Monday, July 18, 2016

13 Ruang Makan :: Deko cermin kat ruang makan

hehhe

Deko la kononnya nih..
deko raya ker.. ? hahha... ni genap setahun ruang makan aku kosong
tanpa sebarang deko pun...

entry lama aku ada cerita.. huhuh

so.. 
tahun nih pun sama... 
buat keputusan last minit jugakk

aku rasa .., aku nih suka buat keputusan last minit la
last minit baru jadi... huhuh... ngada sangat kan.. :p

sepanjang tempoh setahun tu..
punya la servey harga cermin kat pasaran 
berapa dia cas.. hhaha... dah lama mengidam nak buat..
tapi rata-rata.. 3 k jugak la... huhuuh

menangis tepi tangga la tengok harga..
tapi ... kan... dah kata nak jugak kan...

hahah... cari la dana.. korek tabung ayam... ;p
tempoh setahun tu cukup la nak mengumpul dana...

dah tadi kata gedik sangat nak kan.. :p

and tokey nih
leh bg price yang ok jugak...
agak murah... tu yg ambik jew dia.. 
laki aku pun sama apa yg dia bodek tak tahu la.. uhuuh

so proceed jew dgn price tu , malas nak fikir
nasib baik umah ceq kecik jew.. 
kalo takkk.. cecah 3 k lebih jugak nih..


gila kentang suruh dia datang and ukur ..
pastu paksa suruh settlekan jugak hari sabtu.. sebab ahad nak balik kampung..


and hari sabtu.. diorang jadi pasang.. kul 11 am datang...
tong tang tong tang.. 1 flat dengar... rasa nak sorokkan muka jew.. bising wehhhh



diorang bubuh papan dulu sebab keadaan dinding yang senget benget.... 
pastu baru tampal cermin...

opss...air tu untuk diorang tau.. cian letih bertukang.. kah.. kah.. kah.. baik tak tuan rumah..


kul 3 petang baru siap...
so .. bayangkan lah umah macam mana gayanya..

pastu gegas g cari bengkel keta.. keta tak service lagi...  dah la nak balik jauh...
ermm serba serbi buat kerja last minit... padan muka...  

buka puasa pun beli kat kedai jew...




and hasil nya after siap... huhuuh..
tak dak apa sangat pun.. just cermin besarrrrrrrrrrr jew..

tetiba rumah jadi luas... kanzzzzzzz
hehhe...


so deko untuk tahun nih... cermin besar in da house...

ok next.. projek.. meh la sambung kumpul dana... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................

13 comments:

  1. Replies
    1. heheh... deko sepanjang tahun.. dah pasang tak leh bukak dah.. kekek

      Delete
  2. puas la tgok, cermin penuh dinding..
    syoknya yana, alhamdulillah, impian terlaksana..

    ReplyDelete
  3. bestnya yana... nampak luas gile rumah.. & cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ada cermin nih nampak luas ckit.. walaupun umah kecik jew.. kekek

      Delete
  4. boleh share contact tak tukang buat cermin tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok insyaalah... nanti tanya hubby dulu.. sebab no kat dia..

      Delete
  5. Assalam.. Selamat Hari Raya..salam ziarah..

    seronoknyer cermin besatr gini..mmg puas la posing2 depan tu yer..hehe

    blh tau bajet & lokasi tak sis..? saya pun plan nak pasang cermin kat ruang tamu... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana dok bangi.. kos dalam 2500 .. sekeping dia kira RM900

      Delete
  6. Salam awak, nak tumpang tanya, cermin tu 1 keping cover whole dinding ke or beberapa keping cermin?TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam.. untuk dinding nih perlukan 3 keping..
      sekeping dia ambik RM900.
      tapi sebenarnya bergantung gak la keluasan dinding bagi besar dinding lagi tinggi kosnya..

      Delete
  7. salam...

    3k yer sis... bole tahan. tp marveles

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close