Wednesday, December 3, 2014

18 { Projek d.i.y } - Kotak simpan stok kertas


Projek diy ni berkuatkuasa semalam sebab opis nak kena audit keselamatan ok.. 
bukan  audit 5S, kalo audit 5S lagi kemas kot aku buat.. hahhaha (ok fine aku perasan jew)

u see.. nak audit baru hegeh nak buat.. lalalalla...

kawasan lain dah lulus dah ujian kebersihan and kekemasan kat mata aku.. but

untuk simpan kertas2 yang besar nih problem..
main sandar jew kat belakang pintu.. kengkadang jatuh, pastu penyek2...

so untuk diy merapu aku nih.. just guna kotak kosong..paling cun kotak toner nih.. sesuai sangat u.allss 




step paling senang..
  1. potong bahagian atas bukaan kotak.. kalo nak senang just ikut ira dia jew.. 
  2. susun kesemua kotak yg dah dipotong bukaan kotak tadi secara selari
  3. tapekan  jew ketiga-tiga kotak tadi bagi kemas 
  4. guna kertas majung putih untuk balut kotak yang dah dicantum tadi...

tada.....



v

v

v

v

v

v

v

v


masukkan kertas dalam ni.. 




ok dah kemas.. dah cun dah bersih dah teratur..
and yg best aku dah berjaya create sistem storan baru untuk kertas2 cam ginih...

korang plak macam mana?

18 comments:

  1. Replies
    1. hehhe... boleh jew..
      leh buat lawatan tapak.. hhehe

      Delete
  2. Replies
    1. makaceh.. yunk.. saja2 je nih..
      rimas tengok kertas tu asyik la jatuh..

      Delete
  3. Replies
    1. hehhe.. makaceh..
      kekdah balut balut balut.. :)

      Delete
  4. Klu ada kotak besar2 mmg best diy mcm2..thorbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup yunk.. yana ni pantang tengok kotak.. asal petak jew terus suka.. acaner tuh..

      Delete
  5. SAlam singgah..

    Jika sudi, follow blog saya ye...tq

    http://teratakcassia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Haaa la, mcm kt kedai la simpan mcm ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. yup kat kedai buku diorang boh dlm kotak..
      macam3 kertas ada.. haha

      Delete
  7. Replies
    1. hehe... saja jew yunk.. geram jew tengok korak2 kosong tu.. nak buang sayang. .. hehhe.. padahal dah banyak dah buang...

      Delete
  8. Sy pun letak macam ni utk wrapping paper kt umah..kemas dan tersusun

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe... kemas ckit kan bila buat gini.. yana biat kat opis jew dulu.. kat umah nanti2 kot2 rajin..

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close