Wednesday, September 21, 2016

4 #raya :: Teroback cerita Raya di kampung

heheh... saja nak teroback cerita raya haji  tahun nih kat Kedah...
Yer... Raya puasa kan dah beraya kat terengganu...
soooo... raya haji giliran aku plak la ..

Dah kawin dengan orang jauh .. kena la buat sistem giliran balik kampung
baru adil.. ahhaha... (kengkonon jew aku kan)

Lama betul aku tak balik kampung
tapi memandangkan mak ayah turun KL .. so ok lah tu..
terubat rindu dah sebenarnya,,, :p


Aku balik hari sabtu..
sampai Kedah kul 4 5 jugak la..
sempat la aku pekena bihun sup sebelum balik umah..
sedap.. bihun sup  gerai nih kira kena la dengan tekak aku..
walaupun mak aku kata tak sedap... hahaha


ok.. sampai kampung rupanya ayah dah buat plan nak bakar lemang
yer lemang.. kira ni lah tahun pertama dalam sejarah hidup aku idup
ayah nak bakar lemang kat laman umah dia tu...

heheh.. mesti korang tak percaya kan...
betul nih.. kali pertama buat lemang and bakar di laman  rumah sendiri
sebelum nih mintak mak tih or tok yang tolong bakarkan..kita orang just g ambik kat umah diorang jew... huhuh

best pun ada jugak la.. tapi kalau la time raya puasa
mesti lagi best...
aku akan pasang pelita keliling rumah
pasang lampu lip lap.. hehe :p


tapikannnzzzzz...
sebabkan nih kali pertama bakar lemang di laman sendiri..
khidmat orang lama.. a.k.a tok aku la jadi chefnya..
hubby aku.. jadi pembantu..
ayah aku... just hidupkan api.. and lepas tu tido.. sakit kepala sebab main api besar.. hehhe

ni tok aku... tok sebelah ayah..
dia ketua chef.. 


and hubby yang kononnya belajar cara nak masukkan daun pisang dalam buluh..
aku tengok macam senang jew.. hahha

siapkan malam tu jugak sebab esok pagi nak bakar


 ni ayah aku la.. yang aku bg tau tadi.. tukang idupkan kayu api..
tengok tepi pun dah nampak hensem kan ayah aku ni.. 

:P hahahhahahahahah




siap boleh makan dah.. huhuh
leh jadi student contoh nih.. mendengar kata betul.. hahahha



cicah dengan dading dendeng.. bukan dinding yer...


ok bye.. tu jew nak cerita..
ada lagi part 2.. kot rajin nanti aku up entry.. hehhe

4 comments:

  1. seronoknya...
    suka sangat suasana tu..

    ReplyDelete
  2. bestnya... buat lemang sendiri...

    psssttt.. jemput join giveaway mia... http://www.mialiana.com/2016/09/giveaway-3d-gold-stemcell-serum-my.html

    ReplyDelete
  3. Syoknya beraya macam ni. Suasana kampung, oh damainya. Dapat buat memang dgn tok. Nampak sedap daging dendeng tu.

    ReplyDelete
  4. Lemang (bukan memang). Typing error, guna phone selalu cemni. Maaf yer.

    Update la lagi blog.. Ada Instagram tak?

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close