Thursday, December 31, 2015

6 Sebalik tabir - Photoshoot Majalah stailista

disebalik tabir photoshoot untuk majalah stailista arituh...
3 minggu lepas sebelum aku balik kampung.. kekke

aku lama sangat tak update pasal kerja sambilan aku nih kan..
tapi last projek untuk tahun 2015 adalah join photoshoot untuk comcard majalah stailista..
yup... lama sangat tak join photoshoot studio ni.. hehe

konsep kali nih... wedding
diorganize oleh kak Rita Rahman Mua dari Red Focus
dengan kerjasama Majalah Stailista dan  dess by Anas Abdullah
and my lovely telant is Hamiza Hasyim ...model yang tinggi lampai ++ manis  .. keke




sepanjang berada kat Red Focus Studio.. heheh
ermm nanti nak studio sendiri macam ni jugak la.. kekek.. berangan jew lah.. :p


and hasil photo dari fotografer  abg Norman Yousuf

nak makeup manis-manis, yana cover semua jenis makeup.. dari dinner tunang nikah sanding..insyaalah boleh ..  cover area bangi , kajang putrajaya, dan seluruh malaysia.. heheh

boleh call yana 019-3170424. or follow ig yana PM kat Fb
YanaJasni Makeup

#makeup by me
Yana Jasni Makeup 





Tuesday, December 29, 2015

8 Storan baru untuk bilik tidur

sambungan kisah serampang 2 mata aku tu kan
after 2 minggu baru nak sambung cerita... :p

makanya.. 2 minggu lepas setelah usul dah dibentangkan.. kekke (ayat)

aku g ikea..


nak beli yang nih or yang ni or ada yang 3 tingkat jugak..


and aku akhirnya beli yang no 2. sebab pertama murah ckit dari yang pertama.. sebab kedua banyak storan.. haha...

masa nak beli nih perkara pertama aku fikir sebab nak banyak storan.. setiap drawer ada fungsi masing-masing.. nanti aku story pasal tu.. hehe maklumlah umah kecik ni storan kena banyak.. :p

dah siap shoping malam esok baru dok bersila stady buku manual plak..



part ni best sebab laki bini masing-masing kerah idea macam mana nak pasang
keluar semua ilmu hisap... :p


finally.. siap pasang and letakkan kat tepi tempat asal huuhu...
letak la cermin jugak.. sebab dah kata nak dressing table sekali kan..tu la drasing table aku..

pokok orked dari dok luar masuk dalam bilik plak.. hahha.. merata pindah... kengkonon nak mendeko..

untuk bilik ni.. tak abis lagi mendeko.. banyak yg aku pk untuk bilik ni..
wiring and side table.. coming soon... 


kos setakat hari ini.. hehhe

MALM chest of 4 drawer, white RM299
STAVE mirror RM99
MALM Glas Top  RM59

Total RM 457

ok tu jew..

Wednesday, December 9, 2015

3 Wishlist : Bilik tidur idaman kononnya... uhuuh

Misi nak clearkan wishlist..

memandangkan wishlist aku tak clear-clear lagi

So untuk bilik tidur
rancangan nya nak lengkapkan keperluan bilik tidur tu.. hehhe
dengan yang baru ker kan.. hehehhehehehhhh

  1. Drasing table/drawer
  2. Side table
  3. TV - hhehe 
  4. Aircorn
  5. Lampu Chandelier
  6. Katil
  7. Cermin besar
  8. Towel bar
  9. Curtains Rod + Curtains
  10. Wiring
gambar Inspirasi



setakat ni tu jew..tak tau la bila boleh settle.. 
kalo dapat side table tu,  settle la wishlist nih..


kot kot la tetiba leh jadi macam ni.. hahha
berangan jew lah... :p

Tuesday, December 8, 2015

1 Spring Cleaning : Serampang 2 mata..

ahhah... lepas ni technician aircond tak leh cari makan nih... kekke


tipu jewwwwwwww....

sabtu haritu laki bini buat spring cleaning.. hehe..
just kawasan bilik tidur jew..

sebenarnya aku paksa laki aku ubah kedudukan katil..
dah bosan la dok kedudukan yang sama jew..
so berkat mengada2 aku so dapatla aku ejas katil tu
ubah kot lain plak.. :p

dah alang alang tu..
aku mintak tolong dia bersihkan aircorn and kipas jugak..
misi dua serampang hahhah..



