Friday, May 29, 2015

0 Lonerenjer for tomorrow makeup job

assalamualaikum

ni live update nih..
bukan main dok mengemas..
cuci2 brush.. susun alat makeup

maklumlah... lama jugak aku tinggal brush2 nih.. tak makeup orang...

aku nih .. kalo sebulan tak makeup orng pun rasa macam dah lama jew..
mula la risau..
nerves gituh.. macam kali pertama makeup jew..

untuk job kali nih.. lonerenjer je nih..
g sendiri.. drive sengsorang
tak dew orang teman. . sob sob sob...

hidup sentiasa berteman kan.. 
ckit2 hubby teman..
tetiba bila hubby tak teman.. 
rasa gemuruh plak..
hendaknya berjalan lancar la perjalanan aku nih..

tak sesat cari umah ...
makeup pun cantik2 cantik la hendaknya..
pastu leh gerak untuk next job pulak

Second job.. dekat jew..
Tak risau sangat

Thursday, May 28, 2015

7 Nasi goreng Special

gegge... 

saja jew.. nak khaborkan jugak..
biar la x kira...

again.. jumpa lagi telur ni..

sedap jew dok menggoreng bawang
pecahkan sebijik telur. .
and aku dapat 2 bijik..

nasib baik tak kuar anak ayam..
kalo tak,
2 ekor anak ayam la aku kena bela.. :p

hahha..telur kembar..
jarang2 dapat ni
last dpt 2012 kot.. entah ..


nampak tu.. memang sebijik jew nih aku pecahkan..
serius tak tipu.. hhehe

motif nak tunjuk telur tu jew.. bukan belanga ..so silalah abaikan belanga aku yang cantik tu yer..

p/s :  korang yang selalu jumpa telur kemba ni.. diam2 jew baca entry ni tau hehhe..

Monday, May 25, 2015

14 Spring Cleaning - Kemas untuk persediaan berpuasa..


heheh .. Spring Cleaning la sanagt nih
kengkonon la.. bawah sink jew pun..

nak re-organize  kawasan dalam almari nih..

nak puasa ni kan..
kemas la.. mana patut..
nak simpan stok makan untuk sebulan ..
kena la spring cleaning ckit..

hehe.. ada kaitan ker dengan puasa.. hahah :p



so.. misi aku keluarkan semua barang2 dalam almari and letak jauh2 dari kawasan aku nak kemas.. 
lap lantai dalam almari.. bagi wangi2 ckit...

ni kira almari aktif aku la.. barang dalam nih 100% digunakan..
aku letakkan rak dari cosway nih.. yang leh ejas2 tu.. 
and susun periuk and besen kat area nih...


jadi la macam nih.. comel tak . kemas tak.. hahha.. sebelum nih aku susun macam lain..
so bila dah start re-organize, automatik susunan pun dah berubah..
lebih kemas rasanya ..
tahap praktikal insyaalah dah praktikal dah nih... :p

so dalam bekas/raga warna putih tu.. aku letak pan and periuk yang saiz sederhana..
nak guna tarik keluar jew.. macam kat bawah nih.. 



and bekas ijau plak aku  letakkk... :p


lesung batu..
kecik jew lesong nih.. comel2 jew..pun kaedah tarik2..

so inilah susunatur dari pintu paling kiri kabinet aku..
kabinet yang satu pintu yang leh tembus kepada pintu nih...


yang aku masih kekalkan susunatur yang sama
pernah cerita kat entry ni dulu

cuma yang berubah..
dulu aku install rak from ikea nih kiri and kanan pintu almari..
pastu aku ubah and kekalkan pada sebelah kiri pintu jew..
aku letak aneka sos/kicap  kat area nih..
1 lagi pintu dibiarkan kosong buat sementara waktu.. ada plan lain nak buat kat situ.. :p


so acaner ok tak

tip untuk korang -korang yang ada masalah dapur kecik. storan terhad and x dew tall unit macam aku.
leh la guna kaedah ni.. sangkut jew semua kat tepi pintu and gunakan self yang bersesuaian

insyaallah manfaat tu.. :p


Tuesday, May 19, 2015

1 Rangkuman entry bulan May

hehhe....

masuk nih dah banyak kali aku cuba taip2 buat entry,,
last2 semua entry aku dok dalam draf jew..
ada jew tak kena dengan ayat2 aku nih... hahah.. bajet sangat nih.. :p

tahun lepas pun x banyak entry yang aku taip pada bulan may..
apa pasal masuk may aku jadi malas up entry pun x tau la..
korang yang update hari2.. tiap saat and ketika...
suspek betul kat korang..
rajin betul... meh bagi ckit rajin korang tu kat aku yang sendu ayat ni... hehhehe

so summery sepanjang bulan nih..

1 may.. (hari buruh)
sebabkan cuti panjang bersambung-sambung..
aku bajet nak balik kg aku kat baling. Kedah..
aku ingat aku jer nak balik.. ramai lagi rakyat malaysia nak balik utara jugak...
Sepatutnya korang yang dekat2 tu balik la hari lain.. ehhehe
aku ni nak balik jauh tau.. :p
makanya.. perjalanan aku sepatutnya 4 or 5 jam dah jadi 9 jam... :p

15 may
Hubby punya birthday
bawak  makan kat kedai jew.. tu pun dia yang ajak
sebabkan tu birthday dia aku belanja la.. hehhe
aku beli kek jugak..
kek yang tak dew ising2 bagai..
tak dew lilin. tak dak wish tulis2 kat kek tuh..
kotak hadiah pun x berbalut.. siap ada nama aku lagi..
gemble punya bestday
bini dia buat.. tahap x romantik langsung... :p

11 May - Hari Ibu
Ermm selamat hari ibu kat semua insan bergelar ibu.. untung korang tau..
bukan semua orang leh merasa tu...

untuk  mak aku ...
sayang mak ketat2...
muahhh...muah muah

and hari2 lain yang ada dalam bulan may nih
Hari Guru
Hari Meksi (Jururawat)
Hari hari sewaktu dengannya... hehhe




so sepanjang bulan nih..
aku buat ni jew..
sebab tengah kemas area nih..
dulu tak macam nih
tapi hantu malas datang 
tetiba almari jadi ginih.. :p

so... next dah siap aku up entry..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close