Tuesday, November 12, 2013

10 susunatur barang dapur -setahun sekali baru nak pakai.. hehhe

Assalammualaikum..

setahun sekali baru aku akan pakai periuk and pinggan mangkuk aku nih.. setahun sekali ok.. ermm ni jer koleksi periuk yang besar ckit dari yang lain kat umah aku... ermm ni pun aku ambik kat rumah mak.. mintak and dia bg ok lah tu kan.. yang tinggi tu aku selalu buat kuah laksa jer..and kuah2 lain la tapi selalunya kuah laksa jer aku buat yang lain x pandai hahah. yang warna hitam tu hadiah dari member opis time aku kawin and  yang oren tu plak aku beli sebab memang nak cari periuk besar ckit jer dari peruk sedia ada kat rumah.. if my parent datang boleh la masak dalam periuk besar ckit.. x kan aku nak pakai periuk yang besar tu kan... tu 1 flat boleh makan oiii....huhuh

so ruang ni aku memang spend untuk periuk2 ni jer... see ni jer periuk aku ok..3 yang paling besar and 2 oren yang sedang2 manja..

Dah selesai 1 ruang kabinet untuk simpan periuk yang jarang2 pakai tu, pinggan mangkuk plak aku simpan kat area nih.. tapi kabinet nih betul atas singki..if korang perasan aku pernah up enrty rupa bentuk area nih kat sini.. so dalmnya aku simpan koleksi pinggan mangkuk yang jarang2 pakai ni la.. 

yang bagusnya aku pakai benda alah ni, dapat jimat ruang.. so aku simpan benda2 yang ketinggiannya ala2 aku (pendek)  dengan cara macam ni. barang kuih raya aku letak kat bahagian atas, gelas aku letak kat bawah nya.. and ruang nih digunakan sepenuhnya..

 sama la jugak dengan set pinggan mangkuk nih.. ni my sis yang bagi.. hehhe again aku tak pernah beli pinggan mangkuk pun..berguna time diorang datang umah jer..heehehe

boleh dikatakan semua ni orang bagi.. yang aku beli pinggan makan sekarang and pinggan kaca paling kiri kat atas tu..beli pun sebab mak nak datang and pinggan x cukup time tu ..lepas beli yang tu baru my sis bg dia punya koleksi pinggan mangkuk.. ko tengok tak nak pakai baru bagi kat aku.. huhu (jangan marah my sis)
done- lagi 2 bahagian aku buat part 2 la yer.. 

10 comments:

  1. saya punya pun banyak lagi set kelengkapan dapur yang tak guna sebab hadiah kawen.simpan je dalam stor sebab takde kabinet

    ReplyDelete
    Replies
    1. hani, ni sebahagian jer, ada lagi dalam stor tu, bawak keluar yang rasa2 nak pakai jer..

      Delete
  2. kemas je suka tengok.. neway yana dulu dok sg petani ke ek? muka mcm familiar la.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. thanks yuyuy, yana orang baling jer yank.. muka sama kot..heheh

      Delete
  3. Rak putih tu nampak kukuh. Minta maaf nak tanya beli kat mana ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kukuh irjun, sebab besi..yana beli kat ikea yank..

      Delete
  4. su baru je kemas minggu lepas..heee

    ReplyDelete
  5. kita punya area utk brg jarang pakai ni kecik je...nti i share ok

    {da brp byk komen ni..tak igt dah...hihi}

    ReplyDelete
  6. kemasnya... saya pun ada byk gak barang yang pakai time raya or kenduri je.. tapi tu la.. tak berkemas dan berada di merata tempat.. muahaahha

    ReplyDelete

Terima kasih yer coz sudi komen-komen kat sini, semua komen2 anda sangatlah dihargai.. hehhe :P

Maaf, if yana terlepas pandang komen-komen anda, sesungguhnya daku hanyalah insan biasa.. (hehhe ayat) salam kenalan U all's...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NUFFNANG

Close