Wednesday, November 30, 2016

2 #sharingilmu :: makeup class under request

heheh.. asssalammualaikumm

lama jugak aku tak menaip nih..
tetiba malas plak.. hehhe
angin nak berblog turun naik jew.. banyak malas dari rajin hehhe

sabtu baru nih
aku just adakan sesi sharing ilmu makeup jew..
on request..

dulu aku buka jugak class.. now.. aku just adakan class if ada request jew...
tapi since dah start balik sesi sharing ilmu
semangat plak nak share ilmu dengan orang yang minat makeup

aku just buat basic makeup jew..
makeup untuk diri sendiri
kenal2 dengan jenis-jenis brush
pemilihan foundation dengan skin kite dan lain-lain la...

pastu, wajib apply kat diri sendiri..
aku guide la sikit-sikit.. yang mana perlu betulkan..
kogsi la sikit tip-tip makeup paling simple.. hehhe..

ok tu jew nak cerita..
if korang nak belajar makeup kenal2 brush, jenis-jenis  fondation ..
boleh jew.. Yana share ilmu mana yang mampu..yang mana tahu
tak dak la pandai sangat.. tapi just berkongsi tu boleh la...
sama-sama cantik gitew...


ni hasil sesi makeup sharing arituh..





before and after
pic before ni aku snap mula2 macam ok la,.. cun jew.. tak dak la aku tengok hasil pas tu.. tetiba nak buat pic before baru perasan pic nih sedikit kuyu matanya...ampun yer 

tapi ok la yer.. kira cantik dah nih.. orangnya pun dah asal cantik kan



we fie skit.. mua yang comot tu.. 

Thursday, November 17, 2016

0 #sukanbowlingoffice :: cerita minggu lepas

Story minggu lepas ni
hari sabtu.. (12.11.2016) 

AJK sukan opis ada buat game bowling
so siapa yang dah bagi nama tu.. 
turun beramai-ramai  kat Bangi Gateway jew..
ok la dekat jew dengan rumah.. 

sekali sekala jew pun main bowling ni tau ..
tak silap aku 2 tahun lepas last main
tu pun sebab ada game macam ni jugak..
ni kira kali ke2 la opis buat game macam nih..

tahniah la pada AKJ sukan.. bravooo.. hehhe

tapi macam biasa la.. kalo dah berjumpa
bergambar tu kira wajib dah.. nanti buat laporan sertakan gambar nih sekali k.. :p
bukti nih.. hahahha....

layankan jew lah yer.. 





dapat bawak balik 1 hamper jew.. 
en. hubby memang tempat -3.. ok la kanzzzzzzzz  :p


last .. jom la gambar beramai-ramai...


gambar wajib nih.. hahah 

semua hitam.. macam janji kan...
duduk plak sebelah sebelah..  


kesimpulan... best.. sebab... leh tengok macam-macam pesyen kawan-kawan opis nih.. happening jew..  macam-macam gaya ada.. janji pin jatuh.. untung nasib strike.. kalo tak kite tengok la bola ke longkang.. ahahahha

 ok bye tu jew..

Monday, October 24, 2016

2 #Springcleaning :: cuci dapur sebelum masak.. hehhe

ehehheh...  aku kengkonon rajin la nih
nak berspring cleaning bagai..

tapi yang aku rajin nya nak lap dapur jew...
lama sangat rasanya tak cuci dapur tu..
abis masak lap2 biasa jew..
tak dak godek sampai dalam.. dalam

sabtu tu rajin lebih sikit..
lepas kemas mangkuk pinggan , sinki
merebak ke dapur masak

sampai dalam-dalam dia aku cuci..
tapi sebenarnya lebih kepada aku nak try test
barang yg En. Hubby aku beli ni..

dia beli buat cuci emas..
so.. aku test la alang2 tu kan.. :P


 sebelum.. 

nampak tak hitam2 tu..
sebelum nih pernah cuci , punya la tonyoh tapi tak kuar-kuar jugak..

pastu  aku spray dengan primada power cleaner..



sebelum..  bahagian ni pun sama... 
semua tempat aku spray.. 



and selepas berhempas pulas akhirnya.......................



jeng jenggggggggg



v



v


v


v


v


v


v


v







berkilat wehh..
kesan -kesan hitam kat tepi tepi lubang api hampir kesemua hilang.. 90% hilang... la...
nak kata kuar 100% tu tak.. tapi ok la...

and glass hood pun senang jew nak cuci... berkilat... selalu kalau aku guna pencuci biasa.. glass akan nampak kelabu walaupun bersih... so kali niih.. glass tu clear.. x kelabu dah...

sambil-sambil tu aku spray jugak kat tingkap dapur..
sebab tingkap nih memang betul2 depan dapur masak.. so minyak terpercik kat cermin..
aku spray and kilat jugak.. macam korang pakai glass clener..

hahah... tu jew.. aktiviti hujung minggu...
dah bersih sayang plak nak guna...
leh tak tak yah masak ... sayang la nak guna.... hehhe


aku ni , baru jer kemas-kemas tong air...
simpan semula tempat asal sebab sebelum nih kan tak dak air...


tup-tup semalam air tak dak lagi... waaaaaaaaaaaa......
sedih sungguh orang selangor
asyik tak dak air jew..
cer bagi tau awal-awal nak tutup air..  leh la aku simpan ckit air...


fuh........ :p

ehhh lagi satu.. entry ni bukan entry berbayar ke hapa.. aku saja review jew..
periuk  yang en.hubby bagi hangit tu aku tak try tonyoh guna cleaner ni lagi..

kot-kot rajin nanti ....
kot la.... aku try bersihkan bontot kuali tu .. jadi ke tak... hheheh










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close