Wednesday, April 9, 2014

12 { Projek d.i.y } tool box

Assalammualaikum

Cer teka.. cer teka.. hhehe 
Ok x yah nak berteka la sangat ekk. tak der per pun.. ni sebenarnya magnet whiteboard button. Ala magnet yang selalu banyak jew kat kedai buku tu untuk tampal2 kat whiteboard tu..

sebetulnya, puas fikir, mana nak cari magnet.. yang dok dalam bayangan aku magnet nih just ada kat radio rosak..buka semua isiperut pasti akan jumpa magnet. maafkan diri sendiri jek sebab.sel sel otak aku tak bersambung.. arghhhhhhhhhh...

Tapi semalam.. aku sembang2 kosong dengan kawan2 opis. Saje jew tanya mana nak cari magnet.. sorang suruh cari kat kedai basikal.kedai hardware..ahh diorang saja jew nak kenakan aku..

sembang sembang kosong tu, sorang kata pakai jer lah magnet button ni.. kecik jew aku tengok.. aku nak yg besar punya

Apa yg aku buat.. Aku g bilik bos aku.. tengok and test magnet nih.. besar ke kecik sesuai x dgn apa yg aku nak.. hhahha macam sesuai jew if aku camtumkan diorang bersama..

.. bos saya ambik semua leh.. bos tak pakai kan kan kan...lalala...


So korek and kuarkan magnet dr dlam case dia..

clearkan gam/ double sided tape pd magnet  magnet.

cantum kan magnet tadi and masukkan dlm bekas jarum.. 

hahha.. lepas nih jarum x mudah bercampur2 dgn yg lain. + senang nak ambik time nak guna + senang nak sedut if jarum jatuh.. hehehe

idea asal. Mak aku.. dia guna magnet untuk kumpulkan jarum peniti .. tukang jahit kompom banyak nak pakai jarum kan..

so..aku upgred dari sistem lama yang aku pernah up dulu kat sini.. sebab tak berapa berjaya sistem tu aku tukar lagi sampai puas hati.. heheh


12 comments:

  1. idea yang baik..!! orang pompuan ni memang banyak gak pakai jarum peniti... :)

    ReplyDelete
  2. ooo..camtu rupanya...magnet tu bole beli je kat DAISO Yana...murah je rm 5 dapat banyak..just in case Yana nak pakai magnet loose lagi lain kali..

    ReplyDelete
  3. senang ngumpul peniti tu semua kannn =)

    ReplyDelete
  4. Ade je idea kan..

    Salam kenal kak yana :)

    ReplyDelete
  5. Ingtkn nk diy button magnet tu. Rupanya nk gn magnet..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. . Nak kan magnet tu je yunk.. keke

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close