Monday, August 3, 2015

8 #Cerita Raya 2015 :: Hari raya di Bangi

Tahun nih..
pas balik dari kampung..
selalunya and kebiasaannya budak-budak kat flat ni
kitaorang letak beg jew dah dengar

"Assalammualikum......."
kami datang nak raya........
hehhe...
tiap-tiap tahun sepanjang aku kawin ni.. hehe

tapi
tahun nih.. aku tunggu   and tunggu and tunggu..
tak sampai-sampai lagi..
aik mana budak-budak ni pergi.. heheh
ermm..

ala.. sapa nak abiskan kuih2 nih.. kekke
risau jew,, huhuhu

tak balik dari kampung lagi ke?..
and dalam aku dok bebel sorang..
jumaat malam baru budak-budak
datang beraya... hehe

baru la mood beraya..
kuih pun ada la orang abiskan.. kekek
alhamdullah..
walaupun tahun ni tak ramai macam tahun-tahun lepas..
meriah jugak la budak-budak tu  ada..




ni group pertama datang beraya..
siap diorang selpiee kat rumah aku..
budak2 sekarang kan.......hehe

group seterusnya selang setengah jam sampai...
tak plak aku snap pic..

and isnin petang..
gruop lain plak datang..

hehe.. seronok budak2 datang di beraya dirumah  nih..
baru nampak macam suasana raya.. kekke
almaklumlah.. rumah tak dew budak..

if korang perasan..
dinding ruang makan aku dah warna lain..

cermin kat dinding tu pun dah tak dew...
hahah..
bebudak tu pun perasann..

acik mana cermin kat sini.. ? :p

budak2 ni raya dengan deco tah apa2 jew..
tuan rumah asal sempat jew nih..

tu namanya.. umah aku dah bertukar warna
dah bertukar temanya..
sebelum raya arituh
dok  mengecat laki bini..
hehhe...

nanti aku cerita,..
kegigihan kitaorang...

korang..?
ramai tetamu datang..


8 comments:

  1. salams aidilfitri yana:)

    seronok tengok mereka dtg beraya, wajah berseri-seri gembira
    akak suka kalau ada budak2 datang beraya,
    mereka membawa rezki kepada kita....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidilfitri jugak..
      yup happy sebab diorang datang....

      Delete
  2. Meriah raya dgn bdk2 ni kan sis???

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya yana!.. share cepat pasal rumah...x sabar! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya jaja.. kekek
      ok insyaallah

      Delete
  4. selamat hujung-hujung raya yana :)

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close