Tuesday, March 31, 2015

6 #rumahAzamYana :: G Cari Kedai tile + acsesori sekitar Bangi and Kajang

yer.. kedai dekat2 jew dengan umah... 

so

entry kali nih panjang meleborrrrr...
sila skip kalo malas nak baca.. yer.. hhehe

nak review pasal pengalaman pertama kali g cari tile and tandas untuk renovation arituh..

susah jugak rupanya..
sebab laki bini first timer g kedai2 ginih
g pilih sendiri
tengok sendiri

area bangi and kajang nih,
2 3 buah kedai la jugak aku menapak.. hehhe

tile plak, aku pilih yg nampak cantik dimata jew sebenarnya
kualiti and kuantiti yg diperlukan pun aku x tau..
semua blajar masa proses pilih2 tile jew..

sebut pasal tile.. korang perasan kan aku punya tile pilihan is kelabu asap
sebab pilih warna tu opcoz sebab malas nak menyental..
if colour terang-terang seminggu mesti akan nampak kotor hehhe..
tapi aku combine kan dengan wall tile and pebble wash stone la..

bila aku kata kat amoi tu nak warna kelabu nih untuk bilik air
dia kata.. x sesuai.. nanti bilik air gelap maaaaaaa...
hhehe.. aku tau tu.. 
tapi aku nak gak 
sebab aku dah google2 ada jew bilik air warna hitam.. agagaga

proses nih..
laki aku la banyak tolong
tolong bagi komen
tolong bawak keta
tolong pilih... 
sebab kitaorang laki bini 
memang zero pasal semua nih.. hehhe



kedai first kat jalan reko  kajang..
lepas trafik light, ckit jew..
sebelah kanan.. lawa and murah2 jugak la .. tapi yg murah pilihan terhad.. and and amoi tu kata mudah pecah.. , yg mahal ckit.. lebih kurang macam nih la...



tapi sejujurnya aku suka g kat kedai sungai tangkas tu..
kalo aku g kerja , memang lalu lalang jew dengann opis..
pilihan x banyak sangat yg tinggal time aku g.. tapi ok laa.. still boleh dapat apa yg aku nak...
tile 1x1 kaki  mcm ni. RM2.20 sekeping..


matching-matching tile so pilih la yang cam ginih,...


glass mozek macam nih RM25 sekaki..
and location sebelah kedai makan rimba and berhadapan kedai perabot.. s.tangkas tu..
dari tepi jalan dah boleh nampak..





ni  living indek.., seksyen 9 , BBB
so beli tandas kat sini jew..
mahal jugak la ... bajet lagi murah tak dew.. kalo ada 280 pun org punya.. sakat nak oder 1 utk aku diorang  tak dilayan sebab kilang pun x layan diorang.. .. ermm alasan kan.. :p .. sob sob sob...

ok tu jew..
kot- kot la korang yang area sini nak cari tile jugak.. hehe

Monday, March 30, 2015

10 Dekorasi ruang tandas dengan wallpaper jugak..

Assalamualaikum 

salam siaran setelah lama dok ontok2.. hahha

malas beb..
angin malas nak update blog..
tapiiiiii....................aku rajin jalan2 kat blog korang...
silent reader kekdahnya..kah...kah.. kah........

okeyyyyyyyyy....


projek x berapa baru kat umah aku nih ada la jugak..
terapi diri .. buat ubat tention..
selain dari makan tido.. greeeeeeeeeee...


kos ala2 manja jew.. x pakai modal banyak pun..

yang ni... aku dah pasang angan2 dah lama..
after siap renovate tandas arituh la..

nak pasang wallpaper kat area nih,, 
area ni kan macam lorong ckit
bersambung dengan bilik ke-2 and ke3(stor)
suram semacam.. tu yang nak deko2 kononnya..
bagi sejuk mata...:p

cari corak yang batu bata jew
warna seakan2 gray jugak.. nak maching2 dengan tile tandas kononnya..

yang in ... in progress. ..
tak siap lagi
sebab tak berapa pandai... 


Wallpaper GM Klang
Kos : RM80
upah pasang : masih dalam perbincangan ..hehhe rasanya free ni..Tq yer en.abg.. :p

nanti dah siap aku up entry yer.. ok bye...

Monday, March 9, 2015

18 sambungan revolusi botol-botol sos..

hehe..
aku sambung entry pasal kes revolusi botol-botol sos aku yg bertangguh tu..

ramai jew org  yg dah pakai tupperware ni..aku jew lambat 

x ambik tau sangat..(time tu lah)
jenuh gak cari kat katalog malaysia ni.. ada ke tidak...

ooo... kena oder kat sberang rupanya..

so aku nak review ckit..
setelah aku dah test tahap ke'best'an and keefisyenan benda lah nih hehhee...... 

tapi dr sudut pandangan aku la..

orng lain aku x tahu...

setakat ni aku sangat puas hati pakai botol ni.... bestttt.. ooo

aku rasa macam kerja2 urus dapur mkin senang.... hahah

storan pun mudah..
aku rasa la.. dah lebih sebulan lebih kot  aku pakai ... 
aku test untuk semua jenis liquid..
botol sos, sos cili sos tomato sos tiram .. ok sangat. .picit 2 , tak tumpah pun..... 
and x dew dah kulat2 tepi botol..