kontraktor tak berbayar nih..
rajin sangat :p


aku plak vacum karpet .. vacum lantai..
tukar cadar..  kemas almari..  ala kerja2 remeh tu...

tu yang jadi spring cleaning tu.. hahha

dah siap ubah ..
mula la angan2 deko aku tu aku terjemahkan kat laki aku..
huhuh... ingat nak tukarkan cat bilik.. tapiiiiiii... hehhehe

nak ubah warna per ek bg romantik ckit nak tido.. :p

pastu, aku bagi tau nak meja sisi..
senang nak letak and charge hanset kat situ..

pastu nak gantikan drasing table jugak..
nak yg banyak tempat simpan barang..

kalo ganti drasing table..
kena la pasangkan cermin jugak.. kah kah kah...

katil tu dah patah ..dah berapa kali repair..
kalo dapat tukar yg tu,, ok jugak.. :p

langsir plak nak pasang rail kayu.. macam kat ruang tamu
kena ada day curtain and night curtain..

tempat sangkut tuala.. bla.. bla.. bla...

makin berjela wishlist aku ni kan..hahha
tak abis lagi aku dok pok pek pok pek pasal imaginasi aku tu
dia dah buat2 pengsan .. malas nak layan aku la tu.. :p




Monday, December 7, 2015

5 Bantal yang sedap untuk tidur..

hehhe...

Isu bantal jew nih...
masalah bantal yang tak sedap nak tido..
korang ada masalah macam aku tak nih...

aku dulu pakai bantal kekabu jew..
dari dulu2 lagi.. tapi sebab dah lama sangat pakai
dah lembek and penyek so.. try la cari bantal yang macam hotel tu..
tak tahu sebenarnya bantal mana yang ok..
tapi bajet memang nak bantal ala2 hotel la.. hahah

selera besar.. kan.. :P


sampai la bulan lepas aku beli bantal baru...
en. hubby beli .. katanya bantal hotel
nak jual murah2 .. sebijik RM35.00



 ni la rupanya. bantal hotel tu

bawak balik naik moto nih..
dah  macam bangla .. kekke

 brand ni..

 nampak gebu..
tapi.. ermm tak sesuai dengan aku.. 
tak best tido.. . nak carik bantal lain la... huuhuh...


korang korang korang pakai bantal macma mana?.. bantal macam hotel yg lembut tu brand apa yer.


4 Bawak balik Baldi

hehhe...cerita bulan lepas..
cerita dah nak basi ni
tapi nak gak buat entry... hahha..

aku kan pernah cerita.. flat aku nih antara flat yg teraktif buat program
so salah satunya.. hari sukaneka..
hari tuh juga ada orang dari jabatan kesihatan and antidadah buka booth..
so leh periksa kesihatan free..

sukan

aku kengkonon pun masuk la acaranya... hahha

yang klakar tak pernah traning apa2 pun
terus g melompat main bola jaring...
geng omak-omak satu kumpulan

lawan kanak-kanak riang..
tapi yang macam nak pengsan nya geng omak-omak ni lah..

balik terus rasa nak deman...
lenguh satu badan..
suara bertukar jadi ella..  hahhah..
nampak sangat la aku ni tak aktif bersukan..ehehe

Acara-acara lain banyaknya  untuk kanak2 la. kan..
Acara orang dewasa.. cuma masuk acara berpasangan

Musang berjanggut.. asingkan kekacang masukkan dalam bekas..
alhamdullaih rezeki menang tempat pertama weh.... hehhe

and game ke2 - lambungan Kasih - baling belon yang dalamnya ada air..
pasangan kena sambut supaya bola tak pecah.. dapat la no 3.. kekek

klakar jew rasa.. tapi aku  laki bini dah bawak balik baldi-baldi  baldi nih..hehhe




and bila buka... didalamnya ada ni...
 hehhe.... suka sangat.. barang- barang dapur..
ada sos, kicap, susu.. and bla2 la2...
siap ada garam lagi.. (stok untuk 2 tahun punya garam) pluss 2 baldi  hehhe













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close