Thursday, January 8, 2015

9 Water Heater-Brand apa yang bagus?


sumber


ermmmmmmm.... hehhe tempek lu gambar sekeping.. buat semangat :p

aku nak survey nih... nak mintak pandangan..
aku nih tak pernah beli water heater.. ni lah baru berangan2 nak pakai water heater..
kengkadang tu lama jew melengung kat pintu toilet tu.. pk sejuknya la hai nak mandi... :p

tapi air kat kampung aku lagi gila babas sejuk.. macam dalam peti ais.. pehhhh...
kira kat umah aku  ni ok lagi la.. tapi tak la sejuk sangat. tapi sejuk la jugak kanzzz..hahha.. (ahh ayat apa nih)

so dapat bonos ni leh la beli..insyaallah..

aku dah sediakan soalan and korang kena jawab.. (plaseeeeeee)

  1. kat rumah korang ada tak water heater..?
  2. brand / model apa korang guna ek?
  3. RM
  4. sepanjang korang guna heater tu, ada masalah tak?
  5. mudah rosak ker? x panas ker? terlebih panas ker? 
  6. terlebih syok ker?

share la dengan aku.. plaseeeeeeeee.........."p






9 comments:

  1. salam kenal..;)

    tetibe ternmpk gambau heater yg sebijik macam kat umah kite..dan2 terus click sbb joyah nak tau ape cite..huahuahua..

    1. ade..hehe
    2. brand joven sebijik mcm gambau kat atas tuh..
    3. dlm 400lebih rasenye..
    4. so far xde problem lagi sbb baru setahun lebih pakai..
    5. depends pada cuaca jugak kenkadang..kalau mandi pepagi buta walaupun dh abis pusing heater tuh still terasa sejuk2..tp xde la sejuk sgt..sejuk2 nyaman org kate..kalau mandi tengahari yg panas berdeting pastu pulas smp abis heater tuh mmg meloncat la sbb panas sesgt..haha..
    6. syok kalau ade anak kecik..xyah nak jerang2 air panas wat mandi..hikssss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhe.. wahh.. tq yunk coment and bg pendapat..ummuah:p

      Delete
  2. Sy pun pakai Joven..
    Samalah cam awk..b4 beli mmg survey dulu..
    Akhirnya sy beli Joven.
    Alhamdulillah dah 4 thn pakai, x pernah problem.
    Beli 3 ratus lebih harga.. Tp x sama model ngan yg atas.

    *mmg recommend beli Joven.

    n' make sure beli yg ada pump kalau water pressure kat umah x kuat or x stabil. Kalau duk apartment pun mmg kene beli jenis yg ada pump

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaaaaa..
      joven ek.. ramai pakai joven nampaknya ni.. hehe
      akan dipertimbangkan... tq yerr

      Delete
  3. Assalam,

    Acik cadangkan brand Alpha harganya memang mahal tapi value for money. Pilih yang ada pump because water pressure di malaysia tak menentu tambahan pula sekiranya ada catuan air. Range dari 500-800. Yang baru RM 800.00. Acik pernah pergi homestay yang pakai brand joven tapi water pumpnya tak berapa bagus dan pancutan airnya kurang berbanding dengan Alpha. Lihat pada specification jangan tengok pada harga sahaja. Acik pakai untuk 3 toilet dari tahun 2003 hingga sekarang baru 2 toilet sahaja yang tukar pada tahun 2010. Yang satu masih lagi maintain masa itu acik beli RM 400/No. Lihat pada spec. maksudnya flowrate air, waterpump, dan shower head. Biarlah kita beli selepas membuat perbandingan kepada semua perkara di atas. Anyway acik adalah dalam line construction dan involve dalam building facilities maintenance dan terlibat dalam life cycle costing untuk bangunan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. ok .. tq acik.. info yg sangat berguna...insyaallah..

      Delete
  4. i setia dengan Joven..tahan lama..tahan lasak..dan semua baguslaahh..hihihi

    ReplyDelete
  5. berkenan jugak tgk joven ni...ema pun tgh usha2 water heater ni....

    ReplyDelete
  6. Hi..thanks sebab ade entry ni..saya pun tgh survey water heater ni..byk review kata alpha bagus..tp tgklah mcamana keadaan poket masa nak beli nanti kan?

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close