Monday, December 9, 2013

5 Susunatur dalan almari berlaci..

Assalammualaikum

Hehheh... susunatur lagi.. dah lama x share tentang susunatur kat blog aku nih.. asyik kisah diri sendiri yerk.. huhuhu

tapiiiii kannnn.....ni kisah lama dah... kisah kesultanan melayu melaka lagi.. kisah yg dok dalam draf yg tak di publish koi koii koooiii... .

So..ingat tak pic ni...x ingat tak per kat sini ada... hahha lama benar teasernya kan .. kehh kehh kehh.. :p 

ni lah rupa almari berlaci kat dapur aku.. see see ada 4 laci semuanya.. tong sampah ujung sekali..dekat jew dengan mesin basuh


bila dibuka pengsan jer nak cari barang.. .ni kira baik la ni, sebelum2 nih lagi haru biru.. kekke

setelah dikemas2 di bersih2 kan dan dibuat susunatur baru dalam almari berlaci aku ni.., haven la ckit nak cari barang kan.. so kena displinkan diri jew.. kalo aku buat selerak kompom laki aku akan ikut nyer.. (hahah aku dah dapat detect dah peil laki aku, keke)

ni almari kedua dari atas....aku tempatkan ke semua jenis plastik..
  1. wrapping plastik- kengkadang jew guna, tak ingat beli sebab per, tapi salah satu alasan time beli sebab nak panaskan lauk dalam microwave la.. huhu
  2. giant sandwich plastik beg/ A.K.A zipper plastik beg.. aku pernah cerita kat korang cara aku organize sayur dalam plastik beg nih.. kat sini
  3. Plastik sampah biru - ermm memang selalu guna untuk letak sampah..saiz ngam2 untuk tong sampah aku tu.. aku suka jer beli plastik sampah jenis gulung macam ni, sebab senang nak organize and guna, koyak yer.. simple as that.. opss, macam membazir jer kan,beli plastik sampah utk letak sampah.. tapi aku g shoping jarang bawak balik plastik beg, sebab dah stanby dah beg serbaguna dalam keta, nak shoping kitaorang akan guna beg ni, so green la kan.. kalo tak kena bayar 20sen untuk setiap plastik beg.. and lagi 1, plastik beg yg dapat tuh kengkadang koyak + kecik2 .. so how cam i nak guna untuk letak sampah.. hehhe ok tak alasan aku.. kekek
  4. yang hijau tu plak, plastik sampah jugak.. ermm yang besar punya.. untuk letak sampah yg banyak2 if aku buat 5s kat rumah..pun beli yang gulung jugak...
  5. ermm last.. dalam tipuware tu ada macam2 jenis plastik.. tu hubby aku punya kerja.. dulu rajin sangat ambik oder kepok leko ganu.. so balik kena la agih2kan..makannya ada jew lah plastik beg kat situ..plastik air dll la.. dah pencen dari ambik oder, so baki simpan dalam tu, buat guna sendiri jew..
almari ketiga... ermmm aku banyak letakkan barang alatan memasak jew, macam senduk , sudip and macam2 la..kebanyakan barang dalam almari nih jarang guna.. guna time betul2 nak pakai jew.. so boleh lah bubuh dalam tipuware dulu.. so yang dalam tipuware tu ada benda2 ni..

fist tipuware alat2 yg kecik2 jew.. and second baking item..

and last almari.. ermm ok koleksi semua kain buruk aku.. dirikan jew senang nak ambik nanti ermm susun2 bg comel. kaedah yang sama aku guna untuk simpan kain tudung..

hahah done.. tu jew.. 


5 comments:

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close