Thursday, March 6, 2014

5 Stor opis .. done akhirnya. .

Assalammualaikum

Yes.... done akhirnya..
korang rasa aku ambik masa berapa lama nak settlekan semua projek susunatur aku nih.. kah kah kah... sebulan ok.. sebulan.. 
ehh yer ker sebulan.. entahlah . Rasanya sebulan la kot.. 

ok nak susun2 and kemas semua nih aku ambik masa kejab jew..kalo korang ingat la aku aku pernah cerita kat sini..

susun ikut kategori ikut geng ikut kawan kat umah diorang masing.. pas tu.. sikit sikit aku ubah lagi sampai capai tahap piawaian yg aku nak.. kekke.. 

so last part.. settlekan semua surat beranak diorang.. baru lah settle bab susun atur stor opis aku nih..and dah boleh diguna sepenuhnya.. so sistem lama slow2 hapuskan. .

Now. new look..stor dah dikemaskini dengan label2 baru 

And terbaru..pasangkan lock pada setiap kabinet.. Murah jew lock nih. X silap RM23.00 satu. Tapi kalo kat kedai mungkin murah lagi. Kalo pakai pembekal untuk urusan gini harus la harga akan jadi tinggi skit. and yang pastinya kena la ikut prosidur pembelian and harus la semuanya akan ambik masa lama nak settle.

motip lock-. sebelum nih, semua  barang ambik sendiri jew, tanpa pemantauan and op coz la time nak kira stok aku yang merapu raban sebab baki x sama dengan rekod.. hahha...now. haven ckit nak kira stok tapi aku kena tambah 1 lagi kerja menghantar barang2 kat diorang.. kira COD.. cuma x bayar jer..

so nak mudahkan lagi ,aku displaykan  item- item nih untuk setiap kabinet.. 
pic semua aku cari kat mr.google..

nak bertambah senang kerja,. lebihan pc lama aku pasangkan kat sudut stor. So stok masuk or keluar terus aku leh rekod masuk komputer.. Tapi sebelum aku pasang kat sini.. harus la aku kena format and upgred dulu..baru leh guna..



 senarai item pun dah siap. Kad daftar stok pun dah siap kat petak pun dah siap tampal kat poket fail.. ermm semua sekali 143 item.. gila weh nak kira 1 persatu baki sedia ada. nak buat surat beranak diorang 1 persatu and daftarkan 1 persatu.. cer korang kira 143 item darapkan dengan  3 x kena tulis benda yang sama bersamaan 429 aku buat benda yang sama.. aku pun x tau kenapa kena buat benda yang sama.. heheh harus usulkan kat kerajaan x yah buat benda yang sama.. hheh

and sebeban kunci pun dah siap dilabel.. ermm ni pun kena buat 2 x jugak.. 1 aku pegang and 1 lagi aku bg PA aku pegang.. semua nih harus la kan makan sebulan lebih.. sebab aku buat time free yang x berapa nak free sejak 2 menjak nih.. kkeke

tempahan rak/papan seminggu ++
Update barang stok 2 minggu ++ (kad daftar stok, kat petak, poket fail, picture and kira stok 1 persatu.) 
tempah kunci 1 minggu ++

nota kaki tangan : 
nak bodek bos belikan sistem pengurusan stok yang canggih ckit.. yang x yah buat kerja 3 kali semata2 nak update barang.. nak macam kat supermarket yang aku kerja dulu scan jer..senang. jimat masa.bajet bos baca entry aku nih..

5 comments:

  1. bagus tu....nanti sat gi cer bukak nak tgk isi dlm tu boleh? 5S eh. opis sy guna system (system maklumat kewangan bersepadu - SMKB). staf mohon barang opis semua guna system. nanti dah approved tinggal ambik aje kat PIC, kalau berat cam A4 papar byk2 tu mintak ehsan depa yg gagah perkasa bwk naik la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. wah bagus lah gituh.. best semua pakai sistem jew kan.. kat tempat yana pegawai aset/cc yang boleh oder pakai sistem.. tapi barang2 yang kat stor pusat jew.. barang dari stor pusat yang dah diterima, pegawai ptj yang akan uruskan keluar masuk barang sendiri.. nanti kongsikan la sis punya pengurusan aset cam mana.. hehhe

      Delete
  2. berdedikasi sungguh...!! mmg membawa byk kebaikan betul bos2 yg ada pekerja yg 'penyakit' begini...well done yana! =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. fizah dah tak sanggup tengok, tu yang paksa diri jugak organize barang2 opis.. hehhe

      Delete
  3. Salam...
    awk blh x email format untuk kad petak n kad daftar stok alat tulis tu utk sy wat rujukan...
    ni email sy aqillah.zulkapli@tnb.com.my

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close