Wednesday, February 25, 2015

17 #rumahAzamYana :: Last day.. done

Sambungan dari entry-entry sebelum nih..

janji nak total review pasal toilet aku ni kan..
tapi aku kannnnn ... bzzzzzzzz mengemas la sangat
so aku hold dulu entry yang tu..

kita troback jew dulu... hehhe

hehe.. yg tak nak baca sila abaikan.. yerrr  :p

untuk last day 
aku ambik cuti.. half day
sebab nak make sure diorang settlekan kerja dan pasang aksesori tandas ikut kehendak 
dan tahap praktical barang2 ni kat tandas + bilik mandi terutamanya..

so nak tak nak kena ambik cuti la kan..
nak pasang aksesori ni kena ikut tahap ketinggian aku la..
baru la praktical..
aku kan katek yang comel... 

hahahha




proses sapu sealant 'stone sealant' ... ala nak bg kilatkan batu pebble wash tu..
dah settle ni baru pasang aksesori..yang lain lain tu...



skop tugas diorang untuk harinih..
  1. Pasang tempat sangkut tuala 
  2. Pasang Shower Rain
  3. Pasang cermin muka
  4. Soap Dispencer
  5. Tingkap 
  6. plug point
  7. lampu
still nampak la jugak taip2 kat atas tu..
x dew pilihan.. kalo ikut hati nak pasang shiling.. tapi 
rendah sangat.. 7 kaki lebih ckit jer dari lantai..
sob sob sob....



done.. 
dah leh pindah masuk dah malam tu jugak 


now.. masih tak dew apa2 dekorasi buat sementara nih...
pic terkini x dew lagi.. rupa sama jew x ubah apa2 lagi..

en. hubby kata toilet kita macam R&R.. ermmmm..
ni belum cukup R&R lagi ni..kalo aku letak pokok kompom macam R&R :p


perancangan lain.. nak cat tingkap nako warna kuning tu kepada putih or kelabu.. and boder tepi pintu jugak....tapi tunggu kalo rajn ckit.. kekke



17 comments:

  1. kenapa dah 2 entry cik yana saya tak dpt nak nengok gambarnya? kenapa? kenapa? arhhhh..stress! huhu.. cik yana, saya tak dapat nak view gambar yg cik yana attach. sobsobsob.. nangessss

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. yer ker... wyyyyyyyyyyyyy... ermmmm

      Delete
  2. Replies
    1. hehehhe ..
      simple jew kan... kekek.. kalo tak sebab nak repair tandas tak dew jugak ni..

      Delete
  3. cantikkkkk! memang elok sangat gabungan warna tu. paling best memang shower head tu la. Siapa kata ruang kecik takleh jadi cantik? hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm .. ok ek yunk..
      ermm risau gak kalo nampak kecik..
      saja ambik warna kelabu asap..
      sebab malas nak sental lantai ari2..
      kalo ambik warna terang cepat sangat kuning...

      Delete
  4. cantik, nampak mewah.... pandai sis pilih tiles.

    ReplyDelete
  5. Sis boleh bg total kos utk renovate toilet tu

    ReplyDelete
  6. comelnya..
    terasa nak renovate jugak..hehehe

    ReplyDelete
  7. boleh bg no phone tukang bwt bilik air tu..murah btol.biase lah sy org susah mmg nak cari murah.tlg cik bg no nye.and total kos sbnr bwt tu sme

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum sis...comel sgt..boleh bg no contact tukang yg buat renovation ni?terima kasih

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Sukanya combination warna tuuu. Nampak mewah :D
    Berapa ye kos untuk renovate bilik air tu sis ? Boleh share ? Sebab saya pun nak renovate bilik air + tandas. Kehkehkeh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada share jugak kos renovate kat entry lain tapi dalam label yg sama... sis leh tengok kat situ.. hehhe

      Delete
    2. Salam boleh saya dapatkan nama dan no telefon kontraktor

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close