Friday, October 25, 2013

15 Susun atur dalam fridge yang ala2 jer..

Assalammualaikum  

susun atur dalam fridge A.K.A peti sejuk... misi nak clear kan check list .. hahha.. semalam dah labelling kan tipuware aku.. so teruskan susun2 dlam peti pulak..

Rupa fridge aku sebelum di make over.. hehhe.. sila abaikan kecomotan ini yer..
perasan tak tin susu tu aku dah tak pakai macam tu lagi dah.. aku, dah upgred and pernah cerita kat sini

bekas hijau tu plak aku letak bekas tipuware belacan,asam jawa, cili and bawang kisar, memandangkan bekas tu tak muat dalam raga yang sama aku tukar kepada bekas lain.. macam kat bawah ni.

hhehe.. ok tak, senang ckit nak masak. tarik jer bekas nih. semua keperluan untuk masak ada..x yah buka peti 2 3 kali..sedondon gituh..kekkeke

fist tray aku letak air kotak and yogurt jer (jajan laki bini).. sebelah bekas nih dibiarkan kosong sebab nak letak lebihan makan ( buh dalam tapawere simpan jer sebelahnyer- ) x nak dah pakai letak jer tanpa salin bekas.. huhuhu

tray second..bekas untuk bahan masak (warna hijau) yang kecik2 macam halia/cili /kunyit and ada la beberapa lagi utk masak, sebelah tu aku letak bekas buah.. buah dah abis.. letak kubis jer dulu.. test hahah


last tray  letak bekas ni and tipuware yang aku labeling dulu.. hehhe..

now rupa keseluruhan dalam fridge , dah comel and kemas ckit la dari sebelum..(eh perasan plak) . x sia2 ajak en.suami g daiso..and japan house..

ok..selesai bahagian tray dalam peti. part lain dalam fridge next entry yer..

15 comments:

  1. nampak comel je peti sejuk ni bila dah kemas. suka tengok..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tq yank :).. time rajin.. kalo tiba time malasnya..pengsan jugak

      Delete
  3. kemas babe.. :) ai punyer petiice?.. padat u!!.. sbb small fridge itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe... tak per yank.. nanti mesti tukar yang besar nyer.. heheh

      Delete
  4. Kemas dan tersusun..nice..
    Yana...suka la tgk rak yogurt tu.bli kt daiso jgk ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hani- yana beli kat japan house. dia lebih kurang daiso jugak kedainya,, kalo g putrajaya wajib masuk kedai ni.. heheh

      Delete
  5. wewiiittt...kemas sgtt ok..suka bekas yg bertangkai tu dan bekas bertingkat utk yogurt dan air kotak tu..menjimatkan ruang! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheh.. thanks fizah.. yup sangat jimat ruang..

      Delete
  6. kemas..rak yogurt tu indea yg bagos..

    ReplyDelete
  7. japan house tu kat dalam alamanda tu ke? harus mak terjah weekend ni.. hihihi... apa pun petiais mak kosong je.. orang 'rajin'... hahahah... :P

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close