita yng buat dia kan)

and sesuai jugak untuk rumah kecik yang tak der banyak ruang penyimpanan
macam rumah aku..

#sangkutmop


Friday, June 27, 2014

4 Totorial untuk diri sendiri : macam mana nak buat drop down menu pada header

PERHATIAN: segala bentuk totorial dalam nih just untuk pemplet aku sahaja dan sedang digunapakai .. untuk totorial baru google sendiri.. hehhe :p


kalo ada banyak menu page
korang leh guna cara ni untuk kurangkan menu2 yang banyak kat header tu
macam ni..namanya dropdown menu
ni kira susun atur la jugak kan..
susun ikut kategori kekdahnya...

contoh:-






LANGKAH 1


1. Masuk ke akuan blogger macam biasa
2. Pilih Template > Edit HTML 





Ayat2 pelik macam nih akan kuar and kena 

3. Cari code </head>, Guna Ctrl + F untuk search



copy code di bawah, and pastekan di atas code </head>

<style>
#coolMenu,
#coolMenu ul {
    list-style: none;
}
#coolMenu {
width:980px;
    float: left;
}
#coolMenu > li {
    float:left;
}
#coolMenu li a {
display: block;

    padding: 5px 10px 5px 10px;
    text-decoration: none;
}
#coolMenu ul {
    position: absolute;
    display: none;
        z-index: 999;
}
#coolMenu ul li a {
    width: 30px;
 float:left;
padding: 5px 10px 5px 10px;
}
#coolMenu li:hover ul { 
}
/* Main menu
------------------------------------------*/
#coolMenu {
    font-family: Arial;
    font-size: 12px;
    background: #2f8be8;
margin:0 auto;padding:0 auto;
background: #02b0cf;
padding-left:3px;
border-bottom:1px solid #ccc;border-top:2px solid #ccc;
}
#coolMenu > li > a {
    color: #fff;
    font-weight: bold;
padding:8px 10px 8px 10px;
}
#coolMenu > li:hover > a {
    background: #f09d28;
    color: #000;

    -webkit-transition: all .2s ease-in-out;

    -moz-transition: all .2s ease-in-out;

    -ms-transition: all .2s ease-in-out;

    -o-transition: all .2s ease-in-out;

    transition: all .2s ease-in-out;

}

/* Submenu
------------------------------------------*/
#coolMenu ul {
    background: #f09d28;
padding:3px 5px 3px 5px;
}
#coolMenu ul li a {
    color: #000;
width:100px;
}
#coolMenu ul li:hover a {
    background: #ffc97c;
    -webkit-transition: all .2s ease-in-out;

    -moz-transition: all .2s ease-in-out;

    -ms-transition: all .2s ease-in-out;

    -o-transition: all .2s ease-in-out;

    transition: all .2s ease-in-out;

}
</style>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js"></script>
<script>
$(function(){
    $('#coolMenu').find('> li').hover(function(){
        $(this).find('ul')
        .removeClass('noJS')
        .stop(true, true).slideToggle('fast');
    });
});
</script>
---------------------------------------------------------------------------------------------------
code Biru (Code lebar menu)
code Merah (warna background menu)
code Ungu (warna background sub Menu)

boleh gantikan code-code tadi  kat sini (cikgu kacamata)

Simpan Templet
-------------------------------------------------------------------------------
LANGKAH 2

Pergi kat layourt
Add Gadget
HTML/Java Script
paste code dibawah ni
--------------------------------------------------------------------------------

<div id='header-wrapper'>
<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Header1' locked='true' title='Blazer Blog (Header)' type='Header'/>
</b:section>
</div><!-- end header-wrapper -->

