Wednesday, September 3, 2014

5 D.I.Y- Wayar penapis air


nampak kan.. kan.. kan..
sudah terang lagi bersuluh aku snap pic nih.. kekke
wayar warna putih tuh dah bocor..
so air pun dengan hebatnya la mercik abis ruang sink aku.. ermmm.. 

lama gak bertahan sebelum gigih nak repair..
orang kata sabar tu separuh iman.. 
so aku sabar la dulu sebelum banjir..  mih..mih..mihhh...

korang tengok berkarat jew kat penapis air tuh.. pewwwww.. kalo tak tapis ni mau makan karat la jawabnya...


mula2 aku nak buat sorang jew.. hehe
belagak la konon ..tak nak mintak tolong kat laki sendiri.. 
cian dia demam kannnnzz.. sob sob sob..

tapi aku pulas tak dapat.. punya la ketat.. so pakai playar muncung tirus tu.. pusing2.. 
seperti biasa laki aku tolong pulas bagi longgar

kalo aku yg buat ofzoz x der gambar .. :p



yang lain korang layan gambar dah la yer..
hujung yang bocor tuh potong dengan pisau jew..
pakai jew pisau potong daging, janji putus..

pastu sumbat balik wayar tu kat tempat asal..
 mudah jew..semudah abc gituh.. kah kah kah.. :p

and cuci bersih penapis paip tu and skew kan semula kat pili air...

senang jew.. aku pun leh buat... 

#hahah... tq hubby tolong buatkan..

5 comments:

  1. air skrg mmg kotor. pasang filter luar pon masih kotor. pasang filter luar & dalam. masak memasak pun sy guna air bertapis, dulu sy masak nasi guna terus air sinki kononnya luar ada filter, tp sejak ada coway guna air tu utk masak sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan.. kena ada filter.. air sekarang dah macam air teh oooo

      Delete
  2. Habis da khatam tgk blog yana..terutama bahagian aku dan projek susunatur. Kreatif! Terus ada mood nak kemas..hahaha...

    Jemput singgah blog simple saya ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog iza

      dibiuscinta.blogspot.com

      Delete
    2. waa.. dah khatam... thanks yunk.. kita punya susunatur biasa2 jew..asal sedap mata memandang

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close