Tuesday, August 28, 2018

0 Makeup Studio :: Risiko yang korang kena hadap (part2)

Sambungan cerita semalam yang aku dok bebel tu
ni nak share gambar pulak
stress tak if korang balik rumah and ni lah bilik makeup aku, ni lah jugak bilik solat
masuk bilik nih ingat dok cari kontractor je

jiran (penyewa) plak ermmmmmmm
tuan rumah pun 2 x 5 je

  ni la yer untuk mengelakan daripada air tu terus direct ke tingkat so kami bubuh plastik sampah .. so air mengalir tu akan mengalir ke cermin tingkap terus turun ke luar hehhe

shiling dah abis merebak
memula dulu tak ketara sangat. tapi korang bayangkanlah  bulan 3 ok sampai bulan 8 tu la keadaannya dah mula berkulat 

bau hapak pun dah ketara sebab lama sangat biar mcm tu



cat dah terkopek sana sini

air turun tu bukan sikit-sikit tau,  menitik laju air bersih
bila check meter air ada 1 rumah meter laju jew
penyewa tingkat 3.. hubby dah bincang and dah repair dah pun
nasib baik tuan rumah tingkat 3 baik. sepantas kilat dia ambik tindakan 

2 hari air nampak macam kering tapi tak kering sepenuhnya.. so ingtkan kebocoran dari tingkap 3 la.
but hari ke3 air menitik semula so prolem tak selesai.. menangis bucu katil la aku..

dah tahu punca kebocoran bukan lagi dari tingkat 3. 
semingu lepas tu aku carik kontractor lain 
orang opis pulak kali ni
so dia bg pendapat and bla bla bla. 
secara logiknya tingkat 2 jew punca kebocoran tu kontraktor tu kata

aku syak waterproffing je but setelah di konsultensi hehe so air paip je puncanya
nak tak nak ko kena bincang balik dengan penyewa tingkat 2 and tuan rumahnya sekali

nak dapatkan masa diorang tu punya la susah
yang tu hubby yang uruskan
aku malas nak ambik tahu dah
bukannya aku tak pernah bincang pasal ni

macam aku kata arituh , bab  nih aku naik angin sikit .. boleh mogok bercakap

so apa jadi dengan rumah aku sekarang nih
next yer 
panjang panjang menaip korang tak baca nyer

sekarang musim orang banyak main ig and FB jew
blog-blog jarang
macam aku jugak hehhe..

tapi tetap ke blog walaupun sendu je update





No comments:

Post a Comment

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close