<ul id="coolMenu">
    <li><a href="
#">Tajuk</a></li>
    <li><a href="#"></a></li>
    <li>
    <a href="#">
Tajuk</a>
    <ul class="noJS">
        <li><a href="
#">Tajuk</a></li>
        <li><a href="
#">Tajuk</a></li>
        <li><a href="#">
Tajuk</a></li>
    </ul>
</li>
<li>
    <a href="#">Service</a>
    <ul class="noJS">
        <li><a href="
#">Tajuk</a></li>
        <li><a href="
#">Tajuk</a></li>
        <li><a href="
#">Tajuk</a></li>
<li><a href="#">
Tajuk</a></li>
<li><a href="#">Tajuk</a></li>
<li><a href="#">Tajuk</a></li>
<li><a href="#">Tajuk</a></li>
<li><a href="#">Tajuk</a></li>
    </ul>
</li>
    <li><a href="#">
Tajuk</a></li>
  <li>
    <a href="#"></a>
    <ul class="noJS">
        <li><a href="#"></a></li>
        <li><a href="#"></a></li>

    </ul>
</li>
</ul>


-----------------------------------------------------------------------------------


LANGKAH 3

Korang tukar tanda # tu and gantikan dengan link blog yang ingan dipaut..
tukar jugak Tajuk and masukan tajuk korang..
simpan and cuba jadi tak


ok tu jew.. 
selamat men'try' hehe

kalo korang tak faham cara aku, leh study kat sini membuat-buat)


Wednesday, June 25, 2014

3 Nak bagi wangi bilik..

nak bagi wangi bilik
kena la letak pewangi.. hehhe
yer pewangi la kan.. baru la wangi..

aku
kan dah pasang aircon..
sejukk.. hahha..
tapi tak wangi...
tak best tido.. (hahha.. slama ni lena jew tido kan..)
tak kan nak kena sembur dengan pewangi setiap kali kan..
ermm.. tak la plak aku beli pewangi bilik yang pif.. piftt bunyi selang 30 minit tu.. pufff...
ad tapi untuk bilik lain.. hehheh

so altenatif lain..
beli la pewangi kecik ni..
pewangi keta jew

ehsan google
so kita selit kat aircon ni..
hahha
kan dah wangi..




wangi macam macam dalam keta..
hahahaha...


opsss.. kalo technician aircon tengok ni,agak2 salah dari segi keselamatan aircon x.. hhuhuhuu :p

#wangibilik

0 wordless wednesday : Salam Ramadhan




#puasajgantakpuasa

Tuesday, June 24, 2014

4 dilema warna langsir untuk bilik tido..

Ritu kat sini aku  pernah cerita  yang kitaorang dah tukarkan warna dalam bilik kepada biru
pastu.. sampai sekarang tak der apa2 progres pun untuk bilik tu
cumanya angan-angan nak tukar langsir jew lah..
and  nak tambah lagi 1 almari laci.. hahah
dan letak la deko2 mak nenek kat situ..
konon konon la ...

macam biasa sampai sekarang pending jew cita2 tu.. pufffffffff...:p
so 3 hari lepas.. macam nekad jew nak beli langsir baru
terjah jew kekdahnya...
cumanya...
dah sampai kat nilai 3 nih..
warna plak jadi dilema..aku nak warna per..
nak dark blue ker dark coklat..

laki aku macam suka coklat kot..
tapi masuk ker dengan dinding bilik tu nanti..
aku plak suka gak coklat tu, cream nak coklat pun cantik gak.. ker dark blue..
tapi kalo nak mood-mood hotel, warna coklat la kot kan..
uhuhuuh

ahhhhh...
tapi..nampaknya aku kena cari warna yang sama macam ruang tamu..



warna coklat..jew..
senang..
sedondon...
material kain nak yang sunblock yang cahaya tak leh masuk tu..
nak yang abstak2 jew coraknya.... x nak bunga2 bagai..
kalo boleh kosong lagi bagus..
and day curtain yang sedondon.. (warna putih la kan..)

banyak gak kedai yang aku masuk
jumpa murah.. warna and design plak tak der yang kenan
yang berkenan mahal la plak..
ada yang bekenan upah jahit dia charge lagi..
hehhe.. susah.. kalo beli ikut bajet ciput nih...

