Friday, May 10, 2019

1 Dapur :: Peti sejuk idaman hehhe

Memandangkan berangan tu free
aku nak tanya kepada
pembaca blog aku tentang gajet di rumah yang wajib tu

Peti Sejuk
yup peti sejuk wajib ada pada semua rumah kan hehehhehe

Image result for side by side fridge

ni la peti sejuk berangan tak salah tu, dah lama bekenan yang jenis nih
sebab bahagian sejuk beku tu luas 
so aku leh frozen kan banyak benda heheh

tapi menandangkan aku duduk 2 orang jer hasrat untuk dapatkan fridge ni macam mustahil la
lagipun dapur kecik je tak sesuai 

Pilihan ke-2


Electrolux EME2600MG


Peti sejuk jenis 3 pintu yang slim macam ni.mulanya aku tak berkenan yang model jenis ni.


besar sikit dari yg sedia ada kat rumah
tapi selepas ternampak kat Ikea berkenan la plak hehhe
tapi boleh tak siapa pernah guna peti ais jenis nih
boleh bg tahu pro and contra fridge jenis ni

bahagian tengah tu untuk apa sebenarnya :p
barangan apa yang sesuai letak untuk bahagian ni


motif
walaupun aku dok 2 orang jer
stok sejuk beku aku penuh
aku beli siap2 untuk sebulan. kengkadang lebih sebulan pun
aku beli sekilo lala ,sotong udang tu semua makan ruang simpanan. tu
belum kira aku punya tempoyak , ikan pekasan , semua makan ruang

tak nak beli deep freezer sebabnya akan makan ruang bahagian dapur tu. maca aku bg tau tadi dupur kecik x sesuai and practikal

1 comment:

  1. Sekarang kami guna tepi ais biasa yang beku atas, yang biasa kat bawah, oleh kerana peti ni luas dan besar, makanya kami puas hati je..

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close