Tuesday, September 27, 2016

0 Ruang Tamu :: Kenapa aku jual yg lama and beli sofa baru yang ala2 macam nih

hehhehe... panjang tajuk...

yer aku jual.. and proses jual beli pun dah selesai..
seperti yang aku kata dulu aku jual kat en. hubby aku jew.
letak kat umah sewa dia..

masih kat tempat yang sama..
tapi blok lain...
kami dok berangan nak jadikan umah sewa or rumah tumpangan
kot la jadi.. so sekarang tengah giat dok mengecat and mendeko rumah tu plak...

korang leh bayangkan jew ..
deko umah sewa tak banyak berubah dengan rumah aku sekarang nih..


berbalik kenapa jual..
sajeeeeeeeeee jeww...  nak ubah mood heheh

and sofa ala2 kulit dulu tak sampai setahun kitaorang guna..
pecah abis kulit dia..
kalau korang perasan enrty dulu aku ada bg tau..
tapi dah hari2-hari lenjan atas tu. now. kebanyakkan bahagian sofa dah
pecah-pecah.. teruk la jugak..

nampak tak kitaorang laki bini memag suka betul dok atas sofa..

sebelum nih cover dengan kain bulu2 jugak...
ingat nak g tukar sarung jew.. tapi mahal jugak ..
baik beli baru jew.. leh tukar mood
tu la salah 1 sebab aku jual sofa..

hahaha.. alasan kan... alassann...

and kenapa pilih sofa kain kali nih..
heheh.. pun saja.. ni kira sofa ke- 3 kitaorang..
saja ambik jenis ni memandangkan pernah beli sofa ala-ala kulit tu cepat sanagat pecah and cepat jugak nampak berhabuk/berdebu.. kena vakum baru ilang habuk..

walaupun sofa jenis kain orang kata macam susah maintenent..
tapi setakat nih aku rasa masih pratikal..


ehh.. sofa pertama aku..
pun bagi kat orang jew.. jenis kain jugak.. sebabkan murah sangat kot beli.. 299 hew
lembek abis sofa tu... span lunyai.. hahahha...

ni pendapat aku jew..
memandangkan aku  dah ada pengalaman menggunakan ke-2 dua jenis material sofa kan

full leather  jew aku tak mampu nak try rasa guna and beli..
so korang jangan tanya plak full leather ok ke tak..tahan lasak ke tak...

tapi dah namanya full leather kan.. ok la kot kualitinya..
setanding la dengan harganya..




eh... aku masih cari orang yng leh buatkan cover untuk sofa lama aku tu,..
kot la korang-korang kenal and pandai jahit2 nih...

kalo tak.. nampaknya aku kena balut jew lah.. :P











Monday, September 26, 2016

0 Ruang Tamu :: Full view ruang tamu

Assalammualaikum...

Ingat tak aku pernah cerita pasal terbeli karpet
and hasil jualan semua perabot kat umah aku tu..

now.. new look la .. ubah mood kononnya...
hahaha.. mati kalau tiap tahun ubah mood kan.. :p
so aku rasa ni last la aku beli sofa...
motif aku beli sofa nanti aku cerita... hahha

so final look untuk setakat nih..
ruang tamu yang cinonet..



sofa aku lapikkan dulu dengan kain bulu-bulu 
kain tu mamang dah ada kat umah sebab dulukan aku buat kerja pelamin
sebabkan  dah behenti.. aset yg ada tu aku guna la.. hahha

motifnya... untuk mengurangkan risiko kekotoran .. tu jew... sebab sofa jenis kain kan... plan nak beli rug dr ikea tu .. tapi sampai arinih tak sampai2 lagi kesana... huhu so guna kan yg ni dulu...

karpet,  aku pakai 2 keping.. saiz tak ingat ..
corak retro katanya.. sortlist kitaorang and last pilihh yg nih...



full view..
ni lah aku namakan ruang tamu.. kecik jew kan.. hhehehe...
aku kengkonon dok berangan nak letak rack buku rendah belakang sofa nih.. 
tak dak la kosong sangat... tapi tak jumpa lagi yang bekenan... 
and if la kan.. dapat 1 kerusi yang ala2 macam bawah nih.. hehhe



ok selamat berangan .. hehhe










Friday, September 23, 2016

1 #raya:: Selpee raya haji

ehehhehe...

if la kan.. korang sewel macam aku jugak dok posing selpee
kekke...


jarang aku buat perangai selpiee nih..
selalunya kalo selpee mesti kena ada geng.. baru best posing gedik2gedik.. hahah

tapi la kan .. selalunya nya,  bab selpee gedik tak kan menjadi kalo aku selpie dgn en.hubby aku..
semua gambar baik2 jew..
gambar bajet ayu jew...
gambar bajet baikkk... jew...
kalo nak selfiee semua gambar hancur..
buruk betul diri dalam gambar
tak potoginik langsung.. hahha

kali nih ada geng..
adik beli phone baru.. OPPO siap ada set selpiee..
apatah namanya tu.. kayu panjang tuu.. hahha
tak tahu nama..

time nih aku dok me'try la phone baru dia tuh..


ni nampak bersih cuci murni jew kan...
ni camera tipu...tak aci.. patut la adik upload pic cantik2 jew.. hahha


 yang nih pic original tak tipu.. setting normal jew.. nampak kan parut manis tu hahha
tapi pic still cantik sebab cukup lighting..  panas gila time nih...




kanzzzzz.. nampak baik kan.. hahha
kan aku dah kata tetiba jew aku jadi baik.. hahhaha


and bila ko sedar ada gambar laki sendiri dok selpiee jugak gambar sendiri.. hahha


lokasi .. time nih nak beraya umah mak tih aku .. tapi mak tih tak dah.. so.. tak tau nak pi mana kitaorang terus g kampung arwah tok.. umah cu Yani..Kampung Bnadar Baling.
kitaorang bajet menziarah macam hari raya puasa jew..

tapi ok la,.. memang niat nak g berjalan ke sana jugak.. dah namanya cuti kan...
menziarah lagi senang if time-time raya macam ni lah.. hehhe



ok tu jew.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close