so kena balik ukur betul2 dulu..
untuk 3 panel tingkap,untuk tinggi lapan kaki kot
baru leh terjah semula..
tapi pastikan perut diisi siap2
kalo tak laki aku muncung sampai leh sangkut penyangkut baju..
siap warning wehh ni kedai last.. sob sob sob

aku tau ..dia lapa tuh.. hahhah

#langsirbaru

Monday, June 23, 2014

2 disebalik tabir akustik ramlee..projek 2013

2013 punya tabir ..
lama gila bagi aku yang tak sabar nak tunggu bila la kuarnya...
hehhe

projek tahun 2013 januari 26..
sampai aku pun dah terlupa.. wujud ke tak lagi program nih..
boleh klik sini kalo nak tengok...la..
aku pun baru tau program nih dah kuar tv
rakan makeup tag kat fb..
dia la yang ajak aku join sekali..

ok..aku  on jew setelah dapat green light dari cik abg aku.. huuhuh
 .. nak cari pengalaman kononnya.. hehhe

ni kira program yang aku stay sampai kul 4 pagi
tugas aku.. makeupkan artis-artis lelaki nih..
and buat rambut untuk girls2 ni..
ni semua pemenang bintang RTM (tak salah aku la)
dah settle makeup bukan leh balik tau..
kena stay and tunggu sampai abis.. nak touch up bagai..
puffff...

selok belok shutting semua aku tengok..
dengan kamera nya.. lighting nya..
prop nyer..
diorang setup dari awal sampai abis..bukan 1 tempat je lokasi nyer..
gigih diorang cari lokasi and angkut semua barang2 tuh..pufffffff.....

aku...
oooo gini diorang buat rakaman..
patutla 4 pagi baru siap...penat..
and nak edit bagai baru baru leh kuar tv..kannnn

tapi kalo dah janji
pas tu janji nyer tak tertunai..
penat lelah yang bersengkang mata tahan mata sampai kul 4 pg tuh..
tak berbaloi langsung..
penat lelah dah makin lelah ...

cian artis2 baru naik..
cian mak artis yang temankan anaknya sampai abis program
dari info yang  aku dapat..(heheh dah macam perisik jew)
semua tak dapat payment
dari tukang sponsor baju, tukang makeup and tukang nyanyi semua tak dapat payment.

artis yang macam akim and kumpulan kristal aku tak sure la kan
diorang ni dapat tak payment.. tu
tapi...  yang  pasti aku  dapat bergambar dengan diorang2 nih...
hehhe..










masih menanti la jugak kan
kot2 tahun ni dapat ke payment tertunggak tu
and aku biarkan jew kawan aku settle..
sebab aku nih backup mua jew..hehe..

#duniaartissangat

5 dah bebulan.. baru pasang


hhehhehhe..akhirnya. .
dah pasang pun...
cer korang bayangkan..berapa lama aku nyer aircon dok kat ruang tamu umah aku nih.. 
pehhh.. mau berbulu aku tengok.. 
bajet kalo dalam kotak tuh akan terasa sejuk la kannnn.... :p

bukannya saja tau..
lepas pada aku cerita ke 'happy'an  dapat aircorn tu kat sini
masalah baru bila nak mencarik kontraktor nak pasang plak
banyak dah aku call..
ada yang offer perkhidmatan pun ada.. Tq la yer

yang pertama tuh.. aku cuba tanya kontraktor yang kat opis aku ni
risik2 tanya and bg la detail umah aku..
mak aiii.. harga macam boleh beli 1 lagi aircon..
gila babas punya harga.. 
ok.. reject

yang ke-2 plak..
abg borhan dr seri kembangan..
kalo tak salah la..
sebab dia call sediri aku..
tapi dia dr seri kembangan... so aku rasa kecian and tak berbaloi la
untk dia datang just utk umah aku..(walaupun aku tahu dia mesti sanggup)
charge perkhidmatan pun ok la.. - Ok aku KIV dulu.. and cuba cari yang..

yang ke3
aku dapat dr board kat simpang jalan seksyen 7 bangi
call kali pertama.. ok berjawab
tanya la tu ini..layan baik punya.. 
kedai pun dekat jew dengan rumah..kalo ada apa2 masalah senang la ckit kan.. 
so macam dah setuju dah dengan dr.aircon nih..
aku pun dah ready nak pasang
call tak berangkat la plak..
berhari la jugak aku laki bini call sampai sudah tak angkat... ermmmmmmm hampeh...
so .. reject lagi..

