Friday, October 7, 2016

1 Ke Melaka la kiteeeeeeeee....

hehhe...

trip percutian singkat laki bini
hehhe.. dekat jew aku g..
Melaka.. bandaraya bersejarah... hheheh

plan nak g jalan johor kononnya
tapi... memandangkan ada job kat melaka jugak..
so double bonos la..
bekerja sambil berjalan kekdahnya...


and plannya dah cantik nak jalan- jalan semua tempat
tapi silap aku.. aku banyak jalan kat dalam mall jew dulu..
niatnya nak settlekan bahagian dalam..
pastu baru nak keluar jalan2 kat luar plak

pastu kuar2.. dah nak magrib
so nak naik kat atas tu dah tak sempat..
ramai dah turun

bergambar kat bawah2 jew lah dulu
pastu.. merasa naik gak lah beca tuh..
hahha..

silau mata-mata aku..
hehhe...

dah besar panjang baru merasa naik beca..
naik beca dari bandar ke jonker street jew

harga dalam RM15.00 ke RM20.00
ok lah.. diorang cari rezeki dengan macam tu..
so price tu kira ok la bagi aku.. cian diorang dok kayuh.. hehhe
beca dengan melaka kan jadi trademark... so naik la... hehhe

aku rasa jonker street tu tak der penghujung..
tak sampai2 penghujung pun.. dengan ramai orang hehhe

ala cuti hujung minggu + awal muharam..
memang la ramai..
time2 nih la orang nak jalan bawak anak2 jalan...

tapi sebabkan memang banyak lokasi aku tak g lagi
maka aku rasa akan ada trip kedua.. hehe
nak cover balik banyak2 tempat yang aku tak g tuh..


river cruise pun tak sempat naik tau...huhuhu







see banyak gambar dalam mall je...
beli selfie stick senang... sendiri2 jew lah ambik gambar...

ok tu jew..














1 comment:

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close