Friday, January 13, 2017

4 #rumahAzamYana :: Sinki 1 atau 2 mana lagi ok?



Saje  nak tanya pendapat.. kot kot la korang ada pendapat yang best ...
and pengalaman korang sendiri guna sinki yang 1 bowl and 2 bowl nih..

bila kena kat diri sendiri memilih jadi bleee plak... heheh


mana lagi ok ekk korang?
sinki 1 bowl atau sinki 2 bowl ...

kalo 3 aku tak minat sangat... hehhe

ermm.. kalau 1 sink aku prefer yg besar punya..
sama tak kalo guna 1 bowl and 2 bowl tu...

ahhh.. susah la nak terang... mana lagi praktikal
sekarang nih aku dok nampak if 1 sinki yg besar.. (sederhana la kan)
senang nak basuh pinggan/ bebas and luas.. kot jew la..
tapi if nak sejatkan pinggan mana aku nak letak..

sekarang nih aku tak dapat bayangan praktik tak sinki 1 bowl tu
sebab sekarang guna yg 2 tu.. sebelah tu aku buat sejat pinggan mangkuk. jew..


arituh dah survey dah..
ada buat sale..
tapi masih tak buat keputusan..
lama-lama dok fikir sakit kepala plak hahah...




heheh... so lebih kurang macam ni la.. ok tak u all









4 comments:

  1. kalau satu sinki bila pinggan dah penuh terus cuci kalau dua sinki kang selagi xbanyak pinggn selagi tu letak je huhu..mila prefer satu senang nak bersihkan. jimat ruang jugak tapi sinki yang besarlah.pinggn tu boleh tos kan rak pinggan yg portable tu.

    ReplyDelete
  2. saya dlu beli yang 3 bowl (bowl kiri kanan + tengah2 tu ade bowl kecik cam nak letak sabun ke ape tu)bila dah pasang..rasa nyesal & x praktikal plakk yg kecik tgh2 tu. Letak tong sampah kecik utk sisa makanan..jd cam leceh plak nak bersihkan. Kalau beli 2 bowl..at least 1 bowl utk letak pinggan kotor + ruang yg luas dan 1 bowl lg utk sejat2 pinggan...

    pastu bila dah 3 bowl ni...sempit lak rasa nak cuci kuali besar & magic pan tu.. nyesal x sudah.. beli sebab x survey dulu kegunaan setiap bowl.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. saya suka yang 1 bowl..luas dan besar..
    untuk tos pinggan mangkuk beli bekas tos tu..

    sink 2-3 bowl ni banyak nak kena maintain.. Lubang 2 nak kena bersihkan dan clear.

    ReplyDelete
  4. 2 minggu lepas baru je beli sinki lepas buat survey. Sebelum ni, prefer 1 bowl sink yang besar sebab senang nak basuh periuk or kuali besar plus kalau sinki besar, kita boleh guna portable dish drainer tu, kalau nak guna sink besar, angkat je dish drainer tu, kalau nak guna, letak je la kan. senang nak cuci lak tu sebab satu sink je kan dan tak guna banyak ruang sangat. Tapi..tapi.. akhirnya terpaksa akur dengan saiz dapur ku yang kecik tu. So redo je la beli sinki 1 bowl saiz sedang2. PS: setelah lama jadi silent reader, akhirnya sy drop jgk komen kat sini. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close