Friday, November 15, 2013

32 Recycle projek- labeling wayar guna tag roti

Assalammualaikum

Projek diy la sangat kan.. simple jer projeknya.... ermm ni sebenarnya projek tertangguh.. dah lama sangat nak buat tapi x cukup rajin tahap gaban lagi.. walaupun projek ni simple gila.. hhaha ko tengok bila si M " bertenggek susah tul nak buat kerja..

Sempena cabaran bulan november nih. Fizah buat cabaran dapur, maka aku gigihkan jugak buat this projek.. kekke.. biar fizah pening tengok link antry yg berlambak2 tu... tu baru seminggu kalo sebulan mau kena upah PA.. hehhe (lawak jer) and salah sorang penyumbang entry kompom la aku kan.. geeerrr :p


hehhe... see roti jer kan.. so selain enak dimakan begitu sahaja.. boleh jugak dibuat puding roti as i tol u kat entry nih.. and tag nya berlambak2 jer kat umah.. aku simpan untuk projek melabel kabel guna tag roti lah..hahah projek recycle jer pun..

ambik jer maker pen and korang warna kan jer seluruh tag nih.. depan and belakang.. if ada cat spary pun ok nampak la sekata ckit .. aku guna barang sedia ada jer kat umah.. bila warnakan guna maker pen macam nih akan nampak corak2 ckit.. so tak kisah la.. nampak seni ckit kan.. free hand.. huhuh 

so aku settlekan mewarna 4 tag roti., warna gold ok.. hehhe, kalo warna silver cantik gak kan..x per lain kali

motif aku warna sebab nak seragam warna tag yang warna warni tu. X nak warnakan pun x per, depand la kan..X menjelaskan pun..

and korang print jer atas transparent stiker..  potong comel2 and lekatkan pada setiap tag. aku tampalkan sekali lagi, sebab nak bagi nampak gloosy ckit and tulisan x mudah tanggal.. 

Done.. klipkan jer kat wayar2 kat dapur aku tu..so senang untuk aku cam mana satu wayar periuk.oven and bla..bla..bla..
Bye.. again kualiti pic x cantik..pakai phone jer.. huhuhu :(

32 comments:

  1. comel.dan kreatif.. Kite lepas makan roti tahu buang je klip tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. tq.. kadang2 terbuang jugak yank..

      Delete
  2. Hahhh transparent sticker! Last week de buat status kat fb tanya sapa tau mn nk carik transparent sticker tp xde sapa yg tau.. Oleh itu yana sila jalankan tanggungjawab anda hahahaha kat mn nak carik tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe... ermm sebenarnya yana mintak tolong pembekal barang opis carikan transparent stiker ni yankk.. tak sure dia beli kat mana..selalunya pembekal tahu la benda2 macam nih.. mungkin ada kat kedai buku besar2..kalo kat bangi ada 1 kedai jual alat2 tulis nak apa semua ada.. hehhe hope membantu..

      Delete
    2. Ohh ekk..sy kat bangi la ni heh.. Kne carik la mcm ni.. Aritu g kedai alat tulis kat bangi tu mmg de kertas sticker tp xde yg transparent plak.. Neway thanks

      Delete
  3. baru je nak tanya psl transparent sticker tu juga...tapi yuyuy akley dah tanya dah. Ye yana...sila lah sharing n caring kat mana boleh beli transparent sticker tu. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. irjune.. pembekal kat opis tolong carikan. if u all x jumpa kat mana2 kedai buku and need me to oder.. boleh jer yana tolong belikan..hehhe nanti yana pos

      Delete
    2. Hah tlg belikan yg suka sgt dgr tu hahaha.. Beli bnyk tros la gitu nanti.. Cek kat kedai buku dulu jap

      Delete
    3. ok yuyuy.. yana check harga dulu.. nanti yana bg tau..

      Delete
    4. semalam tgk kat popular xde la plak.. kalo yana nk beli lg bgtau eh.. nk tumpang sekaki hihi..

      Delete
    5. kalau mcm tu minta tlg yana belikan la. dah cari kat kedai sekitar perlis/kedah memang tak jumpa.

      Delete
    6. sis irjune.. sila email ke lipstikmerahyana@gmail.com

      Delete
    7. sis yuyuy.. sila email ke lipstikmerahyana@gmail.com

      Delete
  4. sangat kreatif..mcm mana nak beli yg transparent sticket ru

    ReplyDelete
  5. Sharing u sangat comey lerr..suka wak.. ")

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe... thanks mama, malu i ...kekek...

      Delete
  6. smart...i loike! boleh beli roti byk2 pas ni.

    ReplyDelete
  7. Smart......like 100x laaa....hahaha

    ReplyDelete
  8. kat umah pun buat camtu gak...suami yang buat...memula tak terfikir pun nak buat camtu...suami ni kreatif sikit...cuma tak seragam macam yana la...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... boleh jer yank.. asal senang.. hehhe

      Delete
  9. hihi.. cute sangat!!! tiru ek.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ambik la yank.. up entry ekk.. hehhe

      Delete
  10. wahh..kretip sgt awak..... xpenah terpk nk wat cmni...hee...idea cun ni...tq for sharing..;)

    ReplyDelete
  11. menarik!!!!!nak tiru idea boleh x...sharing is caring !!! ~pn supik~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambik la yank.. hhehe sharing is caring....

      Delete
  12. wahhhh ramai rupanyaaaa nak beli...sy pun baru jumpa..nti try dulu...klu ok, i share okehhhhhhh :))) semangaaatttttt.......;p

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close