Monday, February 29, 2016

3 Make up Studio :: makeover masuk minggu ke-2

Hehhe... Yup  minggu ke-2..


sabtu and ahad yang betul-betul allout

minggu nih memang makeover besar-besaran..

Alang-alang dah nak cat tu kan..

Plan asal

just nak cat wall yang aku up tu jew..
And cat jugak pintu..

Tapi projek jadi makin besar...
selesai cat sebelah dinding .. terasa nak cat jew semua dinding...

Bertambah pulak bila aku dongak atas..
shiling dah tak putih.. kuninggg... je.. +  comot plak tu...

Lagipun aku tak pernah cat pun sejak pindah masuk...
So..  today.. Finally.. Berjaya pujuk..

so tengak ejas nak cat shiling ruang tamu + bilik tidur plak.. :p

So memang kosongkan bilik and mulakan mengecat awal-awal pagi...
Betul2 workout...  dah tak sanggup aku mengadap rumah berselerak...
sana sini selerak..
tak padan dengan rumah kecik..

Phewwwww....


before .. makeover
shiling hasil seni tuan rumah lama.. aku redho jew selama ni.. bertabah tengok shiling macam tu.. keke... sabar tak aku...


 
bilik ni pun sama. just cat kapur warna  putih.. 




in progres.. shiling aku dah putih berseri.. hehhe...
bercahaya sikit mata aku dok dlm bilik nih.. :p 


done.. aku up teaser jew dulu.. deco belum lagi.. tunggu hari minggu ..

tetiba terasa nak lapangkan jew ruang nih.. kekke



Tuesday, February 23, 2016

5 Deko:: Sentuhan warna hijau ..

Sedikit sentuhan hijau di ruang menonton..

hahah.. saja jew ubah mood..

memandangkan projek studio tengah on going 
aku ajak hubby cari bahan-bahan dekorasi kat Kaison..

opsyen.. Setia City Mall Shahalam or Setapak Sentral 
bincang-bincang, kitaorang pergi Setia City Mall. 
sebab nak ke TYPO jugak.. nak tengok apa yg best kat typo tu..

ni kali pertama dapat masuk and jalan-jalan satu mall..
kalau tak ada tujuan, jarang aku dapat jalan jauh sampai ke shahalam ni.. kkeke

dah sampai sana.. ada adigan pak pandir plak.. 
biasa dah tu.. selalu and dah biasa jadi gituh..
malas nak cerita kat sini.. :p

aku masuk Kaison ..cari benda nak cari jer .. 
dah dapat, tapi tak cukup plak...dapt bawak balik barang lain jew.. hehhe
selalu jadi gituh kalo masuk Kaison nih..

so esoknya..teruskan pencarian kat setapak sentral plak.. gigih betul la 
demi studio aku.. 

alhamdulillah.. yang aku bajet nak cari ada kat sini.. 
siap aku request nak datang lagi boleh.. kekek




beli dedaun hijau 


 tersangkut dengan vase nih. 
plan nak letak remote..TV/Astro
tapi en.hubby aku cadang nak letak kunci... hehhe

tak per bagi aku letak remote dulu.. dah bosan nanti leh letak segala kunci dalam ni plak..




simple je kan deko aku ni.. hehhe

Monday, February 22, 2016

2 Bilik Air :: Before Renovate

lama aku peram entry nih..
dalam draf jew.. kekke

so semalam sembang-sembang dengan En. Hubby. 
aku tunjuk la gambar bilik air sebelum renovate..dalam hanphone aku
dia kata.. so yg ni ada dalam blog tak..?

hehhe.. ADA..
dalam draf jer.. tak publish sampai harinih.. 

so.. kot-kot la aku merindui rupa asal bilik air aku sebelum renovate..
aku publish la....
so rata-rata bilik air umah Flat Seri Tanjung.
ni tandas asal yang pihak pemaju bagi.. 

kalau nak lawa and keselesaan kena la upgred sendiri ikut bajet sendiri.. 

ok aku tunjuk bahagian A dulu. (bilik mandi)

 ok.. ni bilik mandi.. sehari sebelum proses renovate, pecah lantai. 


