Monday, December 16, 2013

6 Keta pun pandai merajuk. .

Assalammualaikum

Ni kes ari sabtu baru nih, time kat kampung & time nak kuar g window shopping. . Ermm windows shoping la sangat kan.. ala lama x balik kampung nak gak tengok2 apa yg baru kat pekan Baling ni..

Masa nak kuar. Stat engine macam biasa.. and hubby dengan bestnya g buka semua cermin tingkap kereta..depan belakang kiri kanan semua dia buka luas2.. nak bagi angin masuk katanya.. hehhe
tapi time nak tutup balik.. pintu cermin sebelah kanan dah tersangkut.. x naik langsung, pastuh ada bunyi someting.. kok kekk kokk keekk.. aahhhh sudah, ahad dah nak balik.. and sekarang kan musim ujan.. mau nya basah sit kat belakang tu.. huhu.. 
tapi aku tak kira aku nak shoping gak.. hehhe..
ala jalan2 kat pekan baling jab jew.. g pasar malam.. tu jer.. beli apa yg aku rasa nak beli.. hehhe

dalam perjalanan balik try jugak cari kedai baiki kereta, ari sabtu tak banyak bengkel bukak kat Baling ni.. and balik tanya bengkel jiran sebelah rumah.. tapi dia tak dapat nak tolong sebab takut tak siap and diorang nak ke hospital plak.. ermm so redo jer lah dengan kondisi keta macam tuh nak balik bangi nanti..

perjalanan balik bangi ari ahad selepas makeup job settle.. hehhe.. balik umah dulu jumpa ayah.. and sempat la kita orang makan kenduri kat kampung.. kitaorang laki bini orang pertama yg rasmi nasi kenduri tu..  heheh sedap lama benar x makan nasi kenduri org kampung masak.

ehh... back to story asal.. gagahkan jugak balik bangi dengan keta tingkap x leh tutup.. risau jer kalau hujan turun.. g surau salah sorang jaga keta.. hehhe.. mulalah aku mengusik en hubby aku, erm tu lah abg sebut sangat nak keta baru.. kan keta nih dah ngajuk.. mula2 meter minyak.. bubuh full pun x naik2 jugak meter dok 0 jer.. pastuh aircorn.. pun sama. semua tak berfungsi.. (tapi yg tuh dah g repair sebelum balik baling RM70.00 kena charge) and now cermin tingkap pulak..tuu x kira kerosakan kecil2 lain lagi.. kekek.. pok pek pok pek dalam keta.. tapi jab jew.. pastuh tu tido r.. hahha

alhamdulillah sampai bangi awal dalam kul 5.00 petang lebih2 cuaca pun ok , tak ujan....so g cari bengkel kat area Bangi ni. g kedai cina kat seksyen 7 ni, bg tau masalah dia dah tau apa yag rosak.. hehhe hebat, tapi cas mahal sangat RM270.00 and spepart plak tak der .. mahal wehh.. aku dah la baru sampai kg, gaji dah banyak abis kat kg ni.. huhu

and g cari lagi and jumpa 1 kedai kat seksyen 7 jugak.. bg tau masalah and dia kata nak tengok dulu.. so.. dia bukak and betul kata cina awal tadi ada benda patah .. erm tanya harga budak nih bg murah ckit rm170 untuk tukar set pintu dalam tuh..ooo murah ckit  dr kedai awal..  ok lah tukar jer baru .. 



bukak and bukak and aku tengok and tengok jer..

gantikan dengan yang baru.  jenis besi.. model asal plastik.. kali ni kalo rosak lagi x tau lah.. hahha

dalam kebosanan aku menunggu pintu aku nak siap nih.. meroyan kejab snap pic kaki sendiri.. haha kan budak2 sekarang rajin tanggkap gambar kaki sendiri, aku nak join sekaki.. hahah motip x tau..saja gatal..tak der kerja +++ bosan and lapar tahap gaban.. settle akhirnya.. kul 7.00 pm baru balik umah..

ermm kalo tengok kaki aku nih, korang rasa berapa berat badan and ketinggian aku.. kekke cer teka cer reka... kah..kah.. kah...

6 comments:

  1. cam saiz 4 - 5 jek...berat tu sensitip kot...
    sy sdg usaha nak dapatkan balik berat yg sesuai..
    mintak2 berjaya...

    ReplyDelete
  2. Boring sgt menunggu ye..
    Saya pun xsuka menunggu klu kereta repai.panass

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close