Monday, February 9, 2015

8 Revolusi botol- botol sos

hehhe... lama sangat tak bersiaran..
tetiba nak up enrty pasal sistem pengstoran kat umah aku..
siap ber revolusi bagai..
pasal botol sos jew pun.. :p

heheh... ni pengalaman aku la kan.. 
aku dah try 2 jenis bekas refill, botol sos or kicap..tapi tak berapa efisyen kat aku.. botol kaca bila simpan dalam almari akan naik kulat dibibir botol tu.. pastu kalo simpan dalam peti ais.. ruang simpannan dalam tu terhad + bila nak guna isinya dah likat so susah nak tuang... mula la ketuk2 bontot botol.. ( korang pun mesti pernah ketuk2 bontot botol sos kannnnnnnnnnz)

pastu aku tukar kepada jenis yang merah..lebih kurang macam ni la.. tapi aku punya lagi tak comel..


sumber google

kat kedai burger guna tu.. murah jew RM2.00 tak salah aku.. best mula2 guna tu.. senang main picit2 jew.. macam kat kedai burger.. tapiiiiiiiiii... ermmm mesti ada kesan kotoran. sebab lelehan pada penutup botol.. rupanya lose la plak... pernah tu kes aku picit sekali penutup dia tercabut.. wahhhhhhhhh nangis... abis sos and kicap aku.... (korang bayangkan jab rupanya macam mana)

so aku ubah lagi..
ingat tak aku pernah beli botol ni.. ada.. dulu aku dah pernah up entry pasal nih...lama sangat dah.. tapi tak pernah cerita best ke tak guna botol ni.. hehhe


and sekarang aku still guna botol ni la.. sampai la.. problem yang sama berulang..
aku tak faham la naper orang lain pakai ok jew.. tang aku pakai result dia kan jadi macam bawah nih..... aku guna dengan penuh efisyen dah rasanya..lap after use.. 

korang tengok.. 
entah la korang yg guna botol yg sama ada problem macam aku ke tak..
bila dah comot macam nih. kena la lap.. x kan nak biar.. kannnzzzzzz


and now.. aku tukar lagi... hhaha
dalam plastik tak berbukak lagi..


aku cerita lagi nanti .. pasal botol sos .. hahha


korang plak macam mana?


8 comments:

  1. Ada org ltk segala kicap & sos dlm bekas tupperware nih.. http://2.bp.blogspot.com/-Ce2bSNW1Eco/UeEGTDfVU8I/AAAAAAAACBg/82xsNInWUNk/s1600/2.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe... macam tau jew niat ni.. kekke

      Delete
  2. saye baru teringin nk gne botol2 mcm ni..
    ihiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. boleh jew sis.. ni review dari sudut pandangan yana..
      maybe kat orang lain x dew problem macam yana.. kekke :P

      Delete
  3. iols guna botol putih tu...mmg kena lap kalu kicap...kalau mayo n sos n sos tiram tak perlu..pheww revolusi apa tu? jeng jeng jenggg... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe.. kat botol sos ok la kejab.. pastu sedap2 picit.. tertanggal plak penutup sos.. hahha
      ganas i pkai u.. kekek

      Delete
  4. Guna botol tupperware jer tuk sos, kicap dan minyak atau apa2 yang lain. Guna botol Large Stor N pour 3biji baru RM70 dari tupperware brands. Blh ke www.wanrokiah.blogspot.com, watsap 010-9336935

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close