Friday, July 7, 2017

0 Ramadan2017 :: Perginya seorang Ibu


tanggal 18.06.2017.. Kami kehilangan seorang insan yang paling disayangi..

E. Suami kehilangan seorang yang paling dia kasihi
Aku kehilangan seorang ibu mertua..

yer masa dapat berita pemergian Ibu tercinta
kami suami isteri tengah shoping untuk hari raya..
tak sabar nak beraya di kampung.. nak settlekan rumah dibangi.. sebelum balik ke kampung...

dapat panggilan sekitar jam 4.30 petang
anak saudara call and bg tau.. mak dah tak dak

masa dapat berita nih nak shoping pun dah tak perasaan. so terus je gerak balik rumah bangi

macam-macam dalam kepala..
mana satu nak di buat dulu
banyak lagi masih tak settlekan kat sini..
baju aku baru hantar dobi
rabu baru leh ambik..
urusan lain2 pun belum settle..
semuanya nya plan nak settlekan dalam minggu nih jugak sebelum raya..

so carik tiket online last2 minit..
mana nak dapat.. tiket kapal terbang tak leh booking online 
kena 2 jam sebelum berlepas baru leh apply
mana la nak tau kan.. hehhe..

plan g terus kaunter jew.. sebab nak balik jugak dengan k,terbang
ambik teksi.. dah sampai tapi tak dapat jugak naik 
sebab dah tutup gate

balik plak cari tiket bas
dapat la tiket bas tuh.. so naik bas la ke kuala Terengganu..
bas bergerak kul 9.00 malam

samapi k.terengganu jam 5.00 pagi..
alhamdulilah semua nya dipermudahkan
arwah mak dikebumikan pada jam 10.00 pagi

perginya seorang ibu di bulan yang mulia nih..
beberapa hari nak raya..

kami redho dengan pemergiannya..
semoga arwah berada dalam lindungan allah dan tenang disana..

amin alfatihah...




0 #rumahAzamYana :: separa open konsep


korang-orang entry pasal dapur ni banyak tau..
so korang-korang  korang kalo tak berminat leh skip ok..
hahha...

ok aku sambung lagi...
hari ke 13 rasayanya.. ahakss...



ni pandangan dari dapur.. see true hingga ke ruang tamu..
so aku akan nampak..ruang makan dan ruang tamu.. open konsep gituh.. ahakss...


ni pandangan dari ruang tamu
open konsep sangat kan..
huuhuh.. bila dah runtuhkan dinding tu.. aku berkenankan sliding door
so sliding door ni akan jadi pintu keruang dapur la..

buka semua akan jadi macam open konsep gituh..
orang reramai datang so tutup la...

kalo dah buat konsep macam nih..
so .. ruang dapur korang jangan berangan la nak sepah2.. kena sentiasa kemas jew lah.. hehhe




waaa... see true betul nih...

after nih.. kita pikirkan kabinet dapur plak yer...

warna apa pilihan dapur aku..?
nest yer.. hehheh...

Thursday, July 6, 2017

0 #rumahAzamYana :: dapur dah nak siap tapi tak siap2 lagi.. hehhe

aku sambung ek pasal perkembangan dapur rumah aku nih

sambunng setakat yang tertinggal harituh...
settlekan pasal tile and last finishing...

so...
diorang dah siap kemaskan and aku balik rumah aku dah hampir2 siap
dah nampak la table top and rupa dapur kat situ.. hehhe




view dapur time nih masih togel.. barang2 diorang pun masih kat situ lagi.. betul2 baru last finishing


sebelum siap sepenuhnya sebelum diorang kemaskan barang-barang..

so aku mintak pasangkan plug point kat tengah2 area tu..
terpaksa.. sebab x dak dah location yg sesuai dah..

dah pk tu jew laluan yg ada.. line internet pun dekat sebelah kanan tu. kat cermin tu.. nak tak nak..
buat jew lah.. maybee kalo aku tak pasangkan cermin dulu siap2 mungkin plug boleh sebelah kanan jew semua.. tapi aku dah pasangkan cermin.. so plug internet terpaksa ke tengah rumah.. nanti aku share kat korang..

so untuk hari nih .. ni jew dulu perkembangan yg aku nak share.. esok aku share lagi ekk..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close