Friday, October 18, 2013

12 {Projek d.i.y} bantal nikah

Assalammualaikum

ni semalam semalam semalam dulu  punya kes..huhuhu tengah prepare  untuk job wedding bantal nikah yg disewa plak tercabut diamond nya.. so nak x nak kena repair dulu la..

See.. see..perasan x.. ermm dah tercabut sudah. wajib repair ni.. x kan nak bg sewa cacat cela kan..
haha siap aku tanda merah lagi..bg korang nampak.. huhu :p

Sediakan toll untuk projek ni. Gan stepler, gunting, playar, diamond tali and dawai ..hahah semua tool nih memang ada dalam tool box kat rumah macam bajet dah masalah macam ni akan berulang..berulang and berulang...yang x der hanya tali jer.. yang ni pun aku kerat kat langsir dalam studio (hahah ambik 1 x terjejas la sangat-tapi dah banyak kali ambik sebenarnya geerrr :p)

Mula2.. cabut dulu stepler disekeliling belakang bantal

1. Masukkan tali dalam lubang diamond 
2. ikat tali diamon bersama dawai/besi halus
4. Masukan dawai yang telah diikat tali kedalam lubang bantal.
5. Keluarkan ikut belakang bantal, tarik dan kemaskan ikatan bersama dawai. 
7. Selesai steplerkan kembali kain lapik bantal 
8. Siap

Tq kepada en.suami sebab dia yang tolong settlekan masalah ni.. hhahha..Ermm sapa yang nak kawin and nak sewa bantal nikah boleh rojer yer.. Sepasang RM100.00 jer. Area bangi sahaja.. terima kasih hehhe (iklan jab)

siap totorial bagai, bajet macam orang baca jer blog aku .. hahha wekk

bye..

12 comments:

  1. wa.. kemas nye wat keje..kalau tqah confirm xkemas.. hehe..

    ReplyDelete
  2. repair something memang berbaloi sebab boleh guna balik kan.. jimat kos.. siap boleh sewakan lagi kan..

    kalau ada yang nak sewa, insyaAllah saya bagi link blog ni yer..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Hahha... sangat gigih u... sebab coz nak pakai.kalo x..hampeh jigak.. ; p

      Delete
  4. Kat mana awak beli diamond tu ye?

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close