Tuesday, February 4, 2014

17 Behind the scenes. . Make over ter over....

Assalammualaikum

Kerja kerja makeover selesai.. masa nak siapkan all this lebih kurang seminggu...  hahaha lama kan seminggu...orang lain kejab jew dah siap... hhehe.. ok ok tu orang lain.. 

nak cat almari and dinding bilik kitaorang ambik masa sehari jew.. buat hari sabtu.. biarkan kering jab, ari ahad move in balik barang2..

Pastu tunggu cuti ujung minggu plak.. cat pulak pintu bilik and almari...tu yang jadi lama jew projek makeover nih.. kekke.. opsss...pengiraan time termasuk beli cat and cari kedai murah2..haha... 

see.. this colour yang kitaorang pilih. 4.5 liter. paling murah la kot.. aku pilih shine sebab nanti leh padam2 if terkotor.. kekke and of coz nak nampak shine.. lalalala...



untuk kemasan and tak nak bg terover cat sampai ke shiling..  tape jew.. 
tapi kemasan dinding kat rumah aku nih tak rata ok.. ermm tak rata.. diorang buat rumah nih senget benget. cian tau.. and opcoz la hasilnya jugak jadi senget benget.. huhuh




semua benda berunsur kayu kayan kat rumah nih kitaorang dah cat warna putih..opss laki aku cat... . kena cat dengan undercoat dulu, pastu baru pakai cat minyak/cat kayu..

kahh kahh kahhh...  ko nak sangat putih kan yana.. if kotor nanti sendiri mau ingat...la .. 
 x per, x der anak lagi.. ada masalah akan datang tukar jew perabot terus.. pewwwwwwwww.... :P hooho bajet kaya raya jer..

so... hero disebalik semua nih. op coz la laki aku.. thanks ya cik abg yer.. layankan bini yang terover nih.. hehhe.. muahhh muah.. muah..

kot kot korang tanya aku pakai cat apa... ok aku list kan semua jenis cat yang aku pakai dengan harga-harganya sekali...hahah  ambik ko... 
aku pilih yang paling murah la kot and pastinya agak berkualiti.. kott... 

totol kos untuk keseluruhan bilik setakat ini
  1. Cat dinding 4.5 liter - Tansy 2480T (MPM) RM80.00 x 1
  2. Cat almari/pintu 1 liter -Nippon Paint High Gloss for wood and Matel BS9102 white RM35.00 x 3
  3. Cat undercoat  1 liter - Nippon 130627246 white x 1 
  4. Lain-lain ( berus + tape + roll >< RM25 )
  5. Total RM210.00
done


17 comments:

  1. cat undercoat tu memang special untuk undercoat ek? boleh ke kita pakai apa2 cat putih pun sebagai undercoat? tq.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp.. kat tin tu tulis undercoat.. or kalo beli tanya jer tukang jual tu, nanti dia akan tolong surges pilihan cat nanti.. and tujuan undercot untuk padam cat yang lama and mudahkan sapuan cat kedua.hehe .. ermm kalo pakai terus cat minyak boleh jugak kot..tapi mungkin akan makan lebih banyak cat ..

      ehheh... :)

      Delete
  2. makeover yg berbaloi yana..cantik3 :)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hahah... ter'over semangat yank... :)

      Delete
  4. lawanye kaler cat ni..unik n ceria jee rasee

    ReplyDelete
  5. yana..mamilisa pon baru je cat bilik TV weekend lepas..guna cat yang sama plak tu mr paint man jugak..tapi color lain la..dapat murah RM38 untuk 4.5L..beli 3 percuma 1 lak tu..hihi..coz kedai hardware tu nak abiskan stok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe... share nak tengok gak..
      huhuh.. RM38.. wahhhhhh... murah gila tu..oloh..oloh...ni yang jeles nih..kekek

      Delete
  6. giler canteeeek kottt!
    jeles i taw...huhuu..asben i tak rajin nak nolong!
    hehehehe....gud job yana!

    ReplyDelete
  7. hah ni yg best ni..ada behind the scene gituu..baru senang nak carik cat ni lepas ni..eerkkk...heheheee ;D

    ReplyDelete
  8. thank u list down kan brand cat and harga. saya tak tau langsung pasal cat2 ni and tak tau what are the different brands yang ada, cat tak banyak je pilihan

    ReplyDelete
  9. cantik sgt. fav color ni turquoise. hehehe. drop by my blog ok http://rinahamid.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close