Thursday, February 12, 2015

13 Bathroom proses renovation dah mula

Hehhe

Seminggu aku melepak kat hotel bajet
(risau gak kot2 jais datang kekek) 
cian..dah macam pelarian..
sebabnya aku renovate ckit jew bilik air ni
First major renovation

Bajet untuk nih memang dah lama..
kumpul duit ckit-ckit.. alhamdulillah dpt jugak..
duit hasil makeup kekek

perancangan awal just nak buat waterproofing untuk tandas + bilik air ..
sebab leaking.
so bawah flat tu dah buruk.. + kawasan tu selalu jugak buat aktiviti    ..
so memang buruk la nampak..

kes ni dah lama.
masa aku beli rumah ni tuan lama dah bg tau..
and dah buat aduan. tapi x dew tindakan..

sampai la aku masuk sendiri umah ni.
buat sekali lagi aduan.. pun sama jugak
Ingatkan bila buat aduan kat JMB akan ada perubahan la..
dia tanggung cos waterproofing ker kan..(jimat ckit duit aku)
tapi hampeh .. duit maintenence bayar jugak.. sob sob sob..

so.. dari niat nak waterprofing coating jew..
masa promosi kat Aeon big  ..
terus kepada tukar tandas cangkung ke tandas duduk..

yer lah sebelum nak waterproofing guna batu tu..
baik kita repair ckit tandas tu
lagipun dahh retak tandas cangkung tu +
nak tutup batang paip yang mengganggu mata aku tu jugak..

tu jew niatnyer.. heheh
panggil tukang yang sama yg repair plug elektrik tu..
so dia datang and kira kos untuk waterproofing + kerja2 pecahkan lantai
(sebab kalo nak waterprofing kena pecah lantai)
pastu tampal balik tile + kos2 lain yg aku suruh hheh...
mahal jugak RM2000 untuk 2 tandas nih.. aku rasa la..

now..sebulan jugak aku pk .. renovate jew semua.. sekali jalan and sekali kotor jew..
so perancangan dr  just nak waterproffing terus renovate bilik air.. hhehe....


Day 1  + Day 2

kerja kerja menanggalkan tile lama..
peh makan 2 hari jugak nak pecahkan tile lama..
bising seharusnya la.. 
ambik cuti sehari jumaat untuk kerja pecah2 lantai.. 
semua org g kerja.. so hopenya x la mengganggu sangat jiran2 lain..

waterproofing lantai..
and dibiarkan kering sampai esoknya..

hasil kerja pecah2 lantai + dinding tandas..
mengganggu  umah jiran la jugak.. harap jiran bersabar jew lah sepanjang tempoh ni. kekek


and Day 3 (Ahad) off... ermm rugi sehari... p

pekembangan seterusnya next enty yer..


13 comments:

  1. tak sabar nak tgk bila dah siap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. insyaallah akan siap ni.. heheh

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  2. kongsikan kos total smua skali yer nnti... mmg dok survey nak renovate bilik mandi gak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok insyaallah... tunggu time free.. :p

      Delete
    2. sis, boleh dapat kan number telefon orang yang buat reno tandas tu x?Thx sis.

      Delete
  3. Saya br buat rumah. Tp tak puas ht sebab susunan singki shower toilet bowl xikut apa yg sy nak. So mcm nak renovate bilik air tu balik. Mmg rugi. Tp at least kita puas ht. Of cos kena pecah lantai nak buat piping baru bagai kan.. xtau la kos menelan belanja bape tuh.. kena kumpul duit.. 3 bilik air lak tu ..

    ReplyDelete
  4. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete
  5. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close