Tuesday, August 12, 2014

5 #raya :: Program ujung minggu..

list. untuk program ujung minggu nih..heheh


sebabkan tahun lepas x buat pun makan2 kat umah aku..
so tahun nih.. kena buat jugak
dah macam2 oder dah yg aku dpt..
nak rasa air tangan aku kononnya..

kah kah kah...

harus x berapa sedap kot. . sob sob sob..

dok umah flat macam umah aku nih..
best yer.. kawasan aku 90% melayu
semua laki aku kenai..
pantang bertemu bahu.. angkat tangan.. tanya..(bertegur sapa)

memang kuat menegur org la...sampai budak kecik pun
abis ditengurnya,
kalo dia tak tegur, budak2 tu yang tegur..
pakcik azam nak g mana.?
nak kuar ker?.. and bla bla bla..?

hahha...
kan aku dah kata..
laki aku dah macam wakil rakyat..
semua org kenal dia..pewhhhhh..
ehh bukan semua la..
orang2 flat jew..

lain la dengan aku nih..
jauh bezanya.. kalo orang senyam
baru aku senyum... . senyum2 tu dah kira bagus dah tuh...
cian kat aku.. lambat panas.. x tau nak sembang apa..sob sob sob

minggu lepas..
x sempat nak letak kuih dalam balang..
air batu pun x buat lagi..
paling best.. baru letak beg pakaian..

1 batalion datang umah..

pak cik azammmmmm
kami nak datang raya..

sob sob sob..

aku dah agak dah.. 
tahun2 lepas pun gituh jugak
so awal2 aku dah bg tau leader geng diorang. 
esok jew ekk datang umah acik yana..
acik baru sampai..nak g kuar makan jab.. lapar..
ahahha.. zalim x aku...

and sepanjang minggu lepas jew..
jadual g beraya dah penuh..
ada yg datang rumah aku.. mak2 budak.. (kira jiran aku la)
anak anak2 jiran..
kawan2 laki aku..
tapi  korang makan kuih jew lahh yer..
hahha..

minggu depan ada jamuan hari raya untuk flat umah aku
kena merewang la aku nanti...

apa menu untuk minggu ni punya weekend
insyallah...kalo x der halangan boleh la jemput jiran2 dekat umah datang
jemput gituh jew member opis..
korang pun datang la umah aku.. kalo kat bangi la..

5 comments:

  1. seronok bertegur sapa ngn jiran. macam lin, bila duduk apartment ni.. jiran sama level je kenal. yg lain senyum bila terjumpa kat lift. uhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. saye tareti tegur jiran.. tatau nak bual ape.. dok umah teres lagik haru.. tareti.... stress sgt kekadang.. kalau ade perjumpaan mesti tatau nak ckp ngan sape.. hahahah lgik sedeh

      Delete
    2. jiran2 yana ok.. diorang semua peramah.. yana jew yang malu2 lagi.. entah la apa yg dimalukan sangat.. ermm..

      Delete
  2. sama la...br letak beg budak2 dtg nak raya...hb ckp pakcik br jek sampai dr kg...sob..sob...

    ReplyDelete
    Replies
    1. keke.. tiap2 tahun budak2 nih dah stanby dah..:p

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close