Wednesday, May 21, 2014

10 Tulis/taip blog macam bercakap dengan komputer

tepek gambar sekeping
bajet if kecik2 dah ada blog sendiri

google 


Tajuk tak boleh belah kan...
entah apa2.. bedal jew lah yana oii...

masa buat blog nih sebenarnya saja jer pun.. kononnya nak tulis segala mak nenek kat sini..nak kongsikan segala nya la kononnya..kisah..kepoyoan hidup aku nih..
lagi pun tengah keterujuaan la kononnya dengan rumah sendiri..
ckit- ckit rumah.. beli itu beli ini..
pastu nak tepek kat blog...
mesti orang ingat saja nak menunjuk la tuh...sop sop sop

wehh umah aku nih , umah flat jew pun..
nak kena panjat tangga baru sampai umah
bilik pun ada 3 jew.. 1 bilik tu siap buat stor..
pastu semuanya kecik2..
tapi alhamdulillah.. syukur sangat.rezeki aku kat rumah nih

selesa jew dok kat sini..kecik pun kecik..janji aku ada tempat nak tido..
ada tempat nak masak untuk laki aku.. keke
ada rezeki nanti leh beli rumah yg ada tanah plak..
leh cucuk tanam..
kurang2nya pun serai,
daun limau purut ker..
daun pandan ker.. kkek :p 
(bajet pokok tu nak la hidup dengan aku , tangan panas, idup ker pokoknyer :p)

tapi memang pun la kan.. segala benda ada kat blog aku ni
main hentam kromo jer..pasal makeup, pasal family ,pasal rumah..
banyakknya pasal rumah la kan
kan aku dah khabor tadi. aku minat nak cerita pasal rumah and susunatur jew..

nanti ada rezeki ,kalo ngandung la kan... nak gak cerita pasal pengalaman ngandung,
pastu pasal anak..pastu anak lagi..
asal boleh kekdahnya.. dah jadi macam diary gituh..

Gaya tulis tuh macam ada orang baca jew kan..
ketuk ketuk keyboard, bercakap sorang2
hahah.. klakar..
x der nyer orang yang baca.. (awal2 dulu la..aku bajet tak der orang baca)
pastu.. ehhhh... ada orang baca la...
ada orang comment.
ada orang email...klakar jew...
bahasa katun tah apa2 ni ada orang baca ker..

bajet sedih ckit.. walaupun x femas blog macam orang lain.. ok lah kan.. 155 follower tu kira dah banyak tu.. tak sampai setahun kot bercakap dengan keyboard and monitor nih.. sop sop sop..

haah... yer bercakap dengan keyboard and monitor kan..
bajet macam monitor depan aku ni orang..
aku leh sembang2 dengan monitor ni suka hati mak nenek aku. monitor nih tak marah aku pun
kalo rasa geram aku ketuk2 jew keyboard tu..hahah

tapi tak per.. ko taip jew bendapa pun.. janji aku tak kacau orang.. kalo orang nak marah pun.. biar la.. sapa suruh baca blog aku kan.. hhuhu koi  koi  koi.... aku tak ambik peduli pun..
yang coment terima kasih..aku ada kawan alam maya.. tq semua ummuah.. hhehe

#akutengahmeroyan..







10 comments:

  1. even sy jarang komen, sy baca blog niiiiiiiiiii.. hehehe eh eh eh samelah kite sy pn ske update mende ntah pape kat blog. asalkan jadi entry. kihkih.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. tq yunk.. tu lah kan.. merapu jew blog nih

      Delete
  2. Teruskan menulis yana. sy pon tak heran org nak baca ke tidak...kalau kongsi yg baik apa salahnya...

    ReplyDelete
  3. hehehehe...entri sempoi yg kelakar....yana ada aura penulisan yg tersendiri ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe.. malu plak.. ni puji ker yunk.. hheheh :p

      Delete
  4. blog kita.. wilayah kita... ihihih buat je apa nak. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... betul2.. thanks ekk singgah sini

      Delete
  5. blog ni antara blog yg wajib saya terjah bila online..baca je pon tak pe walau tak sempat tggal jejak...suka cara yana story...sgt bersahaja...pastu kannn...feeling cam style cakap dan ayat yg yana guna tu cam ala2 same jer kita!!! sempoiii kann???

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa... terharu wajib singgahh tu.. kekek tq yunk
      ahh ahh.. taip macam kita cakap dengan orang..feeling2 gituh.. hahha
      kita pun slalu gak ..tak sabar nak tengok reno dopur siap.. hehe

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close