yg-ke4
member opis bg no budak yang pernah pasang aircon kat rumah dia
gigih la aku menepon lagi
tanya la itu ini.. and last dia bg tau dia dah tak buat kerja2 pasang aircon nih..
tapi dia ada la ofer kawan dia..sambil2 tunggu no phone dr budak nih.. laki aku call la jiran umah ni ha..
yang ni laki aku dill sendiri..
aku tak tau sangat.. hahah

and yang last.. 
aku nekad nak guna abg yg dr sri kembangan jew..
puas cari no phone
aku ada tulis tak tak sure aku letak mana
carik plak kat phone... 
waaaahhhh tak der jugak... so tak der rezeki la...sob sob sob..

akhirnya... guna khidmat jiran jew..
hahha..so ari sabtu kul 10.00 pagi tok tok tok.. pintu umah kena ketuk
aik... laki aku tak bg tau pun
ingatkan tak jadi.. wahhh dah la aku tengah kemas umah..
tak per.. janji dah pasang..







ok dah pasang ..
dekat seharian jugak pasang
tebuk2 lubang
ukur itu ini
kabel sana sini.. wahhhh.. 
umah penuh dengan debu..
letih maq nak mengemop..hehe

kos perkhidmatan RM350.00 termasuk semua barang dia beli and wiring siap semua..
tak sure ini adalah harga termurah ke tak.. 
tapi dah tak tahan panas malam-malam
redho jew.. 

and the best part tak sabar nak tunggu yang ni plak...hoohoho


#sejukkk

Wednesday, June 18, 2014

4 barang yang ditunggu dah sampai

pehh.. tenggelam timbul jew aku kan.. hhehe
x sempat nak berblog sangat.. aku stalk orang punya blog jew. jadi silent reader kekdahnya.... hoho..
projek susun atur banyak dah dah settle.. hehhe.. nanti aku update.. aku kan spises ckit2 nak tepek kat blog kannnn .. kohhhkohhh kohh..

berbalik pada story aku ni..
barang yang ditunggu dah sampai..
cian abg posman..
barag aku  punya la besar .. kekek

erm abg posman tu datang semata2 hantar barang aku..
bagus
pekerja apisyen sangat.. kekek
rasanya dia dah leh hafal dah nama aku...
asyik2 barang aku jer dia kena hantar
kengkadang barang /surat aku lagi bayak dari VC kat opis aku nih... 
kah kah..

redho lah yer wahai bos...

cer teka apakah ini.. hahah
masih dibawah kaki meja
tak sempat nak bawak balik lagi.. 
besar
malu la nak bawak.. hhhuhu...

ehh.. rasa nak buat give away jew..hehhe :p


#certeka..

Monday, June 9, 2014

11 Sudut sangkut kain buruk

macam aku la kan
ni kisah aku la ekk.. hehhe
lama dah nak share..tapi seperti biasa dalam draf jer selamanya.. kekek

part paling aku rasa tak puas hati 
kain buruk lah..
namanya kain buruk
tapi tak la buruk mana.. 

kain lap jew sebenarnya..
aku pun konfius jab..
naper orang panggil kain buruk ekk.. hehe

so untuk selesaikan masalah kain buruk ni
aku cari  la tempat untuk sangkut tuala kecik ..
yang tak perlu tebuk2 dinding
yang leh selamatkan dinding dari ditebuk lagi oleh aku laki aku
yang aku rasa suatu hari nanti aku leh ubah2 kedudukan.. hehhe
and yang penting, aku leh sembunyikan la ckit keburukan kain buruk aku tu.. kekke

seperti yang aku bg tau sebelum ni la kan
umah aku ni kecik jer
kabinet idaman tak der
guna yang sedia ada jer..
ruang nak gantung2 pun macam x sesuai sangat.nak gantung
so aku tempek penyangkut kat tepi body  mesin basuh ..