mayonis and thousands island lagi r.. syok syok. syok...

paling syok aku bubuh kicap cair jugak....
kalo dah kicap cair aku bubuh..
maknanya kicap biasa and kicap pekat tu pun memang dalam botol ni la..

alang alang tu.. aku bubuh jugak susu pekat.. kekek..
baru syok buat air...

waaaa... bestttt..... aku suka..

tahap kepuasan 99.9%..
serius... x tumpah..
x tercabut pun penutup tu..
senang nak picit.
masalah kulat kat botol pun settle..
tak dew dah comot kat tray memasing..
bersih bak angggg... 

hahah..
aku dah leh jadi duta ni.. kekek
aku beli fb..

kat kakak nih.. anugerah ilahi 



banyak x.. 
gagaggaga.... :p

ok meh nak terang ckit..

ok no 1 tu penutup kepada penutup 2..hehhe..
so iff.. la kan..
cover 1 hilang.. cover 2 still ada.. and still leh guna cuma x lawa la...


 and  pentup 2..nampak tak silikon tu.. 
 silikon tu lah yg cover  sos dari tumpah bila dipicit..



barang tupperware yang aku betul2 puas hati bila aku beli..
baru rasa tak membazir beli.. gituewww..agagga

kos ..
8 pcs squeeze me + postage RM157.00
mahal tapi puas hati pakai..

mood lalallala....


Friday, March 6, 2015

0 Fantabulous Serum Whitening C serum

aku sebenarnya nak share 1 serum yang super duper best kat aku..

ni dia.. heheh

fantabulous serum

alhamdulillah. ..
akhirnya aku dah jumpa serum yg betul2 sweet kat muka aku..

serum yang aku rasa semua orang mampu milik..and harus milik
RM60.00 untuk  200ml.. ok
banyak tu.. 
tahan 2 ke 3 bulan  tau.. 

Tekstur serum ni pekat tau..

tapi bila apply kat muka cepat jew meresap kat muka...
bak air jew .. 

tak dew istilah melekit2 langsung.. hehe

oleh sebab cepat sangat meresap kat muka...
sampai korang x perasan korang dah pakai serum ni tau...

yer x rasa apa2 langsung...
serius..ni

and bestnya bangun pagi muka rasa lembab wehh.. hehhe
toin..toin.. toin..hehe

1 pam untuk sapu seluruh muka and leh cover sampai leher..
korang tepuk2 ckit muka tu..
buat macam iklan kat tv tu.. :p

pagi nak g kerja pakai serum nih dulu selepas pakai toner..
sebabkan aku nih jenis ingat-ingat lupa pakai toner
so bab toner tu selalu jew aku skip.. :p

pakai serum nih terus pun tak pew..
lagipun tak dew pantang larang pun..
leh campur dengan mana-mana skin care..

leh pakai bedak macam biasa..
wahhhhhh.. wah jimat 5 minit masa bersolek aku.. kekke

Fungsi Fantabulous Whitening C Serum

  • Mengurangkan jerawat, parut dan Flek Hitam, 60% Vit C
  • Kembalikan Anjal Seperti Kulit Bayi 10% Collagen
  • Kulit Kekal lembab dan segar Vit E
  • Menyelesaikan Masalah Kulit Kering 20% Hyaluranic Asid
  • Kelihatan lebih muda dari usia
  • 10% argan Oil
  • Anti Alergi Anti Bakteria
  • Aloevera Ekstrak
  • 95% Kesan Pencerahan
  • 90% lebih Hidrasi 
  • 90 Lebih bersinar
  • 90%lebih anjal


* telah mendapat kelulusan KKM , Jakim heheh


WHAT'S APP / SMS :: 019-3170424










Thursday, March 5, 2015

14 deko sofa dengan bulu-bulu .. hehhe

erm..
nak beli full leader. .. rasa x cukup kaya lagi..
insyallah hehe...

salah percaturan jugak nih..
masa beli arituh la...

baru 2 tahun pakai.. dah gini..
tu aku dengan laki aku jew yg dok lenjan kat sofa nih..

kalo ada anak..dah x rupa sofa gamaknya..
mau nya ke tong besar bawah flat lew jawabnya...

so tip jimat la kononnya..
aku beli la bulu kambing tiruan nih..
kat ikea.. RM29.90

tu pun kebetulan nampak.. terfikir nak cover sofa
kalo ori bulu kambing lagi mahal la. kanz


selalu nampak orng buat pijak kaki..

tapi

aku guna utk cover sofa
tutup yg pecah2 jew..

nak ganti baru rasa x cukup kaya lagi..setakat nih
lagipun...
kukuh lagi sofa ni..

cuma ghupa laa yang  x lawa..

so touch up dulu..
buat sementara... ahaggag


kanzz.. kan dah bg tau koyak.. 
hehe


now... 
ala2 deko la kononnya..
cover buat sementara jew


korang? .. sofa macam mana

ermmmm ok  lagi ker..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close