Wednesday, November 20, 2013

8 Korek duit tabung

Assalammualaikum

Hheh.. minggu lepas punya kerja.. ko rasa.. hahha aku  paksa en.suami korek duit tabung kekke.. sebenarnya x derlah terdesak sangat pun nak pakai duit.saja jer..penuh sangat tabung tu., geram pulak nak kira.. kaahh kahh kahh nampak x alasan tuh.. huhhhu

see see.. setahun kumpul..and nak penuhkan tabung.

now dis tabung bersama kitaorang. X der no akaun or perlukan sign utk kuarkan duit. Kekke..tapi yang banyak menabungnya tentulah bukan aku.. aku nisbah 1:10 jer.. Piffff...

So asingkan ikut kategori..senang bank nak kira pakai mesin nanti..angan2 awal nak kira ada berapa RM..tapi lama2 dah jadi malas.. penat lak nak ngira duit 10sen... huhuhu

Ada misi dgn duit2 nih..hope tertunai la hajat..kekke..amin..

8 comments:

  1. bestnya..saya selalunya tak sempat penuh dah korek :D simpan dlm account anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe... ok lah tuh..best anak2 dah ada tabung.. wajib menabung utk masa depan.. kekke

      Delete
  2. Saya pun rajin simpan syiling ni. Taruk bebanyak syiling dalam wallet nanti senang terkoyak. So, kalau dah banyak biasanya terus gi tukar kat bank. Tapi sekarang ni dah ada mesin tukar syiling macam Tesco or Mydin tu, so dah jadi mudahlah kerja nak tukar duit syiling ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo.. boleh tukar kat tesco ekk.. thanks boleh try ni.. x pernah g tukar kat tesco.. slalu bank jer.

      Delete
  3. HEHE..CAM COMELL JE...suami sy suka sepah2kan syiling dia..sy kutip masuk tabung...dah penuh jugak xbawak2 p bank lg..kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha.. sama la x tukar2 lagi..x sempat

      Delete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close