Saturday, September 28, 2013

8 {Recycle project} - transform bekas mayonis jadi bekas susu.

Assalammualaikum. . 

Tajuk entry, panjang ooo.hehe.. (x per lah., blog aku kan) so memandangkan tajuknya pun dah jelas lagi bersuluh, aku just transform jer bekas majonis nih jadi bekas susu, hehhe..senang kan.x yah susah beli bekas baru.
Ok. Ni dah siap basuh. Dah nampak macam bekas baru kan.kan.kan..  ;) hehhe aku just rendamkan dengan air sabun (lg lama lg bagus) Dah tuh tanggalkan kertas mayo and getah2 pada botol tu, lap pakai minyak jer..

Now, masukan jer susu kedalam bekas mayo.

Haha.done. simple jer. semudah abc, hahha
Jom recycle.

8 comments:

  1. Replies
    1. hehhe... terasa sayang nak buang.rasa macam comel jer. tuu yang terfikir nak guna semula jer..

      Delete
  2. jimat..bagus..recycle je apa yang ada..cik hani mmg ada beli bekas susu kat DIY..sebab botol mayo mmg recycle topup mayo je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhehe...kan.. selagi boleh guna jer. .

      Delete
  3. dulu guna cara ni..skrg bertukar kpd bekas lain..will share one day! insyaaAllah..;)

    ReplyDelete
  4. Mcmne buat label susu tu..nmpk sgt cool

    ReplyDelete
    Replies
    1. masrulmastura thanks :) hehhe.. yana pakai tape jer. brand magic tape, kotak warna hijau... and tulis tangan pakai maker gold

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close