tuala lap yang selalu guna untuk lap table top
lap meja makan
lap dapur
and lap la apa2 pun..
dah selesai guna.. perah dan sangkut jew..
and paling penting bila dah gantung macam nih..cepat lah kering..
penyangkut nih ada jer kat mall.. aku beli kat econsave kajang. RM8.90 jew.. 


and untuk kain lap tangan aku sangkut kat pintu kabinet
betul-betul kat sink
kain ni khas untuk lap tangan and periuk nasik jew..
so aku ada 2 fungsi kain lap
1 untuk lap tangan and 1 lagi untuk lap meja and dll.. 
yang ni plak aku beli kat cosway.. harga RM9.90 kot time tu..

so laundry area aku nih dah jadi multi funtion..
dulu aku letak penyapu sampah ada cerita kat sini
sekarang up lagi fungsinya jadi tempat sidai kain lap..


#simpankainlap

pistt... sis fizah.. i joint cabaran kali nih ek.. kekke
.kita dah rasa cukup istimewa dah nih..:p


Thursday, June 5, 2014

8 Anniversary - Hari besar untuk aku laki bini...

Assalammualaikum

haahah... Apa yang besarnya.. hari apa yang besar sangat tu yana oii..
hehhe.. besar la untuk aku and laki aku.. dah nama pun hari besar kannnnn...

tapi aku rasa la..bab bab nak ingat hari besar macam nih..aku jew pun..
entah la laki aku ingat ke tak..
bestday aku yang tahun pertama kawin pun dia boleh lupa..
inikan hari nikah kawin kitaorang.. hehhe tapi tu dulu la.. laki aku betul2 terlupa ..

dah 4 tahun kawin.. pejam celik kejab jew..
rasanya baru jer kawin semalam.. kuang kuang kuang.. bajet hari2 pengantin baru jew kew..

Today 5 Jun 2014..
untuk 4 tahun yg lepas la until now,
aku sah jadi bini isteri untuk laki suami aku..(aku isterinya kekdahnya)

(jab nak flashback balik time2 aku nikah arituh)
time akad nikah aku..
very the simple wehh..
kat masjid jew..
dengan 3 kali lafaz..
hahaha 3 x lafaz wehh..  (ahhh x der nyer macam cerita novel ke drama ker, dengan sekali lafas la konon) nak buat guaner..
tok iman sebut nama aku maslina ,
laki aku sebut masliana..
so konfik bahasa and tatabahasa kat disitu..
dah saksi2 tak nak sahkan.. sop sop sop..

tapi sebetulnya betul la laki aku sebut nama aku..
tok iman jew salah sebut..

hhhehhe...pasal nama jew dah berjam aku kat masjid..
tu termasuk kena khutbah la kan....

ok 2 lupakan jab.. dah lepas pun
aku pun dah jadi isteri yg sangat la baik  untuk laki aku pun kan...
(tapi kengkadang tu nak tergelak la gak.samapi 3 kali weh..huhu)



motip hehhe..nak flashback jew time nikah dulu..
gambar posing maut kitaorang laki bini tanpa kerelaan.. hahah ... opss rela2..

aku tak harap banyak pada perkahwinan aku ni.. just moga kami dianugerahkan kebahagiaan didunia dan akhirat.. bersama sampai ke jannah. have a big family..and dimurahkan rezeki.. Amin amin amninnnnn..... 

pisssttt...
yup memang sah.. laki aku lupa lagi.. kan dah kata, until now tak masej2 manja pun... nak ngajuk la cam nih.. sop sop sop

# anniversary#loveu

Wednesday, June 4, 2014

2 Rutin Cuci.. MIC si microwave..

Dah jadi rutin la kan 
kalo dah guna microwave.. kena la rajin lap
tapi kengkadang tu jadi gak malas
malasnya sampai la dah rasa tak sanggup tengok..
hahha..
korang jangan suspek aku ni rajin jew.. datang hantu malas .. malas la gak..
rumah pun macam tongkang pecah..kekek dengan baju seraga  tak berlipat.. phewww...

