Wednesday, October 23, 2013

10 Operasi labelling tipuware. .. hhee

Assalammualaikum

Operasi labeling kesemua tipuware bermula.. hhehe mood rajin lah kononnya nih.. teruja and best jer rakan2 blogger susunatur dok melabel barang2 diorang, aku pun nak jugak..so aku deside mulakan bahagian dapur dulu..sebab hari2 dok dapur.. (hahha.. bajet macam hari2 masak jer wekkk)

Bekas  putih ni, aku beli kat alamanda putrajaya jer. Japan house kot..saja gantikan dengan bekas baru, dulu pakai bekas tau fu fa petak jer. Bekas biru , aku beli masa kat kg, mula2 kawin dulu , ambik 4 bijik sekaligus, nak bg sedondon lah kononnya.. motip beli time tuh nak simpan bahan2 perisa.. macam kunyit, garam gula dll.. beli 4 jer sebab nak ngamkan dengan almari dapur berlaci kat rumah sewa dulu..Tapi bekas ni aku dah tukar jadi bekas letak belacan, asam jawa, bawang and cili kisar. macam kat bawah nih... see see dah siap label.. 

masukan dalam bekas yg aku beli kat daiso, best sedang elok jer untuk 4 pcs bekas aku..

so bekas nih aku letak bahan2 kering jer.. udang kering/ikan masin kecik/ikan bilis besar ikan bilis kecik & bunga teh (tapi bunga teh ni,macam x sesuai jer geng nyer hehhe, tak per semantara jer )

and last labelkan jugak bekas2 tepung, (tapi bila susun macam nih bekas cili x der geng plak)

dah settle labelling sebahagian dari koleksi tipuware..next labelkan yang lain2 plak.. 

ok bye.. tu jer.. XOXO

10 comments:

  1. bagus bagus.. remove penyakit "m'.. :) kalau label tu di print lagi comel kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhehe. Memang niat dah ada yank.. tapi x cukup rajin tahap dewa lagi kekkek.freehand jer dulu yank..Insyaallah next project

      Delete
  2. cantik dan kemas dah tu..tapi "bunga teh" tu utk apa? tak pernah dengar hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe.. tq yank.. sis pernah mimum tak teh bunga.. ala selalu ada kat pasar malam time bulan puasa. air kotak yeos pun ada.. tu lah bunganya.. rendam bersama air panas dan sedikit teh+ sedikit gula..

      Delete
  3. teraturnyer..jeles sy..nak kena buat gak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe.. jom sama2 kemas..nanti update yer..muuahh..

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close