Monday, December 8, 2014

23 Install wall kabinet baru

yup.. kabinet baru..
wall punya.. dah lama cari akhirnya jumpa yg betul2 menepati citarasa aku..and harga yg berpatutan. ..under budget...kekdahnya..

kat sinilah semua stok kabinet diorang simpan.. 
aku g kat stor terus jew..
showroom  jauh kat shahalam..

and hari selasa baru diorang dtg pasang..
 time2 nak magrib plak tu.... aduh... tensyen jab...

proses pemasangan kejab jew.. dalam 30 minit.. datang 2 org naik keta wira ..
kabinet come ala2 jew.. 
maxsimum saiz TV 42 inci.. sebab umah aku saiz TV 32inci jew, 
kira saiz ni amat sesuai la sangat..
and yg pastinya aku x kan beli yg besar-besar sebab umah aku kecik jew..


price RM399 (take away)
add upah pemasangan RM150 (upah jew senang sebab kat umah x dew drill)
x termasuk lampu.. harga lampu kena bayar lain..

material kayu/papan  jenis serbuk papan.. and kemasan fomika. baru nampak berkilat.. 


hasil.. next entry.. yer..


23 comments:

  1. Nti dh dok umh sndiri mmg ada planning nk psl wall cabinet ni....utk letak tv..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... yup umah sendiri best ckit nak tebuk buat per pun..

      Delete
  2. tak sabar nak tgk bila dah siap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah siap dah yunk.. nanti up entry yer heheh

      Delete
  3. Replies
    1. simple jew yunk..ok la untuk rumah kecik ni..

      Delete
  4. wat saspen ambe jek...hehe

    btw hi yana! lama tak hello hello sini...tak berkesempatan uhukss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekek.. tak saspen sangat yunk.. simple jew

      fizah so bz.. tapi jangan lupa i all's

      Delete
  5. nak tengok hasil dia :D macam menarik

    ReplyDelete
  6. Salam Yana

    Store tu kat mana? xsabar sabar nk p beli nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. store kat seri kembangan yunk...

      jom p beli jugak

      Delete
  7. cantiknya.... simple.. cantik pulak tu cat belakang guna cat momento yg ada pandangan cam wall paper ohsemnya.. susah x nak mengecat tu ... eh² tanya psl cat pulak hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. senang jew yunk.. pangkah-pangkah jew kekdahnya.. guna brush yg disediakan..
      tapi pastikan buat sebelah2 sebab anti warna tak sekata..hehe

      Delete
  8. Yana..saya suke sgt baca blog yana..mungkin sbb suke deco jugak kot..cantik la yana buat..tukar flat kpd kondo..bukan keje mudah tu..anyway keep it up yep..kreatif orgnye yana ni..

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close