bilik air nih tak dak shiling tau..
atas tu tangki air..

and bahagian B (Tandas) 


tong air besar. sebab time ni selangor ada krisis air.

kain tu untuk halang tempias air hujan.. kekke


colour ..... standart mana-mana bilik air.. 
warna ni je selalu pun.. biru laut.. 

paip2 , melingkau atas kepala menjalar kat dinding. .. 
bila mandi automatik aku akan berfikir... paip ni berakhir kat mana...hehe...

bahagian B(Tandas) 


lagi la banyak paip... tapi bertambah problem.. 
air dari tangki yang amat slow.. aku kena penuh sabar penuhkan air... :p

port air plak kat belakang tak efesyen jew.. sepatutnya sebelah tepi kiri or kanan kan...baru la selesa..
last ,bowl tandas yang retak ckit..(yg nih konsider ok jew)

Tapi... punca utama aku nak renovate bilik air dulu sebelum dapur.
(selain daripada masalah leaking yang aku selalu bg tahu kat entry lepas.2 tu..)

aku dah penat fikir dan berangan . :p


6 Make-up Studio :: Makeover bilik cari rezeki..

heheh...

rindu aku tak.. kekke... :p

last entry aku sempat up pasal #akujual  shawl dalam jar. tu kan...
terus esoknya aku balik kampung.

kampung kat terengganu ..

kampung En.Hubby aku.. hehhe seminggu bercuti wehh....

aku update IG jew.. tu punsebab #akujualshawl.. kalo tak sendu jew IG aku...

so seminggu masuk kerja..
sibukkan pulak dengan kerja.. kursus dll..

ermm minggu nih, sengkang ckit masa...
so.. selain dari mood + semangat nak kuruskan badan..

now on going projek.. makeover bilik studio aku ni..


seperti biasa.. cat aku beli.. bab bab mengecat aku bagi kat En.Hubby aku la..



warna nih kitaorang pilih.. 
sama jew dengan ruang pintu masuk (entrance) umah aku .. 
 kira ni baki cat la.. tambah lagi 1 tin untuk wall ni..

sebut pasal entrane.. projek tu pn on going jugak.. tak siap-siap sampai sekarang.. hahahha :p

cat malam-malam.. kul 10.00 pm kot. 
kul 1.00 pagi siap...

siap semuanya termasuk pasang langsir, susun balik ke dudukan asal .. 
settlekan  jugak malam tu sebab esoknya aku nak kena makeupkan customer aku.. hahah..

projek last minit semuanya..



tak siap lagi ni..  banyak lagi tak siap..

  1. Pintu asal nak tukar warna putih.. tapi aku macam bekenan nak tampal wallpaper jew.. :p
  2. Tingkap. pun tak pernah cat proper.. kalo tengok dari dekat memang ..nak nangis rasa
  3. Langsir.. ni dah settle.. aku beli langsir baru.. entry lepas aku pernag share..
  4. Tempat sangkut barang customer... ( ni selalu costumer aku complen.. nak sangkut mana brg diorang... hehhe)
  5. Projek deko on going... 
entahla bila nak siap.. hhee :p




Friday, February 5, 2016

0 #SayaJual :: Shawl dalam Balang by JEOKACAK

hehhe...  tetiba up entry #SayaJual yer..
blog aku dah jadi blog jual2 ker.. kekek..

tak la .. still blog yg sama... cuma

aku nak share dengan korang korang pembaca blog aku ni..
sekarang aku tengah gilakan shawl ni...

sebabkan dah gilakan sangat shawl nih.. alang-alang pakai
kita jual sekali..

kekdah 2 dalam 1 gituh... kekke

and ...mulai saat ini ..

saya jual SHAWL yer..  shawl in jar gituh.. styling abis nih..