tapi minggu lepas aku dah rajinkan diri dah
dah lap and kemaskan  semua gajet2 kat dapur..
aku akan rajin sabtu ahad jew..
hari kerja.. x jalan semua kerja dapur..
tambah2..aku tengok laki aku syok..jer tengok tv
aku jelous.. jelous .. jelous.. nak gak menempek sekaki.. hhahah..

microwave akan gila kotor bila aku panas kan sambal tumis jer
abis mercik semua sambal2 kat dinding microwave..
nak panaskan pakai kuali ckit sangat, macam x sesuai la plak... si MIC ni lah jadi tempat panas lauk yang tak abis semalam.. huhuuh

see... ermm  ..
aku dah beli dah cover plastik for microwave  tu.. 
tapi... beli simpan jer.. ada la guna sekali sekala..

now.. hahah.. sememggah la ckit tengok..
sayang plak nak guna sebab nanti kena lap lagi.. hahah boleh tak gituh..

so nak bg wangi ckit. aku guna limau nipis potong and campurka air ckit..
konon nya nak bagi wangi limau.. segar ckit bau nya.. 

google

tapi hakikatnya.. lagi senang kalo guna pencuci joy nih.. hehhe.. 
alang alang dah beli tu.. guna la kan.. just setitik joy untuk basuh semua barangan dapur.. bukan setakat pinggan jew.. si MIC ni pun jadi mangsa lap aku.. wangi pun wangi.. wangi limau la kan..
ahhah ni semua pengaruh iklan.. masa beli pun kitaorang paksa promoter tu demokan sekali lagi..siap mintak gift lagi.. kah kah kah..
balik umah test lagi.. ambik ko.. ok aku bagi 4 bintang la..

paling aku suka pasal joy nih.. buih pun banyak.. sesuai la untuk aku yang sukakan buih nih...walaupun buih banyak tapi bila dibilas dengan air cepat jew hilang.. tak der dah rasa tangan bersabun lagi kan..

hehe.. ehh terpromote plak.. hahhaha.. just kongsikan jew.. 
ok bye nak g basuh pinggan sampai ke singapura jab.... kah kah kah.. ( ok over ckit)

#rutin

Tuesday, June 3, 2014

2 Misi- langsaikan hutang

hehhe... yup kena ada misi untuk langsaikan hutang
hahha.. yer hutang... banyak hutang aku...
kecik2 alam dah ada hutang... (hehe kecik ker..p)

yer.. hutang time belajar tak abis2 bayar
pinjam RM5000.. kena la bayar balik..
tak baik tau .. dah pandai ckit ko buat lupa jew..so sila lah bayar yer...
sepatutnya dah lama settle bayaran 2008 kot.. gila lama ..
bulan2 RM98.00 jew kena bayar
tapi time tu tak der pendapatan tetap
gaji pun x der la mewah sangat
and paling azab.. kena gi bayar kat kuanter bank sendiri.. memang tak la...

sekarang mudah dah.. pakai jew online banking.. semua leh bayar..
alhamdulillah boleh la bayar banyak ckit.. bg cepat abis

aku dah kira dah..
baki sekarang just tinggal RM1158.02 jew..
dah stat bayar balik pinjaman bulan 7, tahun 2012 .. RM100 sebulan.
RM100 jew lah. sebab tu yang termampu.. kekek
now dah up ckit RM200. ada rezeki lebih.. so bayar la lebih.. stat februari 2014
tak sedar pun.. kejab jer dah nak selesai
so end of this year maka selesai lah hutang PTPK ni..
kena maintain bayaran RM200.00 sebulan jew..

boleh semak kat laman web PTPK
pergi jew kat semakan lajer online
masuk password and klik jew button yg boleh klik.. kekke
so dah leh semak status bayaran and baki pinjaman...
lajer nih tiap2 bulan diorang update..





and sila lah simpan resit/transaksi bayaran..sebagai backup if tetiba korang dah bayar tapi pihak sana x dapat pun payment...

boleh rujuk penyata ni, sama ke tak..
sila lah abaikan jika anda bukan peminjam macam aku.. kekke

opss.. PTPK dah hampir habis..  TPP tak selesai lagi...

#settlehutang


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close