Friday, January 16, 2015

4 #rumahAzamYana :: proses tambah plug point and repair shiling dapur

Hujung tahun 2014.. november , 

waaaahhhhhhhh lama cerita nih... kekek :p

Ni la sikit sebanyak aku buat untuk rumah aku.. 
tambah plug point kat area ruang tamu dan 
selebihnya kat bahagian dapur.. 
sebab kat bahagian dapur la paling banyak pakai barang letrik..

so.. aku panggil la tukang dtg umah.. 
bg tau hasrat aku nak add plug point and repair sikit shiling dapur..
and cuti sehari khamis arituh,  
diorang free and aku pun free so prosit jew dengan plan ni..

Tapi ada beberapa problem la..
1-nya aku nak  plug point sedia ada ditambah menjadikan 2.. 
tapi pakcik daud tu kata... x boleh buat sebab bebanan elektrik akan berlebih kat dapur.. kalo nak jugak kena wayering semula tarik DB dr bahagian ruang tamu..ke dapur.. 

tapi sebabkan umahaku ni dah siap bershiling, 
kalo tambah point kena pakai casing and nampak jew casing menjalar kat atas shiling tu.. 

aku x suka macam tu.. no no no...
so aku redho jew lah.. 1 point jew kat dapur.. tu pun untuk masak nasik kat situ..


ni diorang tengah buat kerja  menebuk lubang and add 1 lagi plug.

abis 1 rumah berdebu.. pewww
sebab tu lah orng akan buat siap2 renovation sebelum masuk rumah kan.. hehhe... :) 


and ni plak bahagian dapur.. 
nampak kan shiling dah berlubang macam tuh.. 
masa aku beli rumah nih. shiling tu memang dah macam nih..
tapi aku tampal salotip kertas jew.. pastu aku cat la semula dengan cat kapur.. bagi sama warna semula.. 

bertahan lama jugak la setahun 2.. 
sehinggalah jiran atas rumah basuh dapur maybe and air dr atas menitik ke rumah aku.. sob sob sob..

shiling dapur dah jadi peta negara semula.. and paling tension.. macam ada binatang kecik2 hama mungkin kuar dr atas tu.. jatuh kat table top..


and after kerja2 ni selesai... gini jew lah rupanya.. :p


cun la ckit kan dari sebelum...

Skop tugas 
:: repair shiling dapur
:: 1 plug point di dapur 
:: 2 Plug point di ruang tamu

kos keseluruhan RM300.00



4 comments:

  1. oh ada check tak air kut 2 memang ada tiris dari atas.. huuh tak suka hama kecik2 tu.. hangin je kalau jumpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. rasanya memang ada ada kebocoran tapi sekarang dah ok dah.. lama dah ok.. hehhe
      arituh dah buat report kat JMB so diorang take note la kot.. hehe

      Delete
  2. Yana....kat tmpt awk 1 plug point brape rm? kat jb satu plug point rm90...huhu..mahainya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm... lebih kurang jew yunk.. RM90 jugak.. kat sini lagi la mahal..serba serbi mahal...
      tapi tengok diorang tebuk dinding and kerja pun kemas.. ok la dengan harga tu.. :) redho jew...

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close