Friday, October 11, 2013

4 {Projek d.i.y}- tool box

Assalammualaikum. . 

Mood nak kemaskan tool box makeup aku.. x der kena mengena dengan rumah kesangan aku ni..tapi masih tentang susunatur.. 

Hari ni kena kemas2 ckit beg makeup sebab esok ada job wedding, (ermm.. see see.. baru terhegih2 nak kemas) aku mulakan dengan tool box aku ni.. (yang lain2 tu aku cerita lain kali) 

Ok projek kali ni biasa jer.. lebih kepada mencari penyeselesaian kepada permasalahan  yg aku hadapi.. (hehhe.. ayat..).. tapi ni bukan diy tahap dewa la, aku just guna bekas orang memancing tu jer.. (best sebab boleh ejas besar ruang)

so benda yang diperlukan untuk projek ni.., pisau/gunting , magnetic sheet and box..sebelum tuh kena la keluarkan semua benda alah dalam box ni dulu..

see..see perasan tak semua benda nih bercampur2, walaupun dah susun ikut kategori tapi bila dok dalam beg.. dah bercampur2.. dah tak best and tak sedap mata aku memandang yang paling penting melambatkan proses kerja aku..



part 2- buang dulu divider box yer..  part no 3 tu ukur and potong magnetic sheet ngam2 jer  
pastu masukkan jer dalam ruang dalam box seperti no 4

teruskan sehingga semua ruang dah di 'cover' dengan magnetic sheet
last.. masukan semula semua benda dalam kotak tadi..


done.. 

apa yang ada dalam box aku nih.. ermm (semua ada) 
  • sepit kangkang
  • sepit rapat
  • sepit rapat biji
  • sepit kangkang halus
  • pin gold kecil
  • pin silver besar
  • jarum
  • getah rambut..


motip- dengan adanya magnetic sheet ni hope jarum peniti/pin/sepit rambut tak der lah bercampur2 antara satu sama lain.. part yang paling susah nak kemaskan jarum peniti.. sebab halus sangat..so aku masukkan jugak lebihan magnetic sheet kat bahagian jarum tuh..
 idea asal dari mak aku, sebab dia guna besi berani untuk letak jarum2 jahit dia. aku nak cari besi berani x tau kat mana (x kan nak korek fresh magnet kot- dah imm dah tapi sayang la pulak.).. so guna dulu sistem ni.. dengan harapan berjayalah hendaknya.. hehhe..


4 comments:

  1. yana.. mane nk buy mgnetic sheet tu?..good idea.. thenx sharing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yank.. yana beli kat kedai buku jer.. RM6.00 ..

      Delete
  2. wah.. dah kemas yana...
    sedap sikit mata nak bawak tool box tu g mekap pengantin ye..
    takla kelam kabut kite tak jumpa jarum

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close