Cantik tak... Styling tak.. Kkekeek

sebabkan aku pembeli online tegar..
so mana-mana shawl yang berpatutan harga nya and material kain yang best
aku grap laju-laju...

hehhe  hantu shoping la katakan...

tapi .... aku betul-betul  jatuh hati... first time tengok ..sebab packaging dia.. unik gituh... Ada ker buh dalam balang... Hehehe

Comelnyerrrrrr.... hahha dah macam kuih raya jew dok dalam balang...

shawl .. kita pakai . bekasnya kita bubuh barang..
2 dalam 1 gituh.. nanti aku share bab tuh.. kekek
jar arcylic plastic tau..

tapi paling penting...

yang aku nak bagi tau sekarang tentang material shawl ni..
it.. Irish crepe tau..kain berkuali tinggi

lembut & tak panas bila pakai ..
paling best...
if korang-korang ganas and malas nak menggosok..mcm aku..

scarf.jar by JOEKACAK nih sangat sesuai..

shawl ni tak perlu gosok beriya-iya..... (lilit-lilit siap.. flowing jatuh terletak jew ) weeeeeeee... bestttttt..  Nak bentukan muka pun senang..
Korang lilit la macam mana pun still labuh tau..

 ++++ jahitan tepi pun kemas..

Now.. batch pertama nih ada 12 warna jew...
and 1 lagi warna baru hitam tau.. warna favorite semua orang..
So semua sekali 13 warna...





harga:

Sehelai : RM45.00 termasuk postage/RM49.00 SS
3 helai : RM120.00 termasuk postage/ RM130.00SS

Whatsapp kod warna
019-3170424

ok .. tq.. jumpa lagi wasalam...

Tuesday, February 2, 2016

2 Entrance makeover :: projek kecik laluan masuk

projek kecik jew nih..
sebab luas kawasan pun kecik sangat

korang leh bayangkan kan..
umah flat macam mana.. heheh
keluasan 3 x 3 kaki lebih ckit jew..

muat la kalo nak letak rak kasut kat situ

so .. progress setakat hari nih.. tak banyak berubah..
en.suami aku buat ckit-ckit jew..
curik-cutik masa..

cat dinding dulu..

time tengah-tengah malam mengecat.. hhehe

siap dinding ....

esoknya..  cat list pintu plak..
tunggu kering and layer lagi sekali..
berlayer2 baru nampak cantik..

and last sekali in progress cat grill plak..
memandangkan aku punya plan nak ganti grill umah tu lambat lagi.. :p

leceh betul nak cat gril..
lagi leceh dari cat list pintu..
sekarang pun tak siap lagi.. huhuh:p






aku up teaser jew dulu.. siap fasa pertama ni.. aku up lagi.. kekke


bertabahlah wahai suami.. kekke :p



Monday, February 1, 2016

3 # makeupmakeup.. Minggu ni punya cerita

Heheh
Alhamdulillah... minggu nih berjaya selesaikan job..

minggu ni, dalam jadual aku just ada 2 tempahan makeup jew..
makeup untuk 2 orang adik-adik manis nih,.



adik-adik ni request nak makeup simple jew tp diorang serahkan kat aku nak buat macam mana pun tak per. .. nak g kenduri ,sebab diorang ada tema seragam..
entah lebih kurang macam tu lah..

just kenakan lipstik sedikit pink and.. mata yg nude brown jew.. 
top tap tup tap kul 10.30 am. siap untuk 2 orang.. done untuk pagi tuh..


esoknya... (ahad)



ni last minit job.. kena jadi pengapit bidan terjun.. kekke
request makup suwet-sweet jugak.. no over dari pengantin.. kekek
so, just kenakan lipstik nude and serlah kan area mata jew.. buat ala2 makeup kajol dalam filem dilwale tuh..keekkekek.. :p (entah la jadi ke tidak..) and hijab style request nak yang jatuh tepi tuh.. entah la namanya apa.. so... ni jew. look untuk pengapit 


yang nih tak dew before and after.. lupa nak snap.. :p


pastu bersiap and kemas barang nak makeupkan thiss girl..


ni pun sama.. reqest nak makeup simple and suwettt jugak..
untuk bertunang siti tak nak nampak terlalu sarat.. 

makeup aku sekarang memang suwet je la .. keke..


untuk semua ni.. aku up kat IG aku. yana jasni.. leh la follow aku yer..
leh tengok hasil makeup yg lain2 kat sana..
untuk booking 

0193170424/whatapps










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close