Thursday, October 16, 2014

10 warna langsir-pendapat korang

assalamualaikum. ..
hhehe.. mintak bantuan rakan blogger yg disayangi.. hehhe...

en.suami whatapps
maknya.. a.k.a MIL aku la kan..hehe..
nak cat rumah dia dr hijau ke purple..
umah MIL aku ni kecik jew.. tapi rajin sangat mengemas
pantang ada selerak.. pasti akan susun balik..

pokok bunga ada dimana2..
kalo balik kg akan tanya bunga and tanya jugak karpet..
kiranya MIL aku ni suka deko2 la..

so ni.. laki aku yang cat...
pastu masej kat aku warna langsir yang sesuai

aku... kalo purple dindingnya
mati katak aku tak tau warna apa yg sesuai untuk match 
kang aku bg warna coklat kang
MIL tak suka.. acaner..

so if korang ada pendapat untuk match kan warna langsir dengan warna dinding
cer bg tau aku... hehhe
and kalo tingkap kampung macam nih..
nak ukur panjang langsir perlu atas sampai bawah (lantai ) or
kena takat  tingkap jew..






sekian..
hahha.. 

Tuesday, October 14, 2014

6 susunatur... dlm almari

aku teaser jew dulu...
jangan marah ek...
bajet org ambik tahu jew kan..


apa nama benda alah nih...
ala.. untuk ejes2 papan dalam almari tu

kalo almari tu dah ada lubang.. 
so masukkan benda nih and letakkan papan diatasnya..
sebagai compartment,  leh  tinggi rendah...

so ambik kat opis..
banyak sangat..sampai x der tempat nak simpan.. hahhaha
ambik ckit yer.. sebab nanti buang jugak kan.. 
sebelum masuk tong sampah aku ambik dulu..

hasil 

v



v




v




v




v

tunggu la 


hehhe.. smile.. :P





Monday, October 13, 2014

3 review produk- makeup shoping time

hari ni nak review produk yang aku gatal g beli..
memandangkan minggu depan ada job..
so minggu ni terasa nak shoping 2 3 barang baru..
saja nak ngetes..
ahhah...

foaundation yg selalu guna dah tinggal ckit jew lagi 
tapi sempat la untuk seorang 2 costumer lagi
nak turun kl malas... huhuh

so aku grap semua ni kat sendayu tinggi
yer kat sendayu tinggi 
try produk tempatan...


kalo yang biasa makeup-makeup
ni benda pertama kena apply
aku dah try.. best jew.. ringan kat kulit.. pakai ckit jew
fungsi sebagai base atau semen sebelum apply foundation..kira macam melindungi kulit muka terus dari faundation la..
pori2 muka yang kasar dapat dihaluskan kalo pakai menda ni tau... hehhe

ni.. pun base jugak
eyeshadow base
pakai dia dulu sebelum pakai eyeshadow..untuk pop up kan lagi warna eyeshadow.. 
so eyeshadow tahan lebih lama.. tanpa ada garisan peluh kat kelopak mata.. tu lah rahsia makeup tahan lebih lama... 

and grap jugak brush liquid foundation
yang ni betul2 best.. aku suka, sebab apply foundation   kat muka sendiri
x der kesan garisan brush.. kira sangat smouth.. gituh..

gatal jugak g beli liquid consealer
leh cover eyeback erea..kiri kanan tepi hidung, tepi bibir and batang hidung..
kira leh buat highlight ..

and eyesahadow ni..
macam cantik jew kat mata aku..hahah

semua aku beli  kat sendayu tinggi
jadi ahli untuk seumur hidup
so if korang nak try produk sendayu tinggi boleh pakai aku punya card id..
BG01799 kat outlet sahaja tau..
dapat la harga member.. korang kelentong la kata kad ilang.. tapi ingat no id.. hahha...

aku review untuk kawan2 blog yang suka makeup
nak tau ckit2 pasal makeup and nak cuba makeup ckit 2 kat muka sendiri
entry khas untuk yg minat makeup.. hehe.. x minat tak yah baca.. :p


Wednesday, October 8, 2014

2 MAC Pro Makeup Brush Toolbelt- wishlish yang sukar

aku sekarang tengah mengidam..
yer mengidam nak kan benda alah nih
dah lama sangat nak
tak der sapa yang dapat bantu aku...
cian kat aku...

kat malaysia x der..
dulu dah tanya...
mac malaysia  hanya jual brush brush jew..
aku nak brush belt

mahal pun x per..
aku bayar la...
aku nak gak..sob sob sob..

google

dah lama aku berkecimpung dalam makeup
tapi 1 ni jew aku tak tertunai

yang ada sekarang ..
lebih kurang macam nih jugak
tapi x mememuhi kateria kerja aku ..
siap jahit lagi sebab nak kan compartment yang betul2 practical

dah try cuba beli online..
tapi x hantar kat malaysia la plak...
sapa la dok luar negara
yang leh belikan aku benda nih..
aku nak MAC ni jugak...

sapa la yang baik hati dapat tunaikan impian aku nih..

#alahai MAC Pro Makeup Brush Toolbelt


2 dah tua sangat nih...

Yer dah tua sangat dah nih
dah masuk 3series ni tahap lupa tu dah teruk sangat dah nih..
hahhah...

opss.. tetiba jew..
tak bagi salam langsung.. hehhe

Asslammualaikum...

yer.. aku lama hilang..
ni pun baru baik dari demam yang panjang
ari sabtu demam.. ari nih baru masuk kerja..
ambik ko..seminggu tak masuk kerja..
dapat mc 3 hari.. lagi 2 hari 
ambik cuti sendiri..

dah kurus ckit dah rasanya aku nih
mau tak nya.. makan jew muntah balik..
nak kata ada isi. memang tak la..
tapi kalo ada alhamdulillah.. hehhe


raya pun dengan muka mak lampir jew bini si azam nih..
entah la yang dia bawak balik kg tu bini dia ker 
mak lampir ker.. niang rapik ker .. 
hahah gerun tengok muka sendiri ko..

rumah..
ermm jangan cakap la..
memang macam umah mak lampir la gamaknya..
aku demam,  umah pun turut demam..
tukang buat kenjah aku and laki aku jew..
yang nak ngemas.. last2 kena tunggu aku jugak..

back pada story awal2 tu..

ni ha..

yer lesen dah lama benar mati
baru perasan semalam..tu pun sebab kemas2 wallet
kalo tak..
tahun depan la gamaknya aku buka wallet ngadap lesen nih..
lupa terus.
.mati2 ingat tahun 2015 mati..kekke

nasib la.. dah jauh pun aku jalan dengan lesen yg mati tu..
arinih baru nak g idupkan balik..

redho jew lah. dah tua2 ni ginilah .. hehhe

selamat hari raya korban semua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close