Wednesday, August 27, 2014

1 Pull out kitchen kabinet- angan angan jew dulu

Ni la pull out kitchen kabinet..
hhehe.. sumber gambar ni dr pakcik google..

dulu ....
kalo aku diberi peluang reka bentuk kabinet aku sendiri
sure aku nak request kabinet macam ni..


tapi tak per..
slow2 tambah..hahha berangan kan...
kalo ada rezeki nak add lagi 1 kabinet kat area dapur..
bersambung dengan rak yg aku oder dulu..

heheh..
yang tu dah siap dah..
dah susun  pekakas letrik dah pun kat situ... nanti lah aku story
cumanya sekarang  aku nak add lagi satu
attach kan sekali dengan kabinet

proposal yg hantar arituh dah lulus dah
cuma .. nak kena ukur sekali lagi r..
tapi entah bila.. entah2 laki aku saja buat lupa kot... sob sob sob..

tak pun , laki sendiri pening dengan perangai bini dia ni... :p

kalo kabinet ni dah ada
banyak stok barang dapur aku leh masukkan dalam nih
contohnya makanan dalam tin kat sini aku leh simpan dalam pull kabinet ni
bekas2 dlam plastik tu boleh tranfer dalam botol and susun kat sini jugak..
stok minyak.. botol2 kicap sos.. bla.. bla bla.. la...pendek kata semua yang ada kat bawah sink tu nak tranfer semua kat pull out kabinet nih.. hehhe
ermm macam2 la aku nak simpan dalam nih
macam panty tu.. macam2 ada.. haha

and sure banyak ruang aku leh letak pinggan mangkuk
periuk belanga yg besar2 kat dalam kabinet
susun ikut kategori ...ikut keperluan..ikut senang capai..

haahhaha
berangan jew dulu.. sebab tang berangan tuh tak kena bayar lagi
hope suatu hari jadi kenyataan.. hehh... tapi ni kena bayar... mana org nak buat free free jew kat aku...:p


#nak kabinet lagi




Monday, August 25, 2014

6 susun atur pinggan mangkuk periuk belanga..

amboi... panjang nyer tajuk...

ni semua pinggan mangkuk periuk belanga bekas air and bla bla bla...yang nak masuk dalam kabinet.
hahha... mesti la korang tau kan..
tak yah tunjuk gambar pun x per..kekek

ni semua bawak keluar dr dalam almari..
bekas air and bekas warna purple tu baru jew beli
beli sebab nak buat makan2 kat rumah
aku letak nasi dagang dalam tuh.. kah kah kah...

yer nasi dagang
aku buat... kali pertama buat banyak bg orang makan
buat jew lah dah ramai sangat yang request..
pic x dew.. sori x sempat nak bergambar sangat..
penat pun x abis lagi.. sob sob sob...

so dah settle semua
bekas2 yg besar nih, harus la kena basuh, 
cuci bersih bersih and terapkan 



aku letak meja kat ruang tamu jew dulu..
ni meja aku susun atur makanan..dah selesai makan jadi tempat letak pinggan mangkuk plak..
nak letak kat dapur kan tak muat. sob sob sob

lapik dulu dengan tuala bersih
tuala bersih ni kategori kain buruk dah..
aku simpan tuala yg lusuh and koyak2 tuh  buat kain buruk..hhahha.. :P

pastu terapkan pinggan mangkuk periuk belanga yang dah basuh.. 
kasi kering dulu.. baru leh simpan dalam almari and kotak2 nya balik..

ermm redho jew lah dulu dengan view pinggan mangkuk kat ruang tamu..
penat weh nak menyimpan balik..

#jom kemas 

4 tahniah kepada Leader of kutu ..

heehhe..:P
ko tengok.. tah apa2 tajuk.. tapi memang la nak ucapkan tahniah la.. kekek

pertamanya .. thanks kepada sis Norhidayah Kaharuddin sebab baca blog yana yg tah apa2 ni.. :p
and tahniah jugak sebab berjaya create group kutu emas..yg yana pernah post kat sini dulu..

so pasni, sis kena la menjalankan tugas sebagai leader kutu dengan penuh amanah dan rasa tanggungjawab ekk.. sama2 kita manage supaya urusan kita nih berjalan lancar dan dirahmati... amin..
senarai nama group ni,  yana dah update kat ZNY Gold page yer..

apa-apa urusan boleh terus berhubung dengan Azam zam yer..
and pastikan jugak player anda buat bayaran seperti tarikh yg dijanjikan..
berikan masa kepada kami sekurang-kurangnya 3 hari untuk membuat penghantaran setelah full payment diterima..

and yang keduanya.. untuk player kumpulan 5 dan 6
game ni dah start ekk.. bayaran adalah 25 hingga 30 hb setiap bulan
boleh semak senarai nama anda kat sini.. yana dah update..kalo ada ralat tu inform yana ekk

Terima kasih sekali lagi..ummuah

#kutu oh kutu


Tuesday, August 19, 2014

6 udara segar kat rumah..#poyonya la hai..

heheheh.. tajuk x hagak hagak kan..
biasalah..
aku kan poyo...
bukan senang aku buat keputusan nak beli nih.. hhehe berkali kali fikir..
mih mih mih...

ok .. senang jew..nak dgn tak nak jew..
sebelum ni bukan ahli.. 
so normal price ada la dalam RM89.00 kot tak termasuk pewangi dia..
so tangguhkan dulu...
sampai la sabtu baru ni.. aku g beli sendiri.. masuk jadi ahli.. bayar la RM30.00

sapa2 yang ahli cosway tu..
biasa la nampak benda nih...

dah motif pun nak bagi wangi + segarkan ruang tamu aku kan..
gigih gak r.. g beli..saja try yang macam ni plak..
member kata ok...
memerangkap bau..wangi and bla bla bla.. :p


ni la pewangi,,
pewangi ni walaupun bentuknya macam kura-kura tak pun labi-labi pada mata aku la..
tapi... dia adalah pewangi.. bentuk daun sebenarnya...yg hijau tu.. body jew bulat..

beli sebab nak bagi wangi + segarkan ruang tamu aku...
wahhhhhhhhh... memang la wangi...
segar tuh.. ermm  x sure lagi..

price RM49.00 tapi kena beli pewangi la add lagi RM45.00
so kona g mari dekat RM100++ la gak ... ermmm


aku letak kat tempat biasa..
kat kabinet TV

setakat nih, tak dew budak kecik nak kacau aku punya benda alah nih...
tapi kalo anak sedara aku datang..
mungkin la... mungkin akan tengokk lama2.... pastu nak touch touch.. ermm...

laki aku kata kalo letak ikan boleh tak..?
korang rasa..??? 
speechless dengan laki sendiri.. pewwwwwww.....

ni no id aku.. VPY 303131..
hehhe

so boleh la guna if korang rasa nak beli jugak macam ni or barang2 lain... hehehe :p
aku redhokan .. haha


Tuesday, August 12, 2014

5 #raya :: Program ujung minggu..

list. untuk program ujung minggu nih..heheh


sebabkan tahun lepas x buat pun makan2 kat umah aku..
so tahun nih.. kena buat jugak
dah macam2 oder dah yg aku dpt..
nak rasa air tangan aku kononnya..

kah kah kah...

harus x berapa sedap kot. . sob sob sob..

dok umah flat macam umah aku nih..
best yer.. kawasan aku 90% melayu
semua laki aku kenai..
pantang bertemu bahu.. angkat tangan.. tanya..(bertegur sapa)

memang kuat menegur org la...sampai budak kecik pun
abis ditengurnya,
kalo dia tak tegur, budak2 tu yang tegur..
pakcik azam nak g mana.?
nak kuar ker?.. and bla bla bla..?

hahha...
kan aku dah kata..
laki aku dah macam wakil rakyat..
semua org kenal dia..pewhhhhh..
ehh bukan semua la..
orang2 flat jew..

lain la dengan aku nih..
jauh bezanya.. kalo orang senyam
baru aku senyum... . senyum2 tu dah kira bagus dah tuh...
cian kat aku.. lambat panas.. x tau nak sembang apa..sob sob sob

minggu lepas..
x sempat nak letak kuih dalam balang..
air batu pun x buat lagi..
paling best.. baru letak beg pakaian..

1 batalion datang umah..

pak cik azammmmmm
kami nak datang raya..

sob sob sob..

aku dah agak dah.. 
tahun2 lepas pun gituh jugak
so awal2 aku dah bg tau leader geng diorang. 
esok jew ekk datang umah acik yana..
acik baru sampai..nak g kuar makan jab.. lapar..
ahahha.. zalim x aku...

and sepanjang minggu lepas jew..
jadual g beraya dah penuh..
ada yg datang rumah aku.. mak2 budak.. (kira jiran aku la)
anak anak2 jiran..
kawan2 laki aku..
tapi  korang makan kuih jew lahh yer..
hahha..

minggu depan ada jamuan hari raya untuk flat umah aku
kena merewang la aku nanti...

apa menu untuk minggu ni punya weekend
insyallah...kalo x der halangan boleh la jemput jiran2 dekat umah datang
jemput gituh jew member opis..
korang pun datang la umah aku.. kalo kat bangi la..

Friday, August 8, 2014

10 Deko :: Dekorasi ruang tv

tetiba nak deko..
mood mood raya nih.. harusla kan nak deko ckit2..
ckit jew.. tak banyak pun..
sesuaila dengan kekecikan rumah i kan...

nak naikkan seri rumah la kononnya..
so aku gigihkan diri g cari pokok orkid..
pokok plastik jew..
kompom x mati-mati.. hehhe

total kos aku beli 

bunga orkit :- RM3.90 x 6 pcs
Daun  :- RM6.00 x 2pcs
Pasu :- RM7.00 x1pcs
Rumput :- RM2.00 x 1pcs
Span :- x ingat..heheh

so balik.. kita letak kat sudut tv
heehh.. senang jew..




baki pokok orkit dalm balang ni..

aku cabut and tambahkan kat pokok baru aku tuh... hahha...
yang lain tetap sama...
tu jer hasil seni tangan aku yang tak berapa nak seni nih.. nye...
matching tak dengan dinding gold2 aku tuh.. hhehe...
opsss...



dibawah lampu downlight.. disudut yang indah hujung sana...
hahah.. indah dah tu bg aku..kah kah kah...

aku jarang bukak lampu putih..
 kalo nak tengok tv ala2 romantik macam kat hotel. aku on la lampu merah nih... ehhe :)

#ruang tamu raya

Tuesday, August 5, 2014

5 Diary raya Yana # 6 hari puasa


Puasa bulan bukan puasa..
alah .. puasa time bukan bulan ramadhan la...hehhe
puasa sunat namanya..
tak pun puasa ganti...

yang aku nak story ni..pasal puasa sunat jew..
sekarang kan dah bulan syawal
dah seminggu pun berlalu
so kesempatan bulan2 ginih
cuba gigihkan dan kuatkan semangat nak puasa 6
insyaallah...

top up.. mana2 kekilafan diri...

google
sama-sama puasa dgn laki..
baru la best, ada kawan, bersemangat la c'ki kan..

tapi dugaan kali nih..
ermmm fist puasa dah macam x makan sebulan
mata alahai.. mengantukknya.. rasa nak tido jew kat meja opis nih..
nak solat pun , menggigil lutut.. pewwww...

betul2 dugaan nih..
nak hadap untuk 4 hari lagi
moga tak lembik macam semalam.. sob sob sob..



seb baik semua member opis puasa
so dugaan makanan tu kurang la kan 1%

and bukan aku sorang jew ada simptom2 tak larat tuh
kawan opis pun sama..
lembekkk jew semua
lagipun start ari isnin..biasala ari isnin kan selalu macam tuh..
mood cuti raya pun x abis lagi..
so simtom2 tu bergabung.. hahhaha..

aku rasa la, badan terkejut
sebab seminggu makan x ingat dunia..
lepas makan , makan, lepas makan , makan lagi..
tetiba nak puasa kan..
aku rasa la....ni teory aku buat sendiri.. haahhaha... sila jangan percaya :p

rakan2 yang berpuasa
selamat berpuasa
lepas 6 hari kita raya lagi ekk...insyaallah.